Kevään etäaluetapaamisissa kokoonnutaan yhteen samankokoisten lippukuntien kanssa

Etäaluetapaamiset järjestetään Teamsin kautta jälleen toukokuussa. Etäaluetapaamisten teemat on tänä keväänä jaettu lippukuntien koon, eli jäsenmäärän mukaan. Erikokoisilla lippukunnilla kun on hiukan erilaisia haasteita. Näin teemoittamalla voidaan paneutua juuri niihin haasteisiin joita tietyn kokoisissa lippukunnissa kohdataan.

Alueryhmän siililapaset lippukuntatuen uudistuksesta kertovan paperin päällä

Kolme iltaa, kolme kokoluokkaa

Keskiviikkona 3.5. kokoontuvat pienet lippukunnat, joissa jäseniä on alle 60. Illan aikana pohditaan mm. mitä tapahtuu jos yksikin johtaja jää pois lippukunnan toiminnasta, sillä monissa pienissä lippukunnissa aktiivinen toiminta on muutaman, tai jopa vain yhden johtajan varassa. Jos siis olet johtajana pienessä lippukunnassa, niin ilmoittaudu mukaan.

Tiistaina 9.5. kokoontuvat keskikokoiset lippukunnat, joissa jäseniä on 60-120. Tämän kokoisissa lippukunnissa partioarki saattaa rullata oikein hyvin. Väkeä on tarpeeksi, jotta yhteisiä isompia juttuja on kiva järjestää, mutta ei niin paljon, että se hankaloittaisi järjestämistä. Toisaalta, pitäisikö kasvua kuitenkin tavoitella, vai onko hyvä juuri näin? Tai onko kasvua jo ehkä tehtykin, mutta nyt uhkakuvana on jäsenmäärän tippuminen jälleen? Näihin asioihin paneudutaan keskikokoisten lippukuntien kanssa.

Torstaina 11.5. kokoontuvat suuret lippukunnat, joissa on yli 120 jäsentä. Suurissa lippukunnissa joudutaan miettimään suuren porukan haasteita. Mihin mahdutaan kaikki kokoontumaan yhteiseen tapahtumaan? Kuinka lippukunnan viestintä tavoittaa kaikki? Entäs kuinka pidetään yllä koko lippukunnan yhteishenkeä, jos kaikki eivät edes kohtaa toisiaan? Etäaluetapaamisessa jaetaan parhaat vinkit ja pohditaan yhdessä miten suuri porukka voi toimia sujuvasti yhdessä.

Etäaluetapaamiset on suunnattu lippukuntien johtokolmikoille, mutta ihan jokainen lippukunnassa johtajana toimiva on lämpimästi tervetullut osallistumaan, jakamaan ja saamaan vertaistukea.