Kilpailukutsu ja säännöt

 

Tässä Pohjan Puhurissa 02/2021 julkaistu kisakutsu.

Kilpailukutsu_Kimple

Uppoudu pelien ja lautapelien ihmeelliseen maailmaan yhdessä vartiokavereidesi kanssa! Pahki-alueen lippukunnat (mm. Oulun Valppaat, Oulun Metsänkävijät ja Pohjolan Pirteät) kutsuvat kaikki kilpailuvuonna vähintään 14 vuotta täyttävät partiolaiset kilpailemaan partiotaitojen syysmestaruuksista Ouluun syyskuussa 2021!

Säännöt ja osallistumisoikeus

Kilpailussa noudatetaan Pohjanmaan Partiolaisten (PP) 1.8.2010 voimaan tulleita sääntöjä. Lisäksi kisoissa on vaaleanpunainen “rentosarja” aikuisille (kts. sarjajako). Kilpailijoilla tulee olla maksettuna vuoden 2021 Suomen Partiolaisten (SP) jäsenmaksu poislukien ne ei-vielä-partiolaiset, jotka kilpailevat vaaleanpunaisessa sarjassa. Kilpailijoiden iät lasketaan kilpailuvuonna täytettävin vuosin. Ikä on toisin sanoen kilpailuvuosi miinus osanottajan syntymävuosi.

Sarjajako

Naisvartiot kisaavat sinisessä ja ruskeassa sarjassa. Mies- ja sekavartiot kilpailevat punaisessa ja harmaassa sarjassa. Näiden varsinaisten kilpasarjojen lisäksi kilpailussa on mukana rennompi vaaleanpunainen sarja, joka on tarkoitettu kaikille sukupuolesta riippumatta. Tämä sarja vastaa tasoltaan sinistä ja punaista sarjaa.

Kilpailuvartion jäsenten katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon heidät on SP:n ylläpitämässä Kuksa-jäsenrekisterissä merkitty, ellei PP heille muuta lippukuntaa vahvista.

Sininen ja punainen

Kilpailuvartiossa on neljä 14-18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Vartio edustaa kilpailussa jonkun jäsenensä lippukuntaa. Kilpailureitin pituus on sinisessä sarjassa enintään 20 km ja punaisessa enintään 25 km.

Ruskea ja harmaa

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Ylärajaikää ei ole. Vartio edustaa kilpailussa jonkun jäsenensä lippukuntaa. Kilpailureitin pituus on ruskeassa sarjassa enintään 25 km ja harmaassa enintään 36 km.

Molempien sarjojen sisällä ratkaistaan lisäksi vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat kilpailuvuonna 18-22-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen (yhteisestä) tulosluettelosta. Tehtävien pisteitä ei lasketa vaeltajavartioille erikseen.

Vaaleanpunainen

Kilpailuvartiossa on 3-5 vähintään 15-vuotiasta jäsentä. Ylärajaikää ei ole. Vähintään yhden vartion jäsenen tulee olla 18 vuotta täyttänyt ja yhden jäsenmaksun maksanut Suomen Partiolaisten jäsen (ei tarvitse olla sama henkilö). Vartiossa voi olla mukana ei-vielä-partiolaisia, mutta näiden henkilöiden tulee olla kisaan mennessä 18 vuotta täyttäneitä (ei riitä, että täyttää kilpailuvuonna 18v). Vartion alaikäisten jäsenten tulee siis olla Suomen Partiolaisten jäseniä.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Kilpailuun ilmoittaudutaan kilpailuvartioittain Kuksa-jäsenrekisterin kautta. Vartionjohtaja ilmoittaa vartionsa erillisen linkin kautta. Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa tiistaina 1.6.2021 ja päättyy tiistaina 31.8.2021.

Osallistumismaksu on 65€/kilpailuvartio. Piiri laskuttaa lippukuntia ilmoittautumisajan päätyttyä. 

Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen, yhden lämpimän aterian maaliintulon jälkeen ja lattiamajoituksen (pe-la) sitä tarvitseville. Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen lattiamajoitus on tällä kertaa tarkoitettu vain pitkänmatkalaisille. Mitään erillistä kilometrirajaa majoitukseen pääsemiselle ei ole asetettu. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mikäli kisapaikalle ei pääse ajoissa lauantaiaamuna järkevästi, kannattaa varata majoitus. 

Vartio voi muuttaa ilmoittautumistaan tai perua sen maksutta ilmoittautumisajan päättymiseen saakka. Tämän jälkeen muutokset tulee ilmoittaa mahdollisimman pian muutostarpeen ilmettyä suoraan kisaorganisaatiolle (laura.korppinen {at} partio.fi) tai ennakko-ohjeessa mainittuihin puhelinnumeroihin. Lippukunta voi vaihtaa estyneen vartioon toiseen, kunhan sarja ja edustettava lippukunta pysyvät samana. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautumisen voi perua, mutta kilpailumaksua ei palauteta.

Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava mahdolliset erityisruokavaliot sekä vartion majoitus- ja ruokailutarve ennen kilpailua. Ilmoittautumisen yhteydessä vartioilla on mahdollisuus tilata perjantaille iltapala ja lauantaille aamupala (hinta 5€ per ateria). Tarkemmin tietoa ruokailuista löytyy kilpailijoiden infosivulta.

Jos vartiolla on huoltaja, hänet ilmoitetaan vartion ilmoittautumisen yhteydessä. Jos useammalla vartiolla on sama huoltaja, huoltajan tarpeet ilmoitetaan vain yhden vartion ilmoittautumisen yhteydessä. Huoltajasta ilmoitetaan yöpymistarve (pe-la, la-su) ja tarve ruokailuille (perjantaina iltapala, lauantaina aamupala, lounas/päivällinen, iltapala ja sunnuntaina aamupala ja lounas). Huoltajille on lisää infoa täällä.

Ennakko-ohje

Kisojen ennakko-ohje julkaistaan kisan nettisivuilla ja lähetetään vartion ilmoittamaan sähköpostiin viimeistään maanantaina 6.9.2021. Vartion tulee erikseen ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaa, jos haluavat ennakko-ohjeen paperisena postissa.

Tehtäväluettelo

Si/Pu VP Ru/Ha
100p 100p 120p
KÄTEVYYS 21p 21p 31p
Puunappulapeli X X X
Vihainen lintu X X X
Pelimerkki X X X
Älypeli X
SUUNNISTUS 24p 24p 24p
Afrikan tähti X X X
5 sekuntia X X X
Velhojen yö X X X
Haluatko miljonääriksi X X X
PARTIO- JA ERÄTAIDOT 28p 28p 33p
Cluedo X X X
Karkkimaa X X X
Lautapeli-illan herkut X X X
Käärmeet ja tikkaat X X X
Decrypto X X X
Hotel X X X
Operation X
YLLÄTYS 12p 12p 12p
Piirrä ja arvaa X X X
Tuttu Juttu X X X
Peliluola X X X
Logic Puzzles X X X
LUONNONTUNTEMUS 15p 15p 20p
Wingspan X X X
Trivial pursuit Perämeri edition X X X
Mikä ei kuulu joukkoon? X X X
Kalapeli X

 

Vuoden 2020 mestarit

Sininen: Palaneet vaahtokarkit, Partiolippukunta Toimarit

Punainen: Ompelukerho, Halkokariset

Ruskea:                                                          (2018 Mysteerimajakka, Kokko-Pojat )

Harmaa:                                                         (2018 Veikko, Pohjan Veikot)

Vaaleanpunainen: Hässäkkä, Simpsiön Siskot

 

Kyseisiä vartioita pyydetään toimittamaan kiertopalkinnot järjestäjille ennen kilpailun alkua!