Kilpailukutsu ja säännöt

Julkaisemme kisamainoksen ja tehtäväluettelon toukokuun loppuun mennessä!

Priima (Ilkan Partiolaiset, Jurvan Saloveikot, Kauhajoen Kytöveikot, Kurikan Korvenkävijät, Lakeuden Eräpartio, Lakeuden Vartijat, Parran Haltiat ja Tasangon Talvikit) toivottaa lämpimästi tervetulleeksi kaikki 14 vuotta kilpailuvuonna täyttävät partiolaiset Pohjanmaan Partiolaisten syyspartiotaitokilpailuihin Ilmajoelle 12.-13.9.2020!

Tule kisaamaan kisoihin, joita innoittavat eteläpohjalaisuus, johtajuustaidot ja monenmoiset klapit. Hyvää yritetähän, mutta priimaa pukkaa!

Säännöt ja osanotto-oikeus

Kilpailussa noudatetaan Pohjanmaan Partiolaisten (PP) 1.8.2010 voimaan tulleita sääntöjä. Lisäksi kisoissa on vaaleanpunainen “rento sarja” aikuisille (kts. yst. sarjajako edellä). Kilpailijoilla tulee olla maksettuna vuoden 2020 Suomen Partiolaisten (SP) jäsenmaksu pl. ne ei-vielä-partiolaiset, jotka kilpailevat vaaleanpunaisessa sarjassa. Kilpailijoiden iät lasketaan kilpailuvuonna täytettävin vuosin.

Sarjajako

Naisvartiot kisaavat sinisessä ja ruskeassa sarjassa. Mies- ja sekavartiot kilpailevat punaisessa ja harmaassa sarjassa. Ruskean ja harmaan lisäksi aikuisille on vielä rennompi vaaleanpunainen sarja, jossa kilpailevat kaikki vartiot.

Kilpailuvartion jäsenten katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon heidät on SP:n ylläpitämässä Kuksa-jäsenrekisterissä merkitty, ellei PP heille muuta lippukuntaa vahvista.

Sininen ja punainen
Kilpailuvartiossa on neljä 14-18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Vartio edustaa kilpailussa jonkun jäsenensä lippukuntaa.

Ruskea ja harmaa
Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Ylärajaikää ei ole. Vartio edustaa kilpailussa jonkun jäsenensä lippukuntaa.

Molempien sarjojen sisällä ratkaistaan lisäksi vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat kilpailuvuonna 18-22-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen (yhteisestä) tulosluettelosta. Tehtävien pisteitä ei lasketa vaeltajavartioille erikseen.

Vaaleanpunainen
Kilpailuvartiossa on 3-4 vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Ylärajaikää ei ole. Vähintään yhden vartion jäsenistä tulee olla jäsenmaksun maksanut. Sarja vastaa tasoltaan sinistä/punaista sarjaa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on nyt auki! Ilmoittaudu Kuksassa täällä.

Kilpailumaksu on 65 € /vartio. Vartionjohtaja ilmoittaa vartionsa Kuksan kautta. Piiri laskuttaa lippukuntia ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 23.8.! JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN AUKI 26.-30.8.!

Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen, yhden lämpimän aterian maaliintulon jälkeen ja lattiamajoituksen (pe-la) sitä tarvitseville.

Vartio voi muuttaa ilmoittautumistaan tai perua sen maksutta ilmoittautumisajan päättymiseen saakka. Tämän jälkeen muutokset tulee ilmoittaa mahdollisimman pian muutostarpeen ilmettyä suoraan kisaorganisaatiolle (klapikisat [at] gmail.com) tai ennakko-ohjeessa mainittuihin puhelinumeroihin. Lippukunta voi vaihtaa estyneen vartioon toiseen, kunhan sarja ja edustettava lippukunta pysyvät samana. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautumisen voi perua, mutta kilpailumaksua ei palauteta.

Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava mahdolliset erityisruokavaliot sekä vartion majoitus- ja ruokailutarve ennen kilpailua. Ilmoittautumisen yhteydessä vartioilla on mahdollisuus tilata perjantaille iltapala ja lauantaille aamupala sekä kuljetukset tietyiltä juna- ja bussiyhteyksiltä kisakeskukseen ja takaisin lisäveloitusta vastaan. Tarkemmin tietoa ruokailuista ja kuljetuksista löytyy kilpailijoiden infosivulta.

Jos vartiolla on huoltaja, hänet ilmoitetaan vartion ilmoittautumisen yhteydessä. Jos useammalla vartiolla on sama huoltaja, huoltajan tarpeet ilmoitetaan vain yhden vartion ilmoittautumisen yhteydessä. Huoltajasta ilmoitetaan yöpymistarve (pe-la, la-su) ja tarve ruokailuille (perjantaina iltapala, lauantaina aamupala, lounas/päivällinen, iltapala ja sunnuntaina aamupala ja lounas). Huoltajille on lisää infoa täällä.

Ennakko-ohje

Kisojen ennakko-ohje julkaistaan kisan nettisivuilla ja lähetetään vartion ilmoittamaan sähköpostiin viimeistään maanantaina 31.8. Vartion tulee erikseen ilmoittautumisen yhteydessä  ilmoittaa, jos haluavat ennakko-ohjeen postissa.

Tehtäväluettelo

SININEN, PUNAINEN JA
VAALEANPUNAINEN SARJA
100
RUSKEA JA HARMAA SARJA

120

PUHDETÖITÄ 17 29
Könni x x
Jussi x x
Kettinki x
OOKKO KARTALLA? 14 14
Löyräkkö? x x
Suunnikko? x x
Kerkiäkkö? x x
ETELÄ-POHOJANMAALLA 27 27
Matkalaulu x x
Evästä pöytihin x x
Virstanpylyvähiä x x
Klimpitön soppa x x
Kirnupuuro x x
Namitupa x x
ERÄÄLY 20 28
Paperihaava x x
Puukkohippa x x
Kohmelokiikku x x
Klapi x x
Maate x x
Uikko? x
Valakia x
KOLOLLA 13 13
Olokaa ihimisiksi x x
Sisukkaasti x x
KLAPPPS x x
Särkynyt silta x x
JYMYPAUKKU 9 9
Tero Pitkämäki x x
Aamulypsy x x
Jaakko Ilkka x x

Vuoden 2018 mestarit

Sininen: Tähystäjät, Härmän Tähystäjät
Punainen: Sakari, Pohjan Veikot
Ruskea: Mysteerimajakka, Kokko-Pojat
Harmaa: Veikko, Pohjan Veikot
Vaaleanpunainen: Seniilikettu, Tervapartio