Jännitän jokaista esiintymistä, mutta leirilaulun laulaminen jännitti eri tavalla. Minulla oli suuri kunnia laulaa kyseinen tunnuskappale kauan odotetulla leirillä.

Pitkän partiohistorian omaava kiiminkiläinen Jenni Jaakkola pääsi laulamaan leirilaulun Suomen Partiolaisten suurleiri Roihulla vuonna 2016. Tällä hetkellä Kiimingin Virkuissa niin vartiolaisena kuin vartionjohtajanakin toiminut Jaakkola ottaa harrastuksensa parissa rennommin ja kantaa lippukunnan kolovastaavan pestiä.

– Olen toivottavasti tulevan kevään ylioppilas, joten annan kaiken ylimääräisen ajan nyt ylioppilaskirjoituksiin, selittää Jaakkola. Lippukuntansa tapahtumissa lukiolainen vierailee kuitenkin aina, kun aikataulu joustaa. Myös vartionjohtajan pestiin on tarkoitus palata tulevaisuudessa.

Musiikki on ollut osa Jaakkolan elämää pienestä pitäen. Laulutunneilla hän alkoi käydä vasta voitettuaan vuoden 2013 KIDSing-laulukilpailun. Esikoisalbumi ilmestyi jo samana vuonna, mutta oma tyyli kehittyy edelleen.

– Tykkään laulaa soulia, popahtavaa jazzia ja rockia, summaa Jaakkola. Roihulle Jaakkola osallistui alun perin leiriläisenä.

– Hain pestiä esiintymis- ja musiikkipuolelta, mutta aluksi en ollut edes päästä haluamaani pestiin, Jaakkola muistelee. Hakemuksen mukaan hän liitti omat esiintyjätietonsa sekä pari musiikkivideotaan. Myöhemmin tulikin yhteydenotto, jossa Jaakkolaa pyydettiin laulamaan leirilaulu. Nuori laulaja otti mahdollisuuden innolla vastaan.

Suurleiristä Jaakkolalle ovat jääneet mieleen etenkin ihmiset sekä mahdollisuus yhdistää kaksi rakasta harrastusta, laulaminen ja partio. Yli 16 000 hengen yleisö leirillä oli suurin, jolle hän on esiintynyt. Vaikka kokemusta löytyykin, oli tilanne uudenlainen.

– Jännitän jokaista esiintymistä, mutta leirilaulun laulaminen jännitti eri tavalla. Minulla oli suuri kunnia laulaa kyseinen tunnuskappale kauan odotetulla leirillä, kertoo Jaakkola.
Joululomaansa Jaakkola viettää Australiassa poikaystävänsä siskon luona opetellen samalla surffaamisen alkeita.

– Pyrin elämään tässä hetkessä, mutta nyt suurin haaveeni on tietenkin saada lukio päätökseen kevään aikana, vastaa hän kysyttäessä tulevaisuuden suunnitelmista. Lukion jälkeen tähtäimessä on erityisopettajan tutkinto. Australiaan mieltynyt Jaakkola paljastaa myös toivovansa, että voisi myöhemmin viettää maassa vuoden tai pari.

Partio tulee joka tapauksessa näkymään Jaakkolan elämässä tulevaisuudessakin.

– Kyllä partio on minulle niin rakas harrastus, etten tästä kovin helpolla luovu, kertoo hän. Harrastustaan Jaakkola pitää melkeinpä elämäntapana, ja opitut taidot pääsevät hyötykäyttöön aivan tavallisessa arjessa. Laulajan suosikkinuotiolaulu on Mandoliinimies.

– Siinä on omanlaisensa vapaus ja nuoruus jota elän, tunne siitä, kun kaipaa jotain matkan aikana, tiivistää Jaakkola.

Pohjanmaan Partiolaisille Jennillä on selkeä sanoma:

– Muistakaa toteuttaa itseänne sekä haaveitanne!

Mikäpä olisikaan parempi aika muistuttaa tästä kuin uuden vuoden alku?