Lokakuun alussa Seinäjoella pidetty piirin syyskokous valitsi Pohjanmaan partiolaisten piirinjohtajaksi Taneli Salosen kokkolalaisesta Halkokariset-lippukunnasta.  

Hän on Pohjanmaan partiolaisten kahdeksas piirinjohtaja, mutta vasta toinen piirin keskialueelta valittu piirinjohtaja:  

” Mielestäni sillä ei ole suurtakaan merkitystä, mistä päin piiriä piirinjohtaja  on.  Teot ja tekemiset ratkaisevat. Lisäksi olemme olleet yhtä isoa piiriä viimeiset 14 vuotta. Sillä kuitenkin on mielestäni merkitystä, että piirihallituksessa on henkilöitä kaikilta kolmelta alueelta (etelä, keski ja pohjoinen)”, Taneli linjaa.  

”Näin hallituksella on monipuolisesti tietoa piirin lippukunnista sekä muun muassa alueellisista perinteistä ja toimintatavoista”, hän jatkaa.  

Taneli Salonen on toiminut aiemmin piirihallituksessa yhteiskuntasuhteista vastaavana piirihallituksen jäsenenä ja viimeiset kaksi vuotta piirin varajohtajana: 

”Mielestäni hallinnolliset pestit ovat hyvinkin mielenkiintoisia ja opettavaisia. Työskentelen tällä hetkellä hallinnollisten tehtävien parissa valtion virkamiehenä ja näistä pesteistä onkin ollut hyötyä myös työssäni.” 

”Piirihallituksessa on tärkeää olla edustus kaikilta kolmelta piirin alueelta.” 

Piirihallitusta ei saatu aivan täyteen Seinäjoen syyskokouksessa, mikä pian pestinsä aloittavaa piirinjohtajaa harmittaa: 

”Tiedän, miten paljon vaalitoimikunta ja muu piirihallitus oli tehnyt töitä sen eteen, että ehdokkaat olisi saatu kaikkiin piirihallituspesteihin. Lokakuussa päätimme piirihallituksessa kutsua ylimääräisen piirin kokouksen marras-Tuulevien yhteyteen Lapualle. Tuon kokouksen ainoana asiana on täyttää piirin varajohtajan ja vapaaehtoistuesta vastaavan piirihallituksen jäsenen pestit.” 

”Luulen, että nyt on myös helpompi lähteä ehdolle näihin pesteihin, kun tietää kenen kanssa seuraavat kaksi vuotta pääsee tekemään partiota piirihallituksessa Pohjanmaalla”, Salonen pohtii.  

Vuoden alussa aloittavassa piirihallituksessa on ainakin viisi uutta jäsentä. Tuleva piirinjohtaja odottaa innolla kasvokkain tapaamisia:   

”Odotan kovasti alkuvuoden hallitussemmaa, että päästään ihan kunnolla tutustumaan toisiimme ja aloittelemaan yhteistä kaksivuotiskautta. Vuonna 2024 järjestetään seuraava piirileiri, joten se tulee varmasti enempi tai vähempi pyörimään mukana piirihallituksessa”, Taneli Salonen uskoo.