Toimintakilpailu

Lippukuntien toimintakilpailun säännöt

Pohjanmaan Partiolaisten lippukuntien välille julistetaan toimintakilpailu. Kilpailukausi on kalenterivuosi jatkettuna vuosiselosteen palautusaika seuraavalta vuodelta. Kilpailu julistetaan ja sen päivitetyt säännöt julkistetaan kilpailukautta edeltävän vuoden piirin syyskokouksessa.

Toimintakilpailun tarkoitus on kannustaa lippukuntia osallistumaan monipuolisesti piirin tarjoamiin tapahtumiin. Tätä kautta lippukuntia tuetaan laadukkaan ja monipuolisen partio-ohjelman tekemisessä ja ylläpitämisessä.

Toimintakilpailuun osallistuvat automaattisesti kaikki piirin alueella toimivat lippukunnat.

Tilaisuudet ja tapahtumat

Kilpailussa on mukana kaikki lippukunnille avoimet Pohjanmaan Partiolaisten tapahtumat, joihin ilmoittaudutaan Kuksan kautta. Käytännössä  piirin ohjelmatapahtumat, kisat, kurssit, leirit, joihin ilmoittaudutaan Kuksan kautta.  Lisäksi piirin kevät- ja syyskokous sekä Hehkut, joihin ilmoittaudutaan Kuksan kautta.

Pisteytys

täytetty edellisvuoden vuosiseloste 30 p
piirin tapahtumaan osallistuminen 1p/tapahtuma
adventtikalenterikampanjaan osallistuminen 1p/vuosi
lippukunnan, lippukuntajoukon tai alueen järjestämän piirin tapahtuman johtaminen (kisat yms.) 3 p / tapahtuma tapahtuman johtajan lpk:lle
Partiopuuska 1 p/vuosi

Tapahtumakohtaiset pisteet lasketaan kilpailukauden lopuksi yhteen. Kilpailun voittaja on se lippukunta, jolla on kilpailukauden lopuksi eniten pisteitä. Lippukunta saa pisteen tapahtumaan osallistumisesta, mikäli siellä on yksikin lippukunnan jäsen mukana. Jos yhdessä tapahtumassa järjestetään useampi erillinen tapahtuma, saa erillistapahtumista pisteet siten kuin muistakin tapahtumista. Mikäli tulee tasatulos useammalla lippukunnalla, niin voittaja arvotaan.

Tulosten julkistaminen ja palkitseminen

Toimintakilpailun voittaja julkaistaan ja palkitaan seuraavan vuoden kevätkokouksessa. Palkintona on ”Jussin lankku”  kiertopalkinto.