Partiotoimintaa nyt myös Ruukissa

Ruukin Samoojat ry nukkui noin 20 vuotta. Haastavista ajoista huolimatta lippukunta on herännyt ja toiminta käynnistyy pikkuhiljaa, jatkossa partiotoimintaan voi osallistua myös Ruukissa!

Jussi Pietarila valittiin Ruukin Samoojien lippukunnanjohtajaksi

Ruukin Samoojat ry nukkui noin kaksikymmentä vuotta, kunnes Jussi Pietarila alkoi herättelemään lippukuntaa. Yhteiskunnan poikkeusaika ja koronan tuomat rajoitukset hidastivat mutta eivät estäneet lippukunnan heräämistä, vaadittiin suunnitelmien muutoksia ja luovuutta. Alun perin loppuvuodelle suunniteltu avoin koko perheen tapahtuma muutettiin aikuisille suunnatuksi etätapaamiseksi Teamsissä. Muutamana joulukuisena iltana Pohjanmaan Partiolaisten lippukuntakoordinaattori Riitta Kivivasara kertoi yhdessä Jussin kanssa yleisesti partiosta, lippukunnan herättämisestä sekä kuinka suunnitelmat etenevät Ruukin Samoojien herättämiseksi. Teams -illat olivat onnistuneita ja keräsivät hyvin partiosta kiinnostuneita aikuisia mukaan.

Pienen joulutauon jälkeen alkoivat konkreettiset suunnitelmat ja teot lippukunnan herättämiseksi Jussin johdolla. Mukaan toimintaan on saatu jo useampia partiolaisia, toisilla on partiotaustaa, toisille ei. Helmikuussa pidetyssä vuosikokouksessa Jussi valittiin Ruukin Samoojien lippukunnanjohtajaksi.

— Olen aina ollut järjestöihminen ja mukana erilaisissa järjestöissä. Vanhempien matkassa se kipinä on syttynyt, kun hekin olivat/ovat mukana monissa järjestöissä. Partiosta on hyvät muistot lapsuudesta ja on ohjannut minua nuoruudessa hyvään suuntaan. Haluan jakaa sitä samaa myös omille lapsille ja siinä samalla muillekin. Tämä on myös loistava paikka kehittyä ihmisenä, luoda hyvää ympärille ja tutustua uusiin ihmisiin.

Lippukunnan ohjelma- ja apulaislippukunnanjohtajaksi valittu Kati Mehtomaa lähti luottavaisin mielin pestiin ja mukaan Ruukin Samoojien toimintaan.

— Luotan siihen, että pesti ja partio tekijäänsä opettaa. Partio on turvallinen paikka astua isompiin saappaisiin ja kasvaa niihin.

Kati Mehtomaa aloitti lippukunnan ohjelmajohtajana

Kati on aloittanut partion aikuisena ja toimii tällä hetkellä sudenpentujen eli 7–9-vuotiaiden ryhmänohjaajana eli akelana Limingan Niittykärpissä. Partiotoiminnan herääminen lähempänä asuinpaikkaansa, houkutteli hänet mukaan myös Ruukin Samoojien toimintaan.

Ruukin Samoojat aloittavat toimintaa pikkuhiljaa. Kati kertoi lippukunnan tulevaisuudesta:

— Luvassa on ikimuistoisia hetkiä, naurua ja savunhajua eli perinteistä partio-ohjelmaa ensiksi alakouluikäisille sekä kaikkia ikäkausia yhdistäviä tapahtumia, retkiä ja projekteja. Siikajokiseen partiotoimintaan pääsee mukaan laittamalla rohkeasti viestiä lippukunnan suuntaan, jokaiselle varmasti löydetään sopivin tapa olla mukana.

Lippukunnan tavoitteena on järjestää myös partio tutuksi -tapahtumia, jossa pääsee matalalla kynnyksellä tutustumaan partioon ja lippukuntaan.

— Jussi toivookin, että korona selätetään pian ja päästään taas normaaliin arkeen mahdollisimman pian, joka mahdollistaa myös moninaisemman partio toiminnankin.

Lisätietoja toiminnasta ja ilmoittautumisesta mukaan löydät lippukunnan kotisivuilta: www.ruukinsamoojat.fi. Lisäksi Ruukin Samoojat löydät myös Facebookista  ja Instagramista.