Usein kysytyt kysymykset

Yleiset

K: Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?

V: Tapahtuma on tarkoitettu kaikille partiolaisille, jotka haluavat osallistua huikeaan kaupunkiseikkailuun Oulussa! Odotamme Ouluun jopa 2000 partiolaista ympäri partiopiirin ja Suomen. Etusijalla ovat Pohjanmaan partiopiirin alueen partiolaiset. Tapahtumassa on ohjelmaa läpi ikäkausien ja koko osallistujajoukolle yhdessä.

K: Haluan lisätietoja tapahtumasta, keneen otan yhteyttä?

V: Tutki ensin, löytyykö tietoa täältä nettisivuiltamme. Sivuja päivitetään jatkuvasti. Mikäli tietoa ei löydy, voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen: myotapaivat@partio.fi.

K: Miten kesätyötakuu toimii?

V: Löydät ohjeet nettisivujen kohdasta “Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu”.

K: Mitä varusteita tarvitsen mukaan tapahtumaan?

V: Lisätietoa tarvittavista varusteista lähetetään osallistujille ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

K: Tuleeko myyntiin Myötäpäivätuotteita ja mistä niitä voi ostaa.

V:Myötäpäiviätuotteita voit ostaa Pohjanmaan Partiolaisten verkkokaupasta 16.3.2020 alkaen. Tuotteita ei voi ostaa paikan päällä tapahtumassa, joten tilaathan haluamasi Myötäpäivätuotteet etukäteen!

K: Miten pääsen mukaan tekemään Myötäpäiviä?

V: Voit olla tekijänä joko lippukunnassasi tai Myötäpäivien organisaatiossa. Lisätietoa löydät nettisivuilta kohdasta “Ilmoittautuminen – Tekijöille”.

K: Kuka on perhepartiolainen?

V: Perhepartiolainen on alle kouluikäinen lapsi (s. 2013-2020) ja hänen tapahtumaan osallistuva huoltajansa. Perhepartioikäiset lapset osallistuvat tapahtumaan aina oman huoltajansa kanssa.

Ruokailu

K: Miten erityisruokavaliot on huomioitu tapahtumassa?

V: Erityisruokavaliot (ja allergiat) kysytään ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikki ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetut ruokavaliot huomioidaan tapahtumakeittiöllä.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

K: Missä ja miten ilmoittaudun tapahtumaan?

V: Ilmoittautuminen Myötäpäiville on päättynyt

K: Kuka on oikeutettu osallistumaan Myötäpäiville tekijänä alennettuun 45 euron hintaan?

V: Henkilöt, jotka toimivat Myötäpäivät-organisaatiossa pestissä tai henkilöt, jotka toimivat lippukuntapestissä eli matkanjohtajana, sudenpentujen ja seikkailijoiden ikäkausivastaavina, akelana tai sampona, tarpoja- ja samoajaluotseina ja turva-aikuisina.

K: Mitä osallistumismaksu sisältää?

V: Osallistumismaksu sisältää viikonlopun ohjelman, ruokailut sekä koulumajoituksen.

K: Mitä osallistumismaksu ei sisällä?

V: Henkilökohtaisia tarvikkeita kuten majoittautumiseen tarvittavaa makuupussia tai alustaa, ruokailuvälineitä jne. Osallistumismaksu ei myöskään sisällä matkaa tapahtumapaikalle ja sieltä pois. Kysy lippukunnaltasi mahdollisista yhteiskuljetuksista. Lippukunnat vastaavat kuljetuskustannuksista tai laskuttavat yhteiskuljetukset erikseen osallistujalta.

K: Mikä on “perheleiritunniste”?

V: Koska jokainen osallistuja ilmoitetaan omalla, henkilökohtaisella ilmoittautumislomakkeella, on perheleiritunniste se tekijä, joilla perhepartiolaisten ilmoittautumiset yhdistetään. Perheleiritunnisteen avulla on esimerkiksi mahdollista osoittaa saman perheen jäsenille (perhepartiolaisille) yhteinen majoituskoulu.

K: Olen ilmoittautunut ja maksanut osallistumismaksun. En pääsekään tapahtumaan paikalle. Mitä teen?

V: Sinulla on mahdollisuus etsiä korvaava osallistuja eli vaihtaa osallistujaa tai tietyin edellytyksin perua osallistuminen tapahtumaan (kesätyö- ja inttitakuu), jolloin voit hakea osallistumismaksun palautusta. Löydät ohjeet nettisivujen kohdasta ”Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu”.

K: Milloin osallistumismaksu laskutetaan?

V: Pohjanmaan Partiolaiset laskuttaa osallistujilta osallistumismaksun huhtikuussa 2020.

K: Ilmoitanko itseni osallistujana vai tekijänä, kun tulen seikkailijaryhmäni kanssa tapahtumaan?

V: Jos olet yli 18-vuotias, voit toimia tapahtumassa seikkailijoiden ryhmänjohtajana. Ohjeen mukaan jokaista alkavaa 8 sudenpentua ja 10 seikkailijaa kohden tulee olla vähintään yksi ryhmänjohtaja. Tällöin olet lippukuntapestissä ja ilmoittaudut tekijäksi (lippukunnan ryhmänjohtaja).

K: Meillä on tarpojia, jotka siirtyvät syksyllä samoaja-ikäkauteen. Ilmoitanko heidät tarpoja- vai samoajaohjelmaan?

