Piiri on ottanut käyttöön partiokouluttajamerkin

21.09.2018 - 09:30   •   Piiri tiedottaa

Piirin koulutusryhmä on ottanut käyttöön Pohjanmaan Partiolaisten Partiokouluttajamerkin. Merkki on henkilökohtainen ja se luovutetaan henkilölle, joka toimii piirissä kouluttajana ja on saanut pestiinsä asianmukaisen koulutuksen. Merkin kantajalla partiokouluttaminen on tärkeässä osassa pestiä, ei välttämättä kuitenkaan suurimmassa osassa.  

Koulutusryhmän tehtävänä on kehittää piirin partiokoulutusta kaikkien piiritoimijoiden osalta. Piirin partiokouluttajamerkin kautta halutaan tuoda näkyvä tapa toisaalta "merkitä" kouluttajat, toisaalta osoittaa tärkeää pestiä tekeville arvostusta.  

Koulutusryhmä on linjannut merkin käytön siten, että sitä voi kantaa partioasussa kouluttamista sisältävässä pestissä toimiessaan. Mikäli merkin haltija päättää kouluttamispestin saa hän pitää merkkinsä mutta sitä ei pidetä partiopuvussa käytössä ennen uutta koulutuspestiä. Partiokouluttajamerkki siis merkitsee toimivat partiokouluttajat! 

Koulutusryhmä kannustaa pestaajia kirjaamaan kouluttamisen pestikuvaukseen, mikäli sitä siihen kuuluu. Koulutusryhmän ja sen jaostojen lisäksi partiokoulutusta annetaan monissa muissakin jaostoissa ja ryhmissä. Esimerkiksi Ohjelmantoiminnanalan jokainen jaosto on myös kouluttava jaosto (EA- kurssit, kisakurssi, Erätaitokurssit jne.) 

Partiokouluttajamerkin paikka partioasussa on oikean taskun laskoksessa, siellä, missä muutkin pestimerkit ovat. Toivottavasti näemme jatkossa näitä merkkejä yhä useammalla! 

Partion koulutusjärjestelmä tuntee yhden kouluttajakurssin. Se on partiokouluttajakurssi (PKK). Lisäksi Koulutusohjaajakoulutus antaa tarvittavat valmiudet partiokouluttajana toimimiseen. Jatkossa PKK:n käyneet saavat merkin automaattisesti suoritettuaan kurssin hyväksytysti. 

 

Partiokouluttajakoulutus

Seuraava Partiokouluttajakurssi (PKK) järjestetään Kajaanissa 21.-23.9.2018. Kurssi järjestetään yhteistyössä Järvi-Suomen Partiolaisten kanssa.  

Tämä kurssi kuuluu jokaiselle partiossa kouluttavalle! Jos et ole menossa Kajaanin, seuraa piirin viestimiä ja selvitä, milloin ja missä PKK järjetetään seuraavan kerran. 

 

Jos sinulla on mielestäsi jo paljon osaamista tältä alalta, voit edetä myös osaamisen tunnustamisen (AHOT) kautta. Ota tällöin yhteys Jamiin (jarmo.komulainen [at] partio.fi) ja kysy tarkempia ohjeita!