Hiiletön-kilpailut kisattu ja piirimestarit tiedossa

Muistelemispäivänä oli yhteensä 19 vartiota Hiiletön-talvikilpailussa Iissä uhmaamassa vesisadetta ja jäätä. Matkat kuljettiin hiihtäen  ja osittain kävellen, samalla suorittaen  erilaisia kilpailutehtäviä. Tehtävät olivat nimensä ja kisapaikan mukaisia, energiaan ja hiilijalanjälkeen liittyviä.

Lähtötehtävässä aloitettiin perinteisesti kätevyystehtävällä, jossa rakennettiin oma pieni ”tuulivoimala”, jotkut hieman paremmalla menestyksellä kuin toiset. Tehtäväluettelosta hyvin olisi voinut aavistaa osan tehtävistä ja valmistautua kunnolla. Vartioiden tuloksista näkeekin, ketkä olivat osanneet valmistautua kisaan oikeilla knoppitiedoilla. Kysymykset olivat melko haastavia, myös niille, jotka olivat valmistautuneet tehtäviin.

Hiiletön mättö -tehtävässä piti valmistaa pyttipannu materiaaleista, jotka olivat mahdollisimman vähäpäästöisiä. Myös murhamysteeri täytyi selvittää neljässä minuutissa. Tarinan kerrontataitoa ja muistia testattiin Turinatuokio-rastilla, siinäkin tarinan teemana oli energia.  PartioWiki-tietouteen oli rakennettu hieno pelillinen ratkaisu Trivial pursuit -tyylisesti. Rasteilla oli paljon myöskin erinomaisia ratkaisuja jotka auttoivat siten, ettei jonotusta kilpailussa ollut juuri ollenkaan.

Kaikille osallistujille jäi muistelemista tuleviksi vuosiksi hauskoista tehtävistä, veden kastelemista tehtäväpapereista ja siitä, miten kaikki hienosti selviytyivät haastavista sääolosuhteista. Suuri kiitos myös tekijöille hyvästä tekemisen meiningistä ja iloisista ilmeistä!

Talvikilpailun piirimestarit vuosimallia 2020

Oranssi sarja  –  Minkki, Pohjan veikot

Vihreä sarja – Näätä, Pohjan Veikot

Punainen sarja – Sulevi, Pohjan Veikot

Ruskea sarja – Hullut juustonorjalaiset, Kiimingin Virkut

Harmaa sarja – Himmeet välkyt, Samposet

Kaikki tulokset löytyvät kilpailun sivuilta

Ukko SM-kilpailu 2018