Partiojohtajan peruskoulutus

Partiojohtajien peruskurssi antaa valmiudet toimia partiojohtajana lippukunnassa. Kurssilla tutkitaan omaa roolia johtajana ja osana ryhmää, tapahtumien johtamista, perehdytään partioaatteeseen sekä lippukunnan toiminnan suunnittelemiseen ja kehittämiseen. Kurssin ytimessä on partiomenetelmä: harjoitellaan käytännössä, tehdään asioita ryhmässä, keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia. Pj-peruskurssit ovat leirimuotoisia, mikäli ei toisin ilmoiteta.

Tärkeä osa kurssia on johtamisharjoitus, joka suoritetaan kurssin osien välissä tai kurssin jälkeen. Johtamisharjoitus tulee olla sellainen projekti, jota kurssilainen ei ole aikaisemmin tehnyt, joka palvelee lippukunnan toimintaa ja jossa kurssilainen pääsee suunnittelemaan ja johtamaan itsenäisesti. Kurssilaista johtamisharjoituksen tekemisessä tukee kotilippukunnan partiojohtajista nimetty ohjaaja sekä oma kurssiluotsi kurssilta.

Pj-peruskurssin ikäraja on 18 vuotta eli kurssille voi osallistua sinä vuonna kun täyttää 18. Kurssille voi osallistua myös, mikäli pesti lippukunnassa vaatii partiojohtajan peruskoulutusta ja koulutettava on täyttänyt 17 vuotta ennen kurssin alkua.

Seuraavat kurssit alustavan tiedon mukaan:

KurssiAjankohtaKurssipaikka
PJPK #4229-30.3.2024Rokua
PJPK #43, maastoleiri3-7.7.2024Ähtäri
PJPK #44 1/26-8.9.2024Oulu
PJPK #44 2/26-8.12.2024Oulu, Haukipudas
Ajankohtaisimman tiedon löydät aina tapahtumakalenterista.

Kurssiin liittyvät materiaalit: