Koronavirus – tiedote piirin partiolaisille

Huomaathan, että tätä ohjeistusta on päivitetty 31.3. Pääset tiedotteeseen tästä linkistä.

Koronavirus leviää ympäri maailmaa ja WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Myös Suomessa viranomaiset suosittelevat nyt välttämään kokoontumisia ja harrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lisäksi partion maailmanjärjestö World Organization of the Scout Movement – WOSM on antanut vahvan suosituksen asettaa terveys ja turvallisuus etusijalle kaikessa partiotoiminnassa.

Tässä tilanteessa Suomen Partiolaiset ohjeistaa, että partion viikkokokoontumiset, retket, leirit sekä muut tapahtumat perutaan tai siirretään mahdollisuuksien mukaan. Ohjeistus on voimassa 15.4. asti, tämän jälkeen olevaa toimintaa voi suunnitella normaalisti, ellei toisin tiedoteta.  Sähköpostia ja muita tiedotuskanavia kannattaa seurata aktiivisesti. Kaikki yli 500 hengen tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Partiotapahtumat ja toimistot

Toimistojen fyysinen asiakaspalvelu on kiinni maaliskuun ajan. Muuten asiakaspalvelu jatkuu normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

Pohjanmaan Partiolaiset ovat päättäneet valtakunnallisen linjauksen mukaan piirin tapahtumien perumisesta, siirtämisestä tai järjestämisestä etänä toukokuun loppuun asti. Näin tapahtumajärjestäjien ei tarvitse elää epävarmuudessa tapahtumien toteutumisen suhteen. Tapahtumien mahdollisista uusista päivistä annetaan lisätietoja mahdollisimman pian. Ilmoittautuneet saavat peruutuksesta tai mahdollisesta siirtymisestä tietoa sähköpostitse.

Rajoituksista huolimatta ei ole mitään syytä minkäänlaiseen paniikkiin, vaan järkevään toimintaan. Pyrimme toiminnalla ennaltaehkäisemään viruksen leviämistä. Suomen Partiolaiset tiedottavat tänään (12.3.) lippukuntia sekä koko jäsenistöä ja huoltajia asiasta.

 

Suomen Partiolaisten tiedote asiasta

 

Päivitetty 18.3. tiedolla piirin tapahtumien perumisesta toukokuun loppuun saakka.