Piirin syyskokousta vietettiin Oulussa 18.11.2023

Pohjanmaan Partiolaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestettiin 18.11. Oulussa. Kokouspäivä alkoi johtokolmikkotapaamisella, perhepartio-ohjaajakoulutuksella ja aluejaon mahdolliseen uudistamiseen liittyvällä työpajalla. Varsinaisessa kokouksessa jaettiin huomionosoituksia, hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024.

Syyskokous aloitettiin perinteisesti Partiomarssilla. Laulamisen jälkeen kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Timo Valtanen ja sihteeriksi Linda Turunen.

Päivän aikana päästiin jakamaan Suomen Partiolaisten ylin ansiomerkki, sankarimerkki, Eero Pulkkiselle Pateniemen Polunpolkijoista. Sankarimerkki voidaan myöntää suurta uhrautuvaisuutta osoittavasta teosta, jonka aikana partiolainen tai autettava on ollut tai he molemmat ovat olleet ilmeisessä hengenvaarassa.

Piirin perinteinen Tuuletus-kiertopalkinto jaettiin tänä vuonna piirin yhteiskuntasuhteiden ryhmän vastuullisuusjaostolle Pohjanmaan oman Kestävästi partiossa -ohjeistuksen luomisesta ja jalkauttamisesta piirissä.

Pj-valtakirjoja päästiin tänä syksynä luovuttamaan iso liuta, uuden valtakirjan saivat:

  • Neea Honkaniemi (Vaasan Partiotytöt)
  • Laura Käkelä-Petäys (Lakeuden Vartijat)
  • Miika Laine (Lakeuden Vartijat)
  • Silja Lehtomäki (Vaasan Partiotytöt)
  • Olivia Lehtonen (Pohjan Veikot)
  • Anna-Leena Nurkkala (Viessojat)
  • Eerika Rintala (Limingan Niittykärpät)
  • Laura Sippala (Viessojat)
  • Heli Tyni (Toimarit)

Isoimpina päätösasioina vahvistettiin Pohjanmaan Partiolaisten toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024. Kokouksessa oli avoinna vapaaehtoistuesta vastaavan piirihallituksen jäsenen pesti. Yhtään ehdokasta ei kuitenkaan löytynyt ja hallituksen uuden pohjaesityksen mukaan kokous päätti, että vapaaehtoistuen vastaavaa ei valita ja vapaaehtoistuen toiminnanalalla toimivat jaostot sulautetaan muiden toiminnanalojen johdettaviksi vuoden 2024 loppuun saakka.

Kokous sujui kaiken kaikkiaan jouhevasti ja kotiin päästiin etuajassa, kiitos aktiiviselle puheenjohtajalle! Kiitos myös jokaiselle kokoukseen, koulutuksiin ja työpajoihin osallistuneelle.

Lakeuksilta vaaroille, rannikoilta aavoille. Jylhät metsät, pellot joet, leirit, retket täällä koet. Myötätuuli puhaltaa, täältä tulee Pohjanmaa!

Kaikki kuvat: Oskari Pajunpää