Seikkailuja myös aikuisille – Jussi Niinikoski aloitti seikkailunsa syksyllä 2018 sampona eli 9-12-vuotiaiden partiolaisten ryhmänjohtajana eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpissä. Ryhmän vetämisellä hän pystyy mahdollistamaan lapsille ja nuorille hienoja ja mieleenpainuvia kokemuksia. Haluaisitko myös sinä olla lapsesi muistoissa mukana?

Viime vuoden syksyllä partion aloittanut Jussi Niinikoski päätti lähteä mukaan seikkailuun omien lastensa sekä lippukunnan eli partion paikallisyhdistyksen johtajiston kannustamana.

Kuvassa Jussi Niinikoski istuu retkellä laavussa.
Jussi Niinikoski retkeily tunnelmissa.

– Lapseni olivat mukana Limingan Niittykärppien toiminnassa ja sitä kautta tutustuin partioon. Keväällä 2018 järjestettiin partiotaitokilpailu, jossa olin lapseni ryhmän saattajana. Siellä juttelin lippukunnan johtajiston kanssa, syksyllä sitten liityinkin partioon ja aloitin ryhmän vetämisen.

Jussi arvostaa, että partio vie lapset ja nuoret edes vähäksi aikaa pois ruudun ääreltä. Hän on myös huomannut partion yhteisöllisyyden.

– Lippukunnan sisällä partio on aika tiivis yhteisö, jolle partio on elämäntapa. Toiminta on järjestäytynyttä, järjestelmällistä ja tavoitteellista.  Kokeneemmat partiolaiset tukevat uusia hyvin ja mukavasti ottavat uudet jäsenet mukaan partioperheeseen.

Partiossa Jussi on päässyt hyödyntämään aiempaa osaamistaan sekä kehittämään itseään.

– Tällä hetkellä opettelen miten saadaan murrosiän kynnyksellä olevan poikalauman huomio edes hetkeksi.

Jussin mielestä parasta partiossa on kun partiokaverit haastavat uusiin kokemuksiin, vetävät syvemmälle partioon sekä kun luottamus ryhmän lapsiin rakentuu pala palalta.

Aikuisille, jotka miettivät partioon liittymistä ja mukaan lähtemistä
Jussi lähettää terveiset:

– Oletko koskaan miettinyt, miten hienoja ja mieleenpainuvia kokemuksia lapsesi, joka on avoin kaikille uudelle ja kaikille vaikutuksille, saa partiossa. Lapsesi muistelee aikuisena monet kerrat partiossa koettuja asioita ja siellä kohdattuja ihmisiä. Haluatko olla näissä lapsesi muistoissa mukana?

 

Mitä partio on antanut Jussille? 

 Uusia kavereita - Partiossa olevat aikuiset ovat samanhenkistä porukkaa, ryhmäytyminen on helppoa. 

 Aikaa lasten kanssa - Mahdollisuuden touhuta ja viettää laatuaikaa omien lasten sekä heidän partiokavereidensa kanssa.  

 Tärkeä esimerkki ja aikuisen malli - Ei voi tietää, että millaisesta perheestä kukin partiolainen tulee. Varmasti joukossa on heitäkin, joiden suhde vanhempiin on jäänyt vajaaksi ja mahdollisuus tehdä mukavia asioita omien vanhempien kanssa on olematon. On erittäin tärkeää tarjota heille mahdollisuus kokea kuuluvansa johonkin ja olla siellä arvostettuja jäseniä.