Kilpailukutsu

Tervetuloa kisaamaan partiotaitojen piirinmestaruudesta Pohjanmaan Partiolaisten HiiLETÖN-talvikilpailuun Iihin 22.2.2020.

SÄÄNNÖT JA OSANOTTO-OIKEUS

Kilpailussa noudatetaan Pohjanmaan Partiolaisten 1.8.2010 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä. Säännöissä on seuraavia muutoksia: Sääntöjen §7:stä poiketen vihreässä ja oranssissa sarjassa vartion osanottajamäärä voi olla kuusi ja ikäraja 12-17. Katso tarkemmat muutokset sarjajaosta. Sääntöjen 26 §:stä poiketen myös sinisen, punaisen, ruskean ja harmaan sarjojen kilpailu on päivän kestoinen.

Osanotto-oikeus on vuoden 2020 Suomen Partiolaisten jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Pohjanmaan Partiolaisten partiotaitokilpailuissa kaikkien kilpailijoiden tulee kuulua johonkin Pohjanmaan Partiolaisten jäsenlippukuntaan.

SARJAJAKO

Tytöt kilpailevat oranssissa, sinisessä ja ruskeassa sarjassa. Pojat kilpailevat vihreässä, punaisessa ja harmaassa sarjassa. Yhteisvartiot kilpailevat poikien sarjoissa.

Kilpailuvartion jäsenten iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin eli 2020 miinus syntymävuosi. Ne vartiot, jotka eivät voi sääntöjen puitteissa kilpailla näissä sarjoissa, voivat osallistua kilpailuun ulkopuolisina vartioina.

Vihreä ja oranssi sarja

Kilpailuvartiona on lippukunnan jäsenistä koottu vartio, jossa on neljästä kuuteen 12–17 -vuotiasta jäsentä. Kuusihenkisen kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 87 vuotta, viisihenkisen korkeintaan 73 vuotta ja nelihenkisen korkeintaan 58 vuotta.

Punainen ja sininen sarja

Kilpailuvartiossa on neljä 14–18 -vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Vartio edustaa kilpailussa jonkun jäsenensä lippukuntaa.

Harmaa ja ruskea sarja

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä, yläikärajaa ei ole. Vartio edustaa kilpailussa jonkun jäsenensä lippukuntaa.  Molempien sarjojen sisällä ratkotaan lisäksi vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat kilpailuvuonna 18–22 -vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen (yhteisestä) tulosluettelosta. Tehtävien pisteitä ei lasketa vaeltajavartioille erikseen.

TEHTÄVÄLUETTELO

ORVI SIPU RUHA
KÄTEVYYS 8 15 15
Tuulesta Temmattu x x x
Kierräte x x
YMPÄRISTÖ 12 15 18
Valoa Kansalle x x x
Iissä on ideaa x x x
Ilmastoknoppi x x x
PARTIOTAIDOT 20 22 25
Hiiletön mättö x x x
Oikein autettu x x x
Partiowiki x x x
Näpit jäässä x x x
YLLÄTYS 8 12 12
Kenen vika… x x x
Turinatuokio x x x
Aka x x
AKTIIVISUUS 12 16 20
Löytyykö? x x x
KipiKipi x x x
Ruuvaa x x
Pisteet yhteensä 60 80 90