Haussa Pohjanmaan Partiolaisten piirileirin 2024 leiritoimikunta

Avaamme nyt vuoden 2024 piirileirin leiritoimikuntapestit haettaviksi. Haku on avoinna 2.4. saakka, eli nyt saa laittaa heti töpinäksi! Leirinjohtaja on pestattu, mutta muut avaintekijät vielä puuttuvat. 

Leiritoimikunta (LTMK) koostuu leirinjohtajien (Satu ”Soppa” Kivelä ja xx) lisäksi kuuden osa-alueen johtajasta/johtajaparista sekä syksyllä palkattavasta projektityöntekijästä. LTMK:n tehtävänä on leiriprojektin kokonaisvaltainen johtaminen, kunkin LTMK:n jäsenen vastatessa omasta kokonaisuudestaan. 

Yhtä tärkeää, kuin oman osa-alueesi johtaminen, on leiritoimikunnan jäsenenä toimiminen. Leiritoimikunnassamme ideoidaan ja kannustetaan yli osa-alueiden rajojen, pähkitään ja ratkotaan asioita yhteistuumin ja rakennetaan piirileiri 2024 yhdessä. LTMK-pesti on hakijoilleen pääpesti hakupäivästä leirin raportointiin saakka. Esimerkiksi Tempuksella leiritoimikunta kokoontui livenä ennen piirileiriä kuusi kertaa ja lisäksi n. kerran kuussa etäkokouksen merkeissä. Leiritoimikuntaan hakeneita haastatellaan jo hakuaikana, jotta projekti saataisiin huhtikuussa jaloilleen. 

Nyt haettavana ovat nämä pestit leiritoimikunnassa: 

Toinen leirinjohtaja 

Partiossa tehdään nykyisin isoja pestejä paripestinä. Haluaisitko sinä olla tekemässä Pohjanmaan partiolaisten piirileiriä Sopan parina? Leirinjohtajat vastaavat projektin kokonaisuudesta, pestaavat leirille staabin ja johtavat leiritoimikuntaa eli staabia ja koko projektia. 

Tästä pestistä saat lisätietoja piirinjohtaja Taneli Saloselta tai ohjausryhmän puheenjohtaja Saija Kivelältä.  

Ohjelmajohtajat 2hlö 

Ohjelmajohtajan vastuulla oleviin kokonaisuuksiin kuuluvat ikäkausikohtainen ohjelma leirillä, johtajille ja aikuisille suunnattu ohjelma, yhteisohjelmat sekä vierailupäivä, jos sellainen päätetään järjestää. Piirileirin ohjelmajohtajat pestaavat jokaiselle ohjelmalaaksolle laaksopäälliköt, yhteisohjelmatiimin päälliköt (2 hlö) sekä aikuisohjelmien päällikön. Samoajien palvelutehtävä kuuluu osaksi samoajan leiriohjelmaa ja on siksi ohjelman osa-alueen alla. Kaiken tekemisen pohjalla on partiomenetelmä sekä partion kasvatustavoitteet ja päämäärä.  

Osallistujajohtajat 2hlö 

Osallistujajohtajat vastaavat piirileirillä alaleireistä, perheleiristä ja mahdollisista kansainvälisistä vieraista. Alaleireistä löytyvät leirilippukuntien lisäksi ikäkausien luotsit ja sepot. Osallistujien osa-alueeseen kuuluu myös leirihotellin pyörittäminen sitä tarvitseville. Piirihallitus on asettanut piirileirin yhdeksi tavoitteeksi, että leirin suunnittelussa osallistetaan kohderyhmää esimerkiksi nuorisoraadin kautta. Piirileiri on #kokopiirinjuttu läpi leirin, niin osallistujille kuin tekijöille.  

Palvelujohtajat 2hlö 

Palvelujohtajat vastuulla leirillä on leirin turva ja tekniikka, logistiikka, huolto ja muonitus. Palvelujohtajat pestaavat osa-aluille päälliköt. Palvelujohtajilla on tärkeä pesti, koska palvelu- osa-alueen pestiläiset organisoivat leirin perustoiminnot ruokailuista saunoihin ja leirisairaalasta kuljetuksiin. 

Resurssijohtajat 1-2 hlö 

Resurssijohtajien vastuulla on leirin toimisto ja talous. Uusia näkökulmia leirin tekemiseen antavat kumppanuuksien, vastuullisuuden ja leiri hr ja pestiläisten tukeminen. Varavoimatiimi toimii myös resurssin alueella. Talousosa-alue pitää sisällään niin budjetoinnin, hankinnat kuin jälleenmyynnin. Resurssijohtajat pestaavat näille osa-aluille päälliköt.  

Viestintä- ja markkinointijohtajat 1-2 hlö 

Viestintä ja markkinointi on avainasemassa leirin onnistumisessa ihan projektin alkuaskelista projektin loppuun saakka. Viestinnän ja markkinoinnin vastuulla ovat leirin ilme, viestintäkanavat, sosiaalinen media, markkinointi, viestintä osallistujille ja tekijöille, valo- ja videokuvaus, kriisiviestintä, kutsuvieraat, mediasuhteet sekä yhteistyökumppaneihin liittyvät viestintäkuviot. 

Kokemusjohtajat 2hlö 

Leirikokemuksen tehtävänä on varmistaa jokaiselle leiriläiselle onnistunut, mieleenpainuva ja kasvatuksellinen piirileiri, joka nivoutuu yhdeksi kokonaisuudeksi. Kokemusjohtajien vastuulla ovat leirin kaavoitus ja somistus, palvelumuotoilu, vapaa-ajan ohjelmat, leirin teema ja tarina, leirituotteet, kahvilat ja kioskit sekä saavutettavuus. Kokemusjohtajat tekevät tiivistä yhteistyötä muiden osa-alueiden kanssa.  


Mikäli sinulla on mitään kysyttävää leiritoimikunnasta tai hakemaasi pestiin liittyvästä osa-alueesta, otathan rohkeasti yhteyttä leirinjohtaja Satu ”Soppa” Kivelään satu.kivela[ät]partio.fi 050 4042139