Jäsenmaksu

Kaikkien partiotoimintaan osallistuvien tulee maksaa jäsenmaksu tai hakea jäsenmaksuvapautusta. Partiota voi kokeilla kolme kertaa, jonka jälkeen jatkaville lähetetään jäsenmaksulasku. Laskutus tapahtuu kerran vuodessa. Tältä sivulta löydät tietoa partion jäsenmaksusta ja jäsenmaksuvapautuksen hakemisesta.

Mitä partio maksaa?

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla noin 60 euroa vuodessa saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksu. Jotkut lippukunnat perivät samalla myös oman jäsenmaksunsa.

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Suomen Partiolaisten Partio-lehden sekä Pohjanmaan Partiolaisten Pohjan Puhuri -lehden.

II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, ja tähän maksuun ei sisälly lehteä.

III-jäseniä ovat 4-6-vuotiaat partiolaiset, jotka harrastavat perhepartiota yhdessä läheisensä kanssa.

Tietoa jäseneduista löydät Suomen Partiolaisten sivuilta.

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin tehdä ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää Suomen Partiolaiset-Finlands Scouter ry.

ohjeet jäsenmaksuvapautuksen hakemiseen (partio.fi)