Piirin uusi moninaisuuslaatikko julkaistu

Partiotoiminnassa moninaisuuden huomiointi ja tukeminen ovat tärkeitä arvoja. Pohjanmaan piirissä on koottu moninaisuuslaatikko, joka sisältää materiaalia eri tavoin vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien henkilöiden arkeen tutustumisesta. Laatikko sopii aktiviteetiksi kaikille ikäkausille sekä aikuisille esimerkiksi johtajatapahtumaan!

Moninaisuus tarkoittaa, että partiotoiminnassa huomioidaan erilaisia taustoja, kulttuureita, kieliä, uskontoja, sukupuolia, seksuaalista suuntautumista, vammaisuutta ja muita tekijöitä, jotka vaikuttavat ihmisten elämään ja identiteettiin. Moninaisuuden huomioiminen edellyttää avointa ja kunnioittavaa asennetta, halua oppia ja ymmärtää erilaisia näkökulmia sekä pyrkimystä rakentaa yhteisöä, joka arvostaa ja kunnioittaa kaikkia sen jäseniä. 

Moninaisuuskasvatuksella tavoitellaan partiotoiminnan avoimuutta, inklusiivisuutta ja monimuotoisuutta. Tavoitteena on luoda ympäristö, jossa jokainen partiolaistapahtuma on kaikille osallistujille mukava ja turvallinen. Moninaisuuden huomioiminen edistää myös yhteisöllisyyttä, tasa-arvoa ja kunnioitusta erilaisia ihmisiä kohtaan. 

Laatikosta löytyy toiminnallista materiaalia, aktiviteettivinkkejä ja leikkejä, joita voidaan käyttää useammalla partiokerralla. Moninaisuuslaatikko tarjoaa apua ja tukea partiotoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Laatikon materiaalit sopivat mainiosti myös johtajahuollon toteuttamiseen. 

Laatikon käyttö on suunniteltu helpoksi ja käytännölliseksi. Laatikon saa itselleen postitse tai Matkahuollon kautta, ja se tilataan järjestökoordinaattorilta. Laina-ajan jälkeen laatikko palautetaan postitse.