Ohjeita korona-aikaan lippukunnille

Päivitetty 12.1.2021

Suomen Partiolaiset ja Pohjanmaan Partiolaiset seuraavat koronavirustilanteen kehittymistä ja noudattavat valtioneuvoston, AVIn ja viranomaisten tuoreimpia ohjeita. Osassa Suomea ollaan THL:n määrittelemässä kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, jonka johdosta näillä alueilla noudatetaan tiukempia ja tarkempia ohjeistuksia. Seuraa siis ensisijassa oman sairaanhoitopiirin viestintää ja ohjeistuksia sekä kuntakohtaista tilannetta ja määräyksiä.

 

Lippukunnalle on koottu ohjeita turvalliseen partiotoimintaan partio.fi/korona -sivustolle, jota päivitetään tarpeen mukaan. Sivusto kannattaa ottaa lippukunnan johtajistossa seurantaan.

Ryhmätoimintaa suositellaan ulkona toteutettavaksi harrastukseksi, turvavälejä ja hygienia suosituksia noudattaen. Mikäli alueella ei ole kokoontumisrajoituksia, ryhmät voivat kokoontua normaalisti. Lippukunnan yhteisissä tapahtumissa noudatetaan alueella voimassa olevia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien kokoontumisrajoituksia.

Jokaiselle ikäkaudelle löytyy vinkkejä etäpartiotoimintaan, joita kannattaa hyödyntää, jos lippukunta joutuu siirtymään hetkeksi etäpartiotoimintaan.

Jos herää kysymyksiä, kaipaatte tukea ja neuvoja tai lippukunnassa ilmenee koronavirustartunta, olkaa yhteydessä matalalla kynnyksellä toiminnanjohtaja Marko Miesmaahan (marko.miesmaa@partio.fi, 044 037 5779).

 

Kiitos jokaiselle lippukunnalle ja partiota tukevalle aikuiselle turvallisen toiminnan järjestämisestä ja toiminnasta tarvittaessa pikaisestikin muuttuvassa tilanteessa!