Vaalit syyskokouksessa 2020

Haluatko katsoa partiota uudesta vinkkelistä?

Siihen on tarjolla nyt useita mahdollisuuksia! Piirihallituksessa pääset näkemään partiota rannikoilta aavoille ja mahdollistamaan unohtumattomia partiokokemuksia. Jäsenkokouksessa teet merkittäviä päätöksiä siitä, mihin partiotoiminta lähivuosina suuntaa. Partioneuvoksena käytät valtaa ja Pohjanmaan Partiolaisten ääntä partioneuvostossa.

Piirin syyskokouksessa Oulussa 3.10.2020 valitaan piirihallitus kokonaisuudessaan, jäsenkokousdelegaatio ja piirin toinen partioneuvos.

Katso pestien esittelyt ja lähde ehdolle!

Voit tutustua piirihallituksen jäsenten tehtäviin oheisen linkin kautta. Lisätietoa kaikista pesteistä antaa myös vaalitoimikunta, johon yhteyden saat Taneli Salosen kautta (taneli.salonen@partio.fi). Ehdolle voi asettua 3.10. klo 12 asti.

Piirihallituksen jäsenten pestikuvaukset

Voit asettua ehdolle kaikkiin vuosikokouksessa täytettäviin pesteihin Forms-kyselyn kautta.

Tiedätkö jonkun sopivan henkilön johonkin yllämainittuihin pesteihin? Voit linkata hänet vaalitoimikunnalle kontaktoitavaksi Vaalivinkkaus-kyselyn kautta.

Ehdokasesittelyt

Kaikilta ehdokkailta on kysytty seuraavat kysymykset:

 1. Kuka olet?
 2. Mistä tulet?
 3. Mihin haet?
 4. Miksi haluaisit juuri tähän pestiin / jäsenkokousedustajaksi?
 5. Vahvuutesi partiojohtajana?
 6. Hauskin partiomuistosi?
 7. Mitä kehittäisit partiossa?
 8. Mitä et missään nimessä muuttaisi partiossa?

Hilla Mettovaara, ehdolla ohjelmasta ja partiokasvatuksesta vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi

 1. Hilla Mettovaara, 24v Oulusta kotoisin oleva nykyinen lappilainen. Alun perin lippukuntani on Oulun Pihka-Versot, mutta lokakuusta 2020 lähtien kuulun myös Inarin Tunturisusiin, jossa toimin tarpojaluotsina. Partion ulkopuolella työskentelen varhaiskasvatuksen opettajana, taiteilen, laulan ja nautin lapin luonnosta.
 2. Oulusta alunperin, mutta nyt asustelen ja työskentelen Inarissa eli Ylä-Lapista.
 3. Piirihallituksen jäsen, ohjelma ja partiokasvatus
 4. Olen kohta vuoden toiminut PiHassa ohjelman ja partiokasvatuksen vastaavana jäsenenä ja minusta tuntuu, että nyt vasta alkaa päästä vauhtiin. Haluaisin siis nähdä monien tulevaisuuden visioiden ja suunnitelmien tulevan toteen ja jatkaa töitä kaikkien uusien ja vanhojen huippu tyyppien kanssa. Koen myös, että minulla on edelleen paljon annettavaa piirille ja myös paljon opittavaa omasta pestistä.
 5. Optimistisuus, ratkaisukeskeisyys sekä monipuolinen kokemus partio-ohjelmasta.
 6. Kerroin varmaan tämän saman viimevuonna, mutta se on se, kun yövyimme Kvalvikan rannalla lofooteilla Viking-vaelluksella, jossa oli myös paljon lampaita. Mennessämme nukkumaan lammaslauma päätti mennä telttojemme ohitse ja yksi lampaista määkäisi todella kovaäänisesti ihan teltan seinän takana ja joku jostain teltasta kiljaisi säikähdyksestä. Kaikki muutkin läheisissä teltoissa repesivät siinä kooman määrässä nauramaan lampaan määkäisylle sekä säikähdykselle. Saattoivatpa ne lampaatkin vähän säikähtää meidän iltahepuleita.
 7. Haluaisin kehittää tapahtumien järjestämistä, vähentää siihen liittyviä haasteita sekä tapahtumien markkinointia. Haluan myös varmistaa, että piirissä on tarjolla monipuolisesti kaikille ikäkausille sopivia, partiokasvatusta tukevia tapahtumia.
 8. Yhdessä tekemisen meininkiä, mikä kaikessa partiossa on aina vahvasti läsnä.

