KILPAILUKUTSU

Kilpailukutsu Kierikki

Tervetuloa aikamatkalle kivikauteen ja kilpailemaan partiotaitojen kevät-SM-kilpailuun Kierikkikeskukseen Oulun Yli-Iihin 14.5.2022. 

Säännöt ja osanotto-oikeus

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.4.2019 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä. Osanotto-oikeus on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n vuoden 2022 jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Kilpailuvartion jäsenten katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon heidät on Kuksassa merkitty, ellei asianomainen piiri heille muuta lippukuntaa vahvista. 

Sarjajako

Oranssissa sarjassa kilpailevat tyttövartiot, vihreä sarja on avoin sarja. Kilpailureitin pituus on noin 7 km. Kilpailun yhteydessä ratkaistaan myös partiopiirien välinen mestaruus sekä Pohjanmaan Partiolaiset ry:n piirinmestaruudet. Kilpailuvartioon kuuluu 4-6 jäsentä, jotka ovat 12-17-vuotiaita. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan:

 • 4 jäsentä, 58 vuotta
 • 5 jäsentä, 73 vuotta
 • 6 jäsentä, 87 vuotta

Ikä lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin eli ikä on kilpailuvuosi miinus syntymävuosi.

Purppura on kaikille tarpoja- ja samoajaikäisille, vähintään 12-vuotiaille, avoin sarja, jossa kilpaillaan 3-6 henkilön vartioissa. Vartiossa saa olla korkeintaan yksi yli 18-vuotias kilpailija. Sarjassa ei ole ylärajaa vartion jäsenten yhteenlasketulle iälle. Kilpailureitin pituus on sama kuin oranssissa ja vihreässä sarjassa. Purppurassa sarjassa ei jaeta suomenmestaruuksia eikä piirinmestaruuksia.

Ilmoittautuminen

Kilpailuvartion johtaja ilmoittaa vartionsa kilpailuun Kuksassa. Kilpailun virallinen ilmoittautuminen alkaa 1.3.2022  ja se päättyy 20.4.2022. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksa-lomakkeella, jonka linkki julkaistaan kilpailun nettisivuilla ilmoittautumisen alkaessa. Ilmoittautumiseen tarvittavia tietoja voi muokata ja niitä voi lisätä ilmoittautumisajan loppuun saakka. Kisaan ei ole jälki-ilmoittautumista ellei järjestäjä toisin ilmoita.

Ilmoittautumisen yhteydessä vartiota pyydetään ilmoittamaan:

 • Vartion nimi ja vartionjohtajan yhteystiedot
 • Vartion edustama lippukunta ja piiri
 • Kilpailijoiden erityisruokavaliot henkilöittäin eriteltynä
 • Arvioitu saapumistapa ja -aika
 • Vartion bussikuljetustarve Oulun linja-autoasemalta Kierikkiin ja takaisin
 • Vartion majoitustarve pe-la-väliseksi yöksi
 • Ilta- ja aamupalatarve
 • Emit-leimauskortin vuokraustarve (1 kpl / vartio)

Vartion nimen tulee olla lyhyt, ymmärrettävä ja hyvien tapojen mukainen. Järjestäjällä on sääntöjen mukaan oikeus lyhentää selvästi liian pitkät nimet, erottaa toisistaan samannimiset vartiot omalla merkinnällään sekä muuttaa epäselvät ja hyvien tapojen vastaiset nimet.

Huoltajat

Jos vartio koostuu vain alaikäisistä kilpailijoista, tulee vartiolla olla nimetty täysi-ikäinen huoltaja. Yksi huoltaja voi toimia useamman vartion huoltajana. Huoltajan ei tarvitse olla partiolainen.

Huoltajat ilmoittautuvat Kuksassa erillisen linkin kautta 1.3.-20.4.2022. Ilmoittautumisen yhteydessä huoltajien on mahdollista tilata huoltajapaketti hintaan 20 € sisältäen pe-la -välisen yön majoituksen järjestäjän osoittamassa paikassa, ruokailut kilpailun ajaksi sekä tutustumisen kilpailuun.

Osallistumismaksu

Kilpailun osallistumismaksu on 75 € /vartio. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, lämpimän aterian kilpailun jälkeen, peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen ja majoituksen omin yöpymisvarustein (pe–la) sitä tarvitseville järjestäjän osoittamassa paikassa. Lisäksi osallistumismaksu sisältää mestaruusmitalit ja palkinnot parhaiten menestyneille vartioille.

Iltapalaa on tarjolla vartioille jotka saapuvat kisapaikalle jo perjantai-iltana ja ovat tilanneet iltapalan ennakkoon. Aamupalaa on tarjolla kaikille aamupalan etukäteen tilanneille vartioille siten, että tarjoilu loppuu puoli tuntia ennen kilpailun alkua.

Osallistumismaksuun lisätään mahdolliset:

 • Aamu- ja/tai iltapalat 5 € / kpl
 • Bussikuljetus meno-paluu Oulun linja-autoasema – Kierikkikeskus 15 € / hlö (hinta tarkistettu 02/2022)
 • Emit-leimauskortti 5 € / kpl

Bussikuljetusten aikataulut selviävät viimeistään, kun ilmoittautuminen alkaa. Kuljetuksia järjestetään Oulun linja-autoasemalta Kierikkikeskukseen perjantai-iltana vähintään yksi, ja lauantaiaamuna vähintään yksi. Lisäksi järjestetään paluukyydit lauantaina kilpailun jälkeen. 

Kilpailuihin ilmoittautuminen on sitovaa. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuma laskutetaan riippumatta siitä, osallistuuko vartio tai ei. Piirillä on oikeus asettaa toinen vartio peruneen tilalle keskiviikkoon 11.5.2022 mennessä. Tieto perumisista ja muutoksista toimitetaan kisan toimistolle osoitteeseen kierikki@partio.fi.

Pohjanmaan Partiolaiset ry laskuttaa lippukuntaa tai piiriä ilmoittautumisen yhteydessä annettujen tietojen mukaisesti.

Hallitsevat mestarit

Vuoden 2019 mestaruudet ratkaistiin Jätti 2019-kilpailussa.

Mestarit 2019:

Vihreä sarja: Suomummot, Härmän Tähystäjät, Pohjanmaan Partiolaiset

Oranssi sarja: Naalit, Helsingin Metsänkävijät, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Piirien välinen kilpailu: Lounais-Suomen Partiopiiri

Kiertopalkinnot pyydetään toimittamaan kilpailukeskukseen kilpailuviikonloppuna.

Tehtäväluettelo

Kilpailun tehtäväluetteloon voi tutustua tarkemmin tästä linkistä.

Ennakko-ohje

Kisojen ennakko-ohje julkaistaan kisan nettisivuilla ja lähetetään vartion ilmoittamaan sähköpostiin viimeistään 30.4.2022. 

Järjestäjät

Kilpailun järjestämisestä vastaa Pohjanmaan Partiolaiset ry.

Voit olla yhteydessä järjestäjiin:

Kilpailunjohtaja: Tiia Keltamäki

Järjestelysihteerit: Laura Korppinen ja Pirianna Laukkanen

Meidät tavoitat sähköpostiosoitteesta kierikki@partio.fi

Kilpailun partio.fi-tapahtumasivulle