Piirihallitukselta

Piirihallituksen kokouksesta 10: jäsenmäärän kasvu ilahdutti, hallituksen jäsenet eroavat pestistään, valmisteltiin jäsenkokousedustajien vaaleja ja päätettiin seuraavista Myötäpäivistä

Pohjanmaan Partiolaisten hallitus päätti vuonna 2018 aloittaa avoimuuden hengessä kokouksistaan kertomisen tiedotteiden muodossa aina jokaisen kokouksen jälkeen.

Piirihallituksen etäkokouksen 17.8.2020 asioita:  

Piirihallitus sai ilolla todeta partiopiirin jäsenmäärän kasvaneen 3,7% edelliseen vuoteen verrattuna. Lippukunnat ovat osallistuneet ja tulevat osallistumaan mainiosti syksyn aikuisrekrykampanjaan omalla panoksellaan. Yhteiseen partion aloitukseen Partiopuuskaan on lähdetty myös hyvin mukaan. Edellisten lisäksi koululaisten partioseikkailu on kiinnostanut myös iltapäiväkerhojen ja 1-2 -luokkalaisten opettajia, koska mukaan on ilmoitettu yli 9000 lasta. 

Piirihallitus päätti, että kaikki piirihallituksen jäsenet eroavat tehtävästään ennen vuoden vaihdetta kevätkokouksen hyväksymän sääntömuutoksen vuoksi. Jatkossa piirihallituksen kaikki jäsenet valitaan kerralla nykyisen syklin sijasta. Piirihallituksen kaikkien jäsenten pestit ovat haettavissa ennen syyskokousta ja niihin valitaan pestiläiset syyskokouksessa Oulussa. 

Järjestön ylin päättävä jäsenkokous  tullaan pitämään marraskuun puolivälissä Espoossa. Hallituksessa valmisteltiin sinne valittavien kokousedustajien ja partioneuvosehdokkaiden valintoja ja vaaleja. Kiinnostuneet ehdokkaat voivat ilmoittautua vaalitoimikunnan puheenjohtaja Taneli Saloselle (etunimi.sukunimi@partio.fi) ennen syyskokousta.  

Keskitetty piirirekry avataan syyskokouksessa lokakuun alussa. Piirin ryhmät ja jaostot voivat avata tarvitsemiaan pestejä Kuksan kautta. Avoimista pesteistä kiinnostuneet voivat hakea pesteihin piirin nettisivujen kautta. 

Piirin tapahtumien järjestämisvuorolistaa päivitettiin siten, että seuraavat Myötäpäivät päätettiin järjestää vuonna 2023 Oulussa. 

Piirihallitus kokoustaa seuraavan kerran 8.9.2020.