Piirihallitukselta

Hallituksen kokouksesta 11: Jäsenhakemusjonot puhuttavat ja y-traineekoulutus vetää

Pohjanmaan Partiolaisten hallitus päätti loppuvuodesta 2018 aloittaa avoimuuden hengessä kokouksistaan kertomisen tiedotteiden muodossa aina jokaisen kokouksen jälkeen.

Vuoden 11. piirihallituksen kokouksessa 24.9. keskusteltiin ja päätettiin muun muassa seuraavista asioista:

Jäsenhakemusjonot jäsenrekisteriohjelma Kuksassa on havaittu sekä piirissä että keskusjärjestössä. Niiden purkamiseen etsitään ratkaisuja valtakunnallisesti. Piirihallitus kannustaa lippukuntia seuraamaan oman lippukunnan tilannetta ja ottamaan yhteyttä jäsenhakemuksen jättäneisiin uusiin partiolaisiin. Hakemukset tuovat kasvua lippukuntiin, kunhan uusille lapsille saadaan rekrytoitua johtajat. Lippukuntien kannattaa rekrytoida säännöllisesti uusia aikuisia mukaan. Ja hakemuksista voi löytyä myös aikuisia!

Suomen Partiolaisten järjestämä Y-Trainee-koulutus on ollut hyvin suosittu piirissämme. Kurssille osallistuu useita piirimme jäseniä. Sitä kautta saamme yhden tai kaksi tapahtumaa piiriimme tulevana vuonna. Kurssilla opetetaan yhteiskunnallista vaikuttamista, joka tullee näkymään tapahtumissa.

Y-trainee eli Yhteiskuntasuhdetrainee on Suomen Partiolaisten koulutusohjelma, jolla koulutetaan partion yhteiskuntasuhteista laajasti. Kurssi on järjestetty 2015, 2016-17 ja 2018-19. Kursista vastaa Suomen Partiolaisten yhteiskuntasuhderyhmä. Kurssille otetaan noin 30 16–29 -vuotiasta partiolaista ympäri Suomen. Kurssilla käsitellään esimerkiksi vaikuttamista, esiintymistä, politiikkaa ja päättäjien toimintaa luentojen ja harjoitusten kautta. Kurssilla usein vierailee tunnettuja vaikuttajia. (Lähde: https://fi.scoutwiki.org/Y-trainee)

Seuraavan kerran piirihallitus kokoustaa ennen syyskokousta lauantaina 5.10.2019.