Ohjeita korona-aikaan lippukunnille

Päivitetty 15.6.2021

Suomen Partiolaiset ja Pohjanmaan Partiolaiset seuraavat koronavirustilanteen kehittymistä ja noudattavat valtioneuvoston, AVIn ja viranomaisten tuoreimpia ohjeita. Tälle sivulle on koottu ohjeita ja linkkejä liittyen partiotoiminnan järjestämiseen korona-aikana. Koronatilanne vaihtelee maan eri osissa ja jopa kuntakohtaisesti. Seuraa siis ensi sijassa oman alueen ohjeistuksia sekä kuntakohtaista tilannetta ja määräyksiä.

Poimintoja Pohjanmaan Partiolaisten toiminta-alueen sairaanhoitopiirien koronaohjeista:

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (päivitetty 1.6.2021)
Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli, Ähtäri

  • sisätiloissa tapahtuvien tilaisuuksia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisesti turvavälit ja muut turvaohjeet huomioiden.

Keski-Pohjanmaa Soite (päivitetty 1.6.2021, voimassa 17.6.2021 saakka)
Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli

  • sisätiloissa tapahtuvien tilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi yli 10 hengelle. Ulkona kokoontumissuositus on enimmillään 20 henkilöä.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (päivitetty 15.6.2021)
Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska

  • sisätiloissa tapahtuvien tilaisuuksia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisesti turvavälit ja muut turvaohjeet huomioiden.

Vaasan sairaanhoitopiiri (päivitetty 1.6.2021)
Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersöre, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri

  • sisätiloissa tapahtuvien tilaisuuksia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisesti turvavälit ja muut turvaohjeet huomioiden.

Lippukunnalle on koottu ohjeita turvalliseen partiotoimintaan partio.fi/korona -sivustolle, jota päivitetään tarpeen mukaan. Sivusto kannattaa ottaa lippukunnan johtajistossa seurantaan.

Ryhmätoimintaa suositellaan ulkona toteutettavaksi harrastukseksi, turvavälejä ja hygienia suosituksia noudattaen. Mikäli alueella ei ole kokoontumisrajoituksia, ryhmät voivat kokoontua normaalisti. Lippukunnan yhteisissä tapahtumissa noudatetaan alueella voimassa olevia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien kokoontumisrajoituksia.

Jokaiselle ikäkaudelle löytyy vinkkejä etäpartiotoimintaan, joita kannattaa hyödyntää, jos lippukunta joutuu siirtymään hetkeksi etäpartiotoimintaan.

Lippukuntien vuosikokoukset voidaan tarvittaessa järjestää etänä 30.6.2021 saakka, vaikka sitä ei olisikaan lippukunnan säännöissä mainittu. Lisätietoa Parempi lippukunta -blogista.

Jos herää kysymyksiä, kaipaatte tukea ja neuvoja tai lippukunnassa ilmenee koronavirustartunta, olkaa yhteydessä matalalla kynnyksellä toiminnanjohtaja Marko Miesmaahan (marko.miesmaa@partio.fi, 044 037 5779).

 

Kiitos jokaiselle lippukunnalle ja partiota tukevalle aikuiselle turvallisen toiminnan järjestämisestä ja toiminnasta tarvittaessa pikaisestikin muuttuvassa tilanteessa!