Muistithan tänäkin keväänä kiitoksen? Nappaa helpot vinkit kiittämiseen ja johtajahuoltoon tästä jutusta.

Lippukunnan johtajisto mahdollistaa lapsille ja nuorille arvokkaan harrastuksen. Lippukuntien pestit eli vapaaehtoisten vastuutehtävät ovat erikokoisia, mutta jokainen niistä on yhtä tärkeä. Kiittäminen ja johtajahuollon järjestäminen lisäävät arvostusta ja motivaatiota.

Kiitos on sanana hyvin pieni , mutta merkitykseltään suuri. Sen sanominen toiselle tuottaa hyvää mieltä ja arvostusta. Alle olemme koonneet kiittämisen vinkkejä. Poimi niistä lippukunnallesi sopiva ja laita kiitos kiertämään! Muistattehan myös ottaa lippukunnassa kiittämiskulttuurin osaksi toimintaa ja lippukuntanne toimintakulttuuria.

  • Kun kohtaatte, kiitä lopuksi – “Kiitos kun osallistuitte aktiivisesti ensi vuoden toiminnansuunnitteluun”, “Kiitos hyvin johdetusta partioillasta”.
  • Kirjoita perinteinen kirje, henkilökohtaisesti kirjoitettuna kiitosten kera. Halutessasi voit liittää mukaan myös pienen yllätyslahjan.
  • Kirjoita kiitoskortti johtajiston jäsenille. Laita kuoreen mukaan myös toinen tyhjä kortti ja kannusta kirjoittamaan kiitos jollekin – laitetaan kiitos kiertämään.
  • Hyödynnä partion materiaalipankista löytyviä kiitos-kuvia, kuvat löytyvät kiitos-hakusanalla.
  • Jätä yllätys kanssajohtajan oven taakse, esimerkiksi suklaalevy tai kukkakimppu.

Johtajahuollossa lippukunnan johtajisto pääsee yhdessä viettämään aikaa rennon tekemisen parissa. Alle on koottu muutamia vinkkejä johtajahuollon järjestämiseen. Johtajahuoltoa voi viettää myös pienissä porukoissa kerrallaan, näin sitä ei tarvitse jättää toteuttamatta kokoontumisrajoitusten vuoksi. Miten teidän johtajistonne viettää johtajahuoltoa tänä vuonna?

  • Keitä kahvit & teet sekä pakkaa pullat – kutsu itsesi johtajan pihaan tai lähimetsään kahville/teelle.
  • Järjestä rento pieni nuotiohetki – juttelua, pientä hyvää syötävää, teetä/kahvia/kaakaota sekä lopuksi sisaruspiiri.
  • Luo uskoa tulevaisuuteen, viestikää syksyn tulevista tapahtumista ja suunnitelkaa yhdessä tulevaa toimintaa – ja tämä kaikki tietysti esimerkiksi nauttien samalla hyvistä eväistä.
  • Varatkaa kanootit ja lähtekää pieni porukka kerrallaan melontaretkelle.
  • Lasten ja nuorison etäpartioaktiviteetteihin tutustuminen voi olla myös hauskaa – menkää rakentamaan Minecraftiin, piirtäkää sribbl.io:ssa, hurvitelkaa #huivihaasteella tai vaikka Tiktok- tai Fortnite-tanssien opettelulla ja parhaalle tietenkin palkinto!

 

Katso lisää vinkkejä Suomen Partiolaisten sivuilta