Piirihallitukselta

Piirihallituksen kokouksista 3 & 4: Projektikoordinaattorin pestiä jatkettiin sekä koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet askarruttivat

Pohjanmaan Partiolaisten hallitus päätti vuonna 2018 aloittaa avoimuuden hengessä kokouksistaan kertomisen tiedotteiden muodossa aina jokaisen kokouksen jälkeen.

Vuoden 3. piirihallituksen etäkokouksessa 9.3.2020 pohdittiin seuraavia asioita:

Piirihallitus päätti jatkaa projektikoordinaattori Tiia Tuhkasaaren työsuhdetta Myötäpäivät 2020 tapahtuman lisäksi talvileiri 2021 projektin ajalle. Todettiin ilolla Oulun Myötäpäivien ilmoittautumismäärä, joka ylsi yli 1800 ilmoittautuneeseen.

Piirihallitus valmisteli tulevaa kevätkokousta, siksi vaalitoimikuntaan halutaan etsiä ehdokkaita ennen kokousta julkisen pestihaun avulla. Lippukuntapäivät Sykähdys pohditutti ja piirihallitus antoi järjestäjätyöryhmälle tehtävän miettiä tapahtuman jatkoa. Marras-Tuulevista todettiin, että ne järjestetään loka-marraskuun vaihteessa Pikku-Syötteellä Pudasjärvellä.

 

Vuoden 4. piirihallituksen etäkokouksessa 24.3.2020 keskusteltiin ja päätettiin muun muassa seuraavista asioista:

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehdyistä toimista keskusteltiin pitkään piirihallituksessa. Esimerkiksi lippukuntapäivä Sykähdyksen jatkoa pohdittiin ja päätettiin tehdä pieni kysely kohderyhmälle tapahtuman ajankohdasta. Kevätkokouksen uudesta ajankohdasta ei päätetty. Siitä viestitään mahdollisimman pian tilanteen selvittyä. Tapahtumien tiedot löytyvät piirin tapahtumakalenterista, jossa on aina päivitetyin tieto niistä.

Touko-Tuulevat päätettiin pitää yksi päiväisenä etätapahtumana lauantaina 23.5.2020 Teamsin välityksellä. Aamupäivällä on yhteinen osuus ja iltapäivällä ovat ryhmien omat Teams-kokoukset (kutsussa lähetetään linkit). Ryhmät voivat halutessaan jatkaa omaa kokoustaan sunnuntaina.

Keskitetty piirirekry päätettiin aloittaa 1.4.2020. Siihen asti toiminnanaloilla on mahdollisuus lisätä omia pestihakuilmoituksiaan piirin pestihakusivulle Kuksan avulla. Pestihaku on avoinna 17.5. asti.

Piirihallitus käsitteli kurssien täyttämisen ja perumisen ohjeiden päivitetyn version, jonka koulutus ja ohjelma esittivät piirihallitukselle. Ohjeistus hyväksyttiin ja ne ovat nähtävissä nyt piirin nettisivulla.

Piirihallitus kuuli tilannekatsauksen seuraavasta talvileiristä, joka pidetään pääsiäisenä 1.-5.4.2021 Taivalkosken Maijanlammella kolmen pohjoisimman partiopiirin yhteisenä. Leirin nimi on julkaistu juuri ja se on Hile 2021.

Saimme myös tietoa tulevista kirkkopäivistä, jotka pidetään 21.-23.5.2021 Oulussa.

Piirihallitus kokoustaa seuraavan kerran tiistaina 14.4.2020.