Ohjeita Korona-aikaan lippukunnille

Päivitetty 8.10.2020 (lisätty sairaanhoitopiirien linkit)

Suomen Partiolaiset ja Pohjanmaan Partiolaiset seuraavat koronavirustilanteen kehittymistä ja noudattavat valtioneuvoston tuoreimpia ohjeita. Myös lippukuntien on itse hyvä seurata oman paikkakunnan tilannetta aktiivisesti ja oman alueensa sairaanhoitopiirin ohjeistusta.

Jos lippukunnan toiminta-alueella alueen sairaanhoito piiri suosittelee kokoontumisrajoituksia, suositellaan lippukunnan toiminnan siirtyvän etäpartiotoimintaan kahden viikon ajaksi, tarvittaessa pidemmäksi aikaa. Kevään aikana on ilmestynyt jokaiselle ikäkaudelle vinkkejä etäpartiotoimintaan, joita kannattaa hyödyntää, jos lippukunta joutuu siirtymään hetkeksi etäpartiotoimintaan. Jos alueella ei ole kokoontumisrajoituksia, partiolaiset voivat kokoontua normaalisti muistaen turvavälit ja mahdollisuuksien mukaan järjestää toimintaa ulkona.

Lippukunnalle on koottu ohjeita turvalliseen partiotoimintaan partio.fi/korona -sivustolle, jota päivitetään tarpeen mukaan. Sivusto kannattaa ottaa lippukunnan johtajistossa seurantaan.

Jos herää kysymyksiä, kaipaatte tukea ja neuvoja tai lippukunnassa ilmenee koronavirustartunta, olkaa yhteydessä matalalla kynnyksellä toiminnanjohtaja Marko Miesmaahan (marko.miesmaa@partio.fi, 044 037 5779).

 

Kiitos jokaiselle lippukunnalle ja partiota tukevalle aikuiselle turvallisen toiminnan järjestämisestä ja toiminnasta tarvittaessa pikaisestikin muuttuvassa tilanteessa!