Lippukunnan kasvu

Kasvussa ei ole kysymys rahasta. Ei päämäärättömästä halusta haalia isoja ryhmiä. Ei itsekkäästä tarpeesta olla suurin ja kaunein. Kasvu voi tuntua sanana rasittavalta ja yhdentekevältä, mutta todellisuudessa se on kaikkea muuta. Nimittäin ilman partiolaisia partiolla ei ole mitään merkitystä. Pyritään siihen, että partio kuuluisi yhä useamman elämään.

”Otetaan kasvu osaksi lippukunnan arkea! Kasvu on pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä tekoja.”


Kasvuvinkkejä lippukunnalle

Kasvu voi olla hyvin pieniä, mutta sitäkin tärkeämpi asioita ja tekoja. Kasvuryhmä julkaisee 1-2 kuukauden välein lippukunnille suunnattuja kasvuvinkkejä.  

Olemme koonneet vuoden 2020 ja 2021 vinkit yhteen omiin tiedostoihinsa. Halutessasi voit hyödyntää niitä esimerkiksi näin:

  • Voit napata aina yhden tai useamman kasvuvinkin johtajiston kokoukseen ja miettiä miten lippukunnassanne vinkki toteutuu, mitä olisi vielä hyvä kehittää.
  • Voit tulostaa vinkit, leikata kuvat ja tekstit erilleen ja pelailla esimerkiksi johtajiston kokouksessa tai suunnittelupäivässä niiden avulla muistipeliä tai yhdistä kuva ja teksti – näiden avulla voi herättää keskustelua kyseisistä aiheista.

Uuden lippukunnan perustaminen tai nukkumassa olevan herättäminen

Eikö paikkakunnallanne ole partiotoimintaa? Vai olisiko partioon tulijoita enemmän kuin alueen nykyiset lippukunnat pystyvät ottamaan vastaan? Vai haluaisitteko kenties aloittaa meripartiotoiminnan? Vastaus kysymyksiin on lippukunnan perustaminen tai mahdollisesti paikkakunnalla nukkuvan lippukunnan herättäminen! 

Suomen Partiolaisten sivuille on koottu liuta lippukunnan perustamiseen liittyvää aineistoa, toivottavasti niistä on sinulle apua. Tukea, lisää vinkkejä ja lisätietoja  lippukunnan perustamiseen tai herättämiseen saat Pohjanmaan Partiolaisten kasvuryhmältä tai piiritoimistolta järjestökoordinaattorilta. 


Kasvuryhmä

Pohjanmaan Partiolaisten kasvuryhmän tehtävänä on tukea ja tarjota konkreettisia kasvun vinkkejä lippukunnille. He myös kehittävät konkreettisia tekoja piirin ja lippukuntien kasvun tukemiseksi, pohtivat tulevaisuutta, tutkivat kasvun esteitä, hidasteita ja mahdollisuuksia sekä tukevat uusien lippukuntien perustamista tai jo olemassa olevan nukkuvan lippukunnan herättämisessä.

Lippukunnat voivat olla suoraan yhteydessä kasvuryhmään.

Kuvat: Anna Enbuske, Riitta Kivivasara, Joel Forsman, Hanna Hämäläinen