Seikkailuja myös aikuisille – Tiina liittyi partioon aikuisena ja toimii lippukunnassa sihteerinä Pyhäjoella. Partiossa hän saa tehdä pieniä juttua suurella sydämellä.

Tiina Mattila liittyi partioon aikuisena noin neljä vuotta siten. Tällä hetkellä hän toimii lippukunnan eli partion paikallisyhdistyksen sihteerinä Hanhikiven Kiertäjissä Pyhäjoella. Tiinan lapset ovat partiossa ja hän innostui aluksi muonittamaan yhdessä muiden partiolaisten äitien kanssa lippukunnan leireillä. Liityttyään partioon Tiina aloitti lippukunnan sihteerinä, jonka kautta hän on oppinut uusia taitoja ja pystynyt hyödyntämään niitä myös opinnoissaan.

Tiina toimii sihteerinä Hanhikiven Kiertäjissä

– Tykkään hallitustyöskentelystä, jossa pääsee kerran kuukaudessa aikuisten ja nuorten kesken juttelemaan ja miettimään lippukunnan tapahtumia ja tulevaisuutta.

Ennen partioon liittymistä Tiinan mielikuva partiosta oli yhteisöllistä ja ulkoilma toimintaa retkien ja leirien siivittämänä. Näin neljän vuoden jälkeen yhteisöllisyys ja nousujohteisuus ovat edelleen vahvasti mukana.

– Partiolaiset ovat yhtä suurta perhettä ja köyttä vedetään samaan suuntaan. Omatoimisuus kasvaa partiopolkua eteenpäin mentäessä. Partiolaiset ovat selviytyjiä ja kasvavat kantamaan vastuuta, jotka näkyvät varmasti läpi elämän.

Tiinan mielestä parasta partiosta tekee ihmiset, hän haluaa olla osa partioperhettä.

Aikuisille, jotka miettivät partioon liittymistä ja mukaan lähtemistä Tiina lähettää terveiset:

– Partioharrastus aikuiselle antaa samanhenkisiä aikuisia ystäviä, joilla on mukava yhdessä tekemisen meininki. Aikuiset mahdollistavat omalla pienellä panostuksella hyvän harrastuksen lapsille ja nuorille sekä hyvän mielen itselle. Partiossa aikuisia tarvitaan päättämään asioista ja ohjaamaan lapsia. Pieniä juttuja suurella sydämellä.

Mitä partio on antanut Tiinalle?

Ystäviä – Partiosta on saanut samanhenkisiä ystäviä.

Saa olla mahdollistaja – Partiossa mukana oleminen antaa kokemuksen, että tekee tärkeää vapaaehtoistyötä. Samalla mahdollistaa hyvän harrastuksen ja elämysten tarjoamisen lapsille.

Uusia taitoja – sihteeri -pestin kautta on saanut uusia taitoja ja tietoa.