”Lippukunnanjohtajan pitää olla armelias itseään kohtaan” 

Kannuksen Korvenkävijöiden lippukunnanjohtaja Sonja Karppi viihtyy lippukunnanjohtajana, koska saa mahdollistaa hienoa lapsi- ja nuorisotyötä. 

Karppi on pestissään jo toista kertaa.  

”Ensimmäisen kerran aloitin, kun olin saanut partiojohtajakurssin käytyä ja saanut valtakirjani 18-vuotiaana. Silloinen rupeama oli kahdeksan vuotta. Uudestaan lippukunnanjohtajan ruoriin tartuin vuonna 2017 ja edelleen tässä ollaan”, hän kertoo. 

Sonja Karppi katselee lukuja ja kehitystä tyytyväisenä: 

”Lippukunnan jäsenmäärän kehitys on ollut huimaa, ja alle 90 jäsenen lippukunta on nykyisin noin 140 jäsenen lippukunta. Koen, että suurin saavutukseni lippukunnanjohtajana on lippukunnan kasvu ja toiminnan kehittyminen vakaaksi.” 

Lippukunnanjohtajaksi päätyminen oli hänelle selvää edelliseen pestiin päätymisen takia.  

”Jo ennen kuin täytin 18 vuotta, toimin lippukunnan varajohtajana, ja lippukunnanjohtajan pestiin olin lupautunut samalla, kun minut valittiin varajohtajaksi.” 

Pitkäkestoisessa ja vaativassa pestissä kohtaamiinsa pettymyksiin Sonja Karppi kertoo suhtautuvansa armeliaisuudella.  

”Teen parhaani ja täytyy muistaa, että tämä on vapaaehtoistyötä. Joten täytyy olla myös armelias itseään kohtaan. Tuki partioystäviltä on tärkeää pestissä jaksamisessa.” 

Oman kehittämisen edellytyksenä Kannuksen Korvenkävijöiden lippukunnanjohtaja pitää kouluttautumista. 

”Olen itse nyt Ko-Gi-kurssilla, jossa kehittämistehtäväni on juurikin lippukunnanjohtamisen kehittäminen omassa lippukunnassani. Olemme myös ajatelleet lähteä johtokolmikon kanssa johtokolmikkokurssille.”  

Lippukunnanjohtajalla on kokonaisvastuu oman lippukuntansa toiminnasta. Niinpä Sonja Karppikin on joutunut kehittelemään korona-aikana soveltuvia ratkaisuja partiotoiminnan mahdollistamiseen. 

”Ainakin on tullut entistä enemmän ulkoilua! Korona on tuonut meille paljon uusia ideoita ja ajatuksia ohjelman suorittamiseen.”  

Parhaaksi asiaksi lippukunnanjohtajan vaativassa pestissä Karppi mainitsee hienon lapsi- ja nuorisotyön mahdollistamisen. Motivointina hänelle toimii lasten ja nuorten ilon ja onnistumisten kokemusten näkemisen.  

” Lippukunnan johtokolmikko ja hallitus ovat tärkeitä tukijoita, mutta myös muiden lippukuntien lippukunnanjohtajat ovat hyviä jakamaan ajatuksia lippukunnanjohtamisesta. Käyn myös juuri nyt Ko-Gi-kurssia, josta olen jo nyt saanut hyviä ajatuksia.”  

Lippukunnanjohtajan pestiä Sonja Karppi haluaa suositella kenelle tahansa.  

”Tässä oppii monenlaista muun muassa johtamisesta kirjanpitoon sekä yhteistyötä.”