Pohjanmaan Partiolaisten toimintaa johtavat piirikokousten valitsemat luottamushenkilöt eli piirihallituksen jäsenet.  Piirihallituksen tehtävänä on niin ikään aina vain paremman partiotoiminnan mahdollistamiseen lippukunnissa. Lokakuun syyskokous Seinäjoella toi useita henkilövaihdoksia piirihallitukseen 2023.

Juttu on julkaistu Pohjan Puhurissa 4/2022. 

Venla

Projekteista vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi valittiin Venla Takalo Kälviän Metsäveikoista:  

”Lähden piirihallitustyöskentelyyn avoimella ja iloisella mielellä. Odotan innolla uuden pestin tekemistä”. 

Venlan mukaan hänet sai mukaan piirihallitukseen Satu ”Soppa” Kivelä, joka soitti kesken syyskokouksen kokoustauon. Venlan Takalon mukaan projektien ykköstähti hänen kaudelleen on jo selvillä:  

”Kesäleiri 2024 tulee varmasti pitämään koko piirin kiireisenä.” 

Elina

Kauhajoen Kytöveikkojen Elina Ilomäki valittiin kasvusta vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi:  

”Päällimmäisinä tuntoina ovat innostus ja puhdas uteliaisuus höystettynä pienellä pelolla siitä, että onkohan minulla tarpeeksi annettavaa. Piirihallitustyöskentelyltä odotan antoisia ja opettavaisia tehtäviä sekä yhteistyötä ratkaisukeskeisessä ilmapiirissä kivojen tyyppien kanssa. ” 

Ilomäki uskoo työtä riittävän siinä, jotta jatkossa partiota pystytään tarjoamaan partiota oikeasti kaikille ja kaikenlaisista lähtökohdista tuleville:   

”Kasvua on rakennettava kestävästi ja laaja-alaisesti lapsista aikuisiin, jotta nyt aloittavalla sudenpennulla olisi mahdollisuus ulottaa oma partiopolkunsa aina aikuisuuteen saakka.” 

Yhteiskuntasuhteista vastaa seuraavat kaksi vuotta Johanna Karlström Ahjopartiosta. Hän kertoo lähtevänsä piirihallituspestiin innostuneena ja uteliaana: 

”Paljon on tapahtumassa tällä alueella: Kestävästi Partiossa -tunnuksen jalkauttaminen ja kehittäminen, ohjelmapainotus Sanoista tekoihin, eduskuntavaalit 2023 ja presidentinvaalit 2024”, hän luettelee.  

Johannan mukaan partion strategia 2021-2026 on antaa jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa. 

”Siinä me Y-ryhmässä ollaan tukemassa”, tuleva piirihallituksen jäsen lupaa.   

Pohjan Ilveksen Sara Vuoti valittiin syyskokouksessa ohjelmasta ja partiokasvatuksesta vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi:  

” Lähden piirihallituspestiin odottavaisin ja jännittynein fiiliksin. Tämä on itselleni ihan uusi kokemus.  Odotan oppivani paljon lisää hallitustyöskentelystä ja oman vastuualueeni toiminnasta sekä itseni kehittämistä”, hän kertoo. 

Saran mukaan ohjelma ja kasvatus ovat jo nyt hyvällä tolalla:  

”Toivon, että saan kehitettyä jo valmiiksi hyvää vastuualuettani. Uusi ohjelmapainotus tullee myös toimikauteni aikana, joten tämä tulee ainakin olemaan yksi muutos toimikaudellani”, hän visioi.   

Piirinjohtajaksi valittiin Taneli Salonen Halkokariset-lippukunnasta. Syyskokouksessa piirihallituspestinsä uusivat Henri Korkeaniemi aluetyöstä ja lippukuntatuesta, Tiia Kivi viestinnästä ja markkinoinnista ja Elina Saloranta koulutuksesta vastaavaksi.  

Pohjanmaan Partiolaisten ylimääräisessä jäsenkokouksessa 19.11.2022  valittiin piirin varajohtajaksi kaudelle 2023-2024 Matti Ala-Hynnilä Vaasan Metsäveikoista ja vapaaehtoistuen vastaavaksi hallituksen jäseneksi 2023-2024 Annu Muukari Lakeuden Eräpartiosta.