Partiotoimintaa nyt myös Nivalassa

Nivalan Partio ry nukkui noin viisi vuotta, kunnes innokas joukko aikuisia herättivät lippukunnan. Syksyn aikana on edetty pienin askelin ja suunniteltu tulevaa toimintaa, alkuvuodesta 2022 on tavoitteena mahdollistaa partiotoimintaa Nivalassa lapsille ja nuorille!

Keski-Pohjanmaalla Nivalassa partiotoiminta nukkui noin viisi vuotta, kunnes innokas joukko aikuisia vapaaehtoisia kokosivat voimansa ja päättivät herättää Nivalan Partio ry -lippukunnan.

– Olemme iloisesti yllättyneitä siitä, miten paljon partiotoiminnan herättäminen on aiheuttanut kiinnostusta kertoo lippukunnan pestijohtaja Kaisa Ohtamaa.

Syksyn aikana lippukunta on järjestänyt tutustumisiltoja, etsineet vapaaehtoisia aikuisia ja kartoittaneet resursseja. Nuotion äärellä sekä myöhemmin toisessa partion esittelytilaisuudessa kuultiin mitä se partio oikein on sekä mitä se tarjoaa aikuisille, kuinka voimme mahdollistaa lapsille ja nuorille toimintaa. Ohjelmajohtaja Sanna Heinineva iloitseekin pienistä askelista ja upeasta joukosta aikuisia.

– Piiristä meitä tukemaan tuli upea joukko ihmisiä ja heidän avullaan otettiin pieniä askeleita kerrallaan eteenpäin. Hyvällä porukalla kaikki tehtävät jakaantui kivasti useammalle henkilölle.

Syksyn aikana monella on partiokipinä syttynyt ja mieleinen pesti eli vastuutehtävä löytynyt. Ja eipä mennyt aikaakaan, kun osa oli jo erilaisilla partiokursseilla saamassa tietoa lisää ja kehittämässä itseään.

Marraskuun alkupuolella oli aika virallistaa lippukunnan herääminen, päivä oli pitkä mutta antoisa. Aamupäivällä hypättiin Tervetuloa Partioon -koulutuksen saloihin. Koulutustilan täytti iloinen puheensorina. Lounastauolla nuotion loimutessa 12 tulevaa partiolaista antoi partiolupauksen. Partiohuivien saantivaikeuksien vuoksi huiveja ei tällä kertaa päästy sujauttamaan kaulaan, mutta sekin aika vielä onneksi koittaa.

Kuvassa joukko ihmisiä antamassa partiolupauksen
Joukko aikuisia antoi marraskuun alussa partiolupauksen Nivalassa luonnon helmassa

 

Lupauksen annon jälkeen olikin hyvä kopauttaa kokouksessa lippukunta virallisesti herätetyksi sekä päästiin valitsemaan muun muassa lippukunnanjohtaja ja hallituksen jäsenet. Illansuussa uusi hallitus pitikin vielä hallituksen järjestäytymiskokouksen, jossa monet muutkin pestit vahvistettiin. Ilta ehti jo hämärtyä, kunnes joukko hieman väsyneitä mutta onnellisia partiolaisia suuntasi kotia kohti. Tuore lippukunnanjohtaja Johanna Isomaa tiivistää päivän tunnelmat

– Mahtavat fiilikset ja olen todella kiitollinen kaikista ihanista vapaaehtoisista aikuisista, meillä on huippu tiimi!

Kuvassa Nivalan Partion pesti-, lippukunnan- ja ohjelmajohtaja
Nivalan Partio ry:n johtokolmikoksi valittiin pestijohtaja Kaisa Ohtamaa, lippukunnanjohtaja Johanna Isomaa ja ohjelmajohtaja Sanna Heinineva

 

Tästä onkin hyvä jatkaa toiminnansuunnittelua eteenpäin.

– Lapsille ja nuorille toiminta on tarkoitus polkaista käyntiin vuoden 2022 alkupuolella sudenpennuille, seikkailijoille ja perhepartiolaisille eli 0–12-vuotiaille partiolaisille kertoo pestijohtaja Kaisa.

Myös aikuiset ja muunkin ikäiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan, jokaiselle löytyy varmasti mielekästä puuhaa partion parista. Ohjelmajohtajan Sannan mietteet tiivistää hyvin tunnelmia Nivalasta

– Partiolaiset ovat rentoa väkeä, kaikki saa tulla omana itsenään. Hauskaa on ollut joka hetki!

Lippukunnan toimintaan pääset mukaan ottamalla yhteyttä lippukunnan johtokolmikkoon laittamalla sähköpostia nivalanpartiory@gmail.com. Ota myös lippukunnan sosiaaliset mediat seurantaan

– Facebook: Nivalan Partio ry
– Instagram: nivalanpartio