Ohjeita korona-aikaan lippukunnille

Päivitetty 29.4.2022

Tällä hetkellä Suomessa ei ole voimassa koronarajoituksia, jotka vaikuttavat partiotoimintaan. Tautitilanne saattaa kuitenkin muuttua, joten tilannetta seurataan edelleen aktiivisesti. Siinä voi olla myös alueellisia eroja, joten on tärkeää seurata ensisijaisesti oman partiopiirin ohjeistusta. Huomioittehan kuitenkin, että toimintaan tulee edelleen osallistua vain terveenä, myös vaikka olisi jo sairastanut koronan. Lisäksi on tärkeää, että toiminnassa varmistetaan edelleen korona-aikana opitut, hyvät hygieniakäytännöt sekä pidetään huolta tarkoista osallistujalistoista ja -yhteystiedoista.

Alueellinen ohjeistus:

 

Lippukunnalle on koottu ohjeita turvalliseen partiotoimintaan partio.fi/korona -sivustolle, jota päivitetään tarpeen mukaan. Sivusto kannattaa ottaa lippukunnan johtajistossa seurantaan.

Jokaiselle ikäkaudelle löytyy vinkkejä etäpartiotoimintaan, joita kannattaa hyödyntää, jos lippukunta joutuu siirtymään hetkeksi etäpartiotoimintaan.

Jos herää kysymyksiä, kaipaatte tukea ja neuvoja, niin olkaa yhteydessä matalalla kynnyksellä Marko Miesmaahan (marko.miesmaa@partio.fi).

 

Kiitos jokaiselle lippukunnalle ja partiota tukevalle aikuiselle turvallisen toiminnan järjestämisestä ja toiminnasta tarvittaessa pikaisestikin muuttuvassa tilanteessa!