Ohjelma

Sykähdyksessä on luvassa yhteistä ohjelmaa sekä työpajoja. Tältä sivustolta löydät lisätietoja työpajoista. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin Sykähdyksessä!

Sykähdyksen ohjelma 27.3.2022

10.00-10.30 Tervetuloa Sykähdykseen

10.45-12.30 Työpajat
– Näin saat lisää johtajia 
– Kohti parempaa partiota (ei toteudu)

13.30-15.00 Työpajat
– Uusi aikuinen lippukunnassa (ei toteudu)
– Lippukunnan toiminnan kehittäminen

15.15-17.00 Päivän parhaat palat ja juorut

Muutokset mahdollisia, päivitämme sivustolle mahdolliset muutokset.

 

Työpajojen tarkemmat kuvaukset

Uudenmaan Partiopiirin NSLJ-koulutus on kaivettu pöytälaatikosta pölyttymästä! Aikoinaan sitä mainostettiin lauseella "Jokainen osallistunut lippukunta on saanut toimintaansa mukaan ainakin yhden uuden aikuisen" ja voimme luvata edelleen, että nämä opit toimii. NSLJ tarjoaa selkeitä työkaluja aikuisten rekrytointiin ja työpajassa on myös ajatuksia herättäviä harjoituksia.

Työpajassa pohdiskellaan yhdessä kaikille tuttuja lippukunnan tavallisen arjen kompastuskiviä ja perustekemisen esteitä. Ongelmien ratkaisuja käsitellään sekä yleisemmällä tasolla, että tarkemmin juuri osallistujille tärkeitä teemoja. Käsiteltäviä teemoja valikoidaan myös ilmoittautumistietojen ja toiveiden mukaisesti, sillä rajoitteella, että erityisesti aikuisrekryyn liittyviä asioita käsitellään rinnakkain sille omissa työpajoissa! Työpajassa mietitään sekä pienryhmissä että yhdessä osallistujille valmiita vinkkejä ja tsemppiä nimettöminä mietittäviin ilmoittautumisen yhteydessä kerrottuihin, oikeisiin lippukuntien tilanteisiin.

Miten rakennetaan partiopolku aikuiselle tai ajetaan sisään lippukuntaa vaihtanut lippukunnan tavoille? Näitä ja monia muita perehdytykseen ja lippukunnan kulttuuriin liittyviä kysymyksiä pohditaan iltapäivän toisessa työpajassa. Kyllähän rekrytoitu aikuinen kannattaa pitää tyytyväisenä ja sitä myöten pidempään mukana lippukunnan toiminnassa.

Työpajassa mietitään lippukunnan toimintojen kehittymistä muun muassa erilaisten SP:n työkalujen kautta, sekä lippukunnan pitkän tähtäimen suunnittelun ja toiminnan suunnittelun moniulotteisuuden kautta. Työpajassa sivutaan keskusjärjestön ja piirin tarjoamia valmiita toiminnansuunnittelun välineitä, mutta myös lähestytään tarkemmin partion strategiaa lippukunnille käytännöllisenä, sekä halutaan tarjota osallistujille kattavia näkökulmia toiminnan suunnittelunsa tueksi.

Lisätietoja ohjelmasta ja työpajoista saat ottamalla yhteyttä tapahtumanjohtaja Raisa Lindemaniin tai järjestökoordinaattori Heidi Männistöön  (etunimi.sukunimi@partio.fi)

 

Kuva: Riitta Kivivasara
Kuvitus: Meeri Rasivirta