#KestäviäTekoja

Mitä ovat kestävät teot? Miten partiolaisena voin vaikuttaa ympäristööni, luontoon, ihmisiin ja yhteisööni kestävien tekojen kautta? Kestävät teot voivat liittyä vaikkapa kestävään kehitykseen, kestäviin ihmissuhteisiin, kestävään talouteen, kestävään yrittäjyyteen tai vaikkapa kestävään hyvinvointiin! Tätä kaikkea voi pohtia ja toteuttaa Myötäpäivä-aiheisissa etäpartioilloissa tai yhteisissä kokoontumisissa, kun se taas on turvallista ja sallittua.

Myötäpäivät -etäpartioilta, kokous tai retki!

Järjestäkää seuraavan partiovuoden aikana yksi etäpartioilta, retki tai kokous, missä toteutatte Myötäpäivien innoittamaa ohjelmaa. Tässä vinkkejä:

Etäpartiovinkkejä:

1) Luonnonystävän urheilua: ploggaus! Jokainen voi käydä oman kodin lähistöllä tekemässä lenkin, jonka varrelta kerää kaikki roskat pois ja tuo omaan roska-astiaan. Laske, montako roskaa poimit!

2) Ympäristötaide. Tehkää kolon pihalle ryhmän tai koko lippukunnan yhteinen ympäristötaideteos luonnonmateriaaleista. Aiheena Minä, me, yhdessä. Jokainen käy vuorollaan jatkamassa teosta eteenpäin. Millainen on lopullinen teos?

3) Lähiretket kunniaan! Kootkaa ryhmänne kanssa lista teitä lähellä olevista retkipaikoista – mitä itse tunnette ja mistä olette kuulleet. Käy vaikka perheesi kanssa teille uudessa paikassa retkellä! Lähiretkelle pääsee parhaiten kävellen tai pyöräillen.

Yhteinen retki/kokous, kun kokoontuminen on taas turvallista:

1) Vierailkaa paikallisessa museossa tai taidenäyttelyssä. Huom! Alle 18-vuotiaat pääsevät yleensä sisään veloituksetta!

2) Rakentakaa hyönteishotelleja. #pelastapörriäinen. Katso ohjeet Ylen sivuilta.

3) Ommelkaa tai neulokaa kestotuotteita. Esimerkiksi kestovanulappuja/kestotiskirättejä/kestosuodatinpusseja.

Ohjeita mm. Kototeko-blogi, Kotomo-blogi ja Kodin Kuvalehti.

Myötäpäivien vinkkimateriaalista löytyy myös kivaa tekemistä niin etäpartioon kuin yhteisiin hetkiin.

Seuraa kestäviä tekoja somessa: #kestäviätekoja #myötäpäivät2020