V: Seuraavaan ikäkauteen siirtymässä olevat partiolaiset ilmoitetaan ”isomman” eli sen ikäkauden mukaan, johon ovat siirtymässä. Erityisesti tällä on merkitystä niiden tarpojien osalta, jotka ovat siirtymässä samoajiksi, koska samoaja-vaeltajaohjelma järjestetään eri lokaatiossa, kuin nuorempien ikäkausien ohjelma.

K: Ilmoittautumislomakkeella on valittavana ”seikkailijat 10-11 v” ja ”tarpojat 12-14 v”. Meillä siirtymä tarpojiin on vasta sinä vuonna kun täytetään 13, kumpaan ikäkauteen ilmoittaudun?
V: Ilmoittaudu siihen ikäkauteen mitä olette nyt suorittaneet. Tai mikäli siirtymävaihe on kesällä, niin sitten ilmoittautuvat seuraavaan ikäkauteen.

Ohjelma

K: Mitä Myötäpäivillä tehdään?

V:  Päivitämme suunnitelmien tarkentuessa ohjelmatietoja www-sivulla. Löydät ohjelmasta aina ajankohtaista lisätietoa täältä: https://pohjanmaa.partio.fi/nyt/myotapaivat/kestaviatekoja/ohjelma/

K: Ilmoittautuvatko mukaan lähtevät vanhemmat lapsensa ikäkauden ohjelmaan vai onko aikuisille jotakin omaa ohjelmaa?

V: Myötäpäivillä, kuten muissakin partiotapahtumissa, aikuiset toimivat tapahtuman mahdollistajina. Täten aikuiset toimivat ensisijassa joko lippukuntapestissä tai tapahtumapestissä, ellei sitten ole kyse vaeltajaikäisestä, jolle on suunnattu vaeltajaohjelmaa, tai perhepartiolaisista, jotka osallistuvat tapahtumaan ja ohjelmaan aina oman vanhempansa kanssa (eli vanhemmilla on tällöin ”perhepartiopesti”).

Mikäli lippukunnassa on jo riittävästi aikuisia saattamaan ikäkausiryhmiä, niin kehotamme kurkistamaan tänne bit.ly/unelmienpesti, mistä voi napata itselleen unelmien pestin! Jos tuntuu ettei sopivia pestejä juuri tällä hetkellä ole tarjolla, niin ilmoittautumisen yhteydessä voi kertoa pestitoiveita, ja me otamme yhteyttä.  Voit myös aina olla meihin yhteydessä esimerkiksi somekanaviemme kautta myös pestien osalta! Tapahtumapestissä olevat aikuiset voivat osallistua ohjelmaan oman pestinsä sallimissa puitteissa.

Saavutettavuus, esteettömyys, perhe- ja sisupartio

K: Minulla on erityistarpeita liikkumisen suhteen. Miten esteettömyys on huomioitu tapahtumassa?

V: Keräämme tietoa esteettömyydestä ilmoittautumislomakkeella ja pyrimme vastaamaan saavutettavuuteen ja esteettömyyteen osallistujien tarpeiden mukaan. Lisätietoa saavutettavuudesta löydät verkkosivujen kohdasta ”Saavutettavuus”.

K: Voivatko sisupartiolaiset osallistua tapahtumaan?

V: Sisupartiolaiset ovat tapahtumaan oikein tervetulleita! Sisut osallistuvat oman ikäkautensa mukaiseen ohjelmaan tai tarvittaessa jonkun muun, itselleen sopivan tason ohjelmaan.

Ikäkausiohjelmat sijaitsevat lokaatioiltaan siten että sudenpentu-, seikkailija- ja tarpojaohjelmat ovat samassa paikassa, ja vanhempien ikäkausien ohjelmat toisessa paikassa.

Sisuille on mahdollista osallistua vain lauantaiksi, jos koko tapahtumaan osallistuminen ei ole mahdollista tai tarkoituksenmukaista.

Sisupartiolaisen avustaja osallistuu tapahtumaan ilmaiseksi ja ilmoittautuu myös Kuksan kautta.

Tapahtumapaikat sopivat liikuntarajoitteisille. Majoituskouluista kaikki eivät välttämättä ole esteettömiä, mutta esteetön kulku tarvittaville majoituspaikoille järjestyy sisupartiolaisille, kun tarve on kerrottu ilmoittautumisen yhteydessä.

Toivomme, että mahdolliset erityistarpeet kerrotaan mahdollisimman tarkasti ilmoittautumisen yhteydessä – silloin ne on mahdollista huomioida. Kokonaisten ryhmien kohdalla voidaan mielellään viestitellä myös sähköpostilla ja/tai soitella ennen tapahtumaa, niin varmistetaan mukava kokemus kaikille!

K: Osallistun tapahtumaan perhepartiolaisena ja huoltajana. Voinko tapahtuman aikana lämmittää vauvanruokaa ja onko tapahtumassa vaipanvaihtopiste? Miten perhepartiolaisten yöpyminen on järjestetty?

V: Majoittuminen tapahtuu koulumajoituksena kuten muillakin osallistujilla. Majoituskouluilla ja ruokailujen yhteydessä on mahdollista käyttää mikroa omien vauvanruokien lämmittämiseen.