Lea Haapala palasi aikuisena partioon. Yhdessä tekeminen, haasteisiin tarttuminen, oppiminen ja kokemukset tekevät hänen mielestään partiosta mahtavan harrastuksen. Lea mahdollistaa Pohjolan Pirteissä Oulussa alle kouluikäisten lasten perheiden toimintaa.

Lea Haapala aloitti partiossa sudenpentuna 1970-luvulla. Useamman vuoden ajan partio oli rakas harrastus. Lea toimi kasvettuaan vanhemmaksi muun muassa laumanjohtajana sekä kävi partionjohtajakurssin. Sitten opiskelu vei mukanaan ja partio jäi tauolle.

2018 Lea ei kuitenkaan enää malttanut katsoa ja kuunnella vierestä, kuinka toisilla aikuisilla oli hauskaa partiossa. Hän palasi partioon Pohjolan Pirteät ry lippukuntaan.

– Haluan elää ja toimia siinä itsekin mukana, saada upeita kokemuksia partiosta.

Partiossa on monenlaisia ja erikokoisia vapaaehtoistehtäviä eli pestejä, josta jokaiselle löytyy varmasti mieleinen sopivankokoinen pesti.

– Partiossa saa toteuttaa omaa osaamistaan sekä opetella yhdessä ihan uutta. Voi toimia oman elämäntilanteen huomioiden.

Lea nauttimassa luonnosta ja partiosta Oulun Lintulammella, joka on hänelle tuttu lähiretkeilyalue.

Lea löysi paikkansa Pohjolan Pirteiden perhepartiosta eli alle kouluikäisten lasten perheiden toiminnan parista.

– Perhepartio kokoontuu kerran kuukaudessa, joka on ihan unelma. Yhdessä perheiden kanssa toimiminen ja tekeminen, lasten mutkaton palaute sekä perhepartion mahdollistaminen lippukunnassa on aivan mahtavaa.

Partio on avoin harrastus kaikille, joka kutsuu kaikki mukaan. Lea ei ole kokenut, että hänen liikuntarajoituksensa ja pyörätuolin käyttäminen olisi este partiossa.

– Voin myös liikuntarajoitteisena olla lähes kaikessa mukana, pitää perhepartiota ja jopa yleisiä nuotioiltoja. Partiosta löytyi harrastus, joka johti partioon elämäntapana.

Lea rohkaiseekin uusia aikuisia mukaan toimintaan ja olemaan rohkeasti yhteydessä oman paikkakunnan lippukuntaan eli partion paikallisyhdistykseen.

Tutustu rohkeasti lippukunnan toimintaan ja liity jäseneksi. Partiossa riittää, että se kiinnostaa sinua, et tarvitse aiempaa osaamista. Tervetuloa mukaan!