Emmi Turpeinen, ehdolla projekteista vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi

 1. Emmi Turpeinen
 2. Asun Oulussa. Alunperin olen kotoisin Kempeleestä ja kotilippukuntani onkin Samposet.
 3. Piirihallituksen jäsen, projektit
 4. Haen jatkokautta nykyiseen pestiini projekteista vastaavana piirihallituksen jäsenenä. Ensimmäinen kausi piirihallituksessa on ollut jännittävä ja mielenkiintoinen. Haluankin päästä jatkamaan piirin sekä projektien toiminnanalan kehittämistä.
 5. En ota itseäni liian vakavasti.
 6. Parhaiten mieleeni on jäänyt kun Havu2012 piirileirillä jäin jumiin huussin sisään.
 7. Joskus tuntuu, että me partiolaiset usein sorrumme kilpailemaan omalla ja tilanteidemme kurjuudella. Toivoisin, että rohkeammin pyytäisimme apua, tarkastelisimme niitä asioita jotka jo ovat hyvällä tolalla, uskaltaisimme keksiä luovia ratkaisuja pulmiimme.
 8. Leiriväsymystä silloin, kun sen seurauksena on ihan pöhköt jutut ja hervottomat naurut.

Timo Valtanen, ehdolla piirinjohtajaksi

Timo Valtanen

 1. Timo Valtanen
 2. Pohjolan pirteät-lippukunnasta Oulusta.
 3. Piirinjohtaja
 4. Olen käytettävissä piirinjohtajan tehtävään. Kuluneen kolmen vuoden jälkeen Pohjanmaan partiolaiset ry:n aluetyöstä vastavana piirihallituksen jäsenenä, olen ensi vuonna valmis ottamaan lisää vastuuta toiminnasta ja päättänyt asettua ehdokkaaksi piirihallituksen puheenjohtajan vaalissa.
 5. Johtamisesta partio on opettanut minulle ennen kaikkea sen, että johtajana on kyettävä toimimaan niin, että jokaisella johdettavalla on myös tilaa johtaa itseään ja valta päättää, millä keinoilla annettuihin tavoitteisiin päästään omia vahvuuksiaan hyödyntäen. Ymmärrän samalla myöskin oman roolini johdettavana ja minulle osoitetut vastuut ja oikeudet, joiden puitteissa toimia.
 6. Vuosi sitten ehdokkaana nykyiseen pestiini kerroin nolonhauskana partiomuistonani äijien kuviokelluntaesityksestä Kokkolan myötäpäivien päälavalla. Partio on turvallinen ympäristö astua välillä ulos normaalista pidättyväisestä ja vakavasta roolista ja heittäytyä mukaan leirinäytelmissä, peleissä ja "kaikenlaisissa hullutuksissa".
 7. Kaipaan lisää yhtenäisyyttä, sitoutumista partion arvoihin ja että kaikilla järjestön tasoilla keskitytään nimenomaan toteuttamaan partion perustehtävää. On tärkeää, että alueellinen tasavertaisuus toteutuu myös jatkossa niin resursseista kuin strategioistakin päätettäessä.
 8. Siteeraan tässäkin kysymyksessä vuoden takaista lausumaani. Erottamatonta ja luovuttamatonta partiossa ovat mielestäni erityisesti sen kasvatustavoitteet: tasapainoinen, vastuuntuntoinen, aktiivinen sekä itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen. Ei lisättävää!

Taneli Salonen, ehdolla piirin varajohtajaksi

 1. Taneli Salonen
 2. Tulen Halkokarisista Kokkolasta. Asun Helsingissä ja työskentelen Oikeusministeriön hallinnonalan virastossa sekä viimeistelen loppusuoralla olevia oikeushallinnon opintojani.
 3. Piirin varajohtaja
 4. Minulta löytyy kokemusta eri järjestöissä toimimisesta (toimin esimerkiksi ainejärjestön varapuheenjohtajana vuonna 2018 ja puheenjohtajana 2019), sidosryhmätyöskentelystä sekä varainhankinnasta ja avustuksista (esim. Lions Club, Erasmus+ Youth in Action) erilaisiin projekteihin ja sen takia osaisin tukea lippukuntia niiden hankkimisessa ja oikeiden kanavien löytämisessä. Olen nyt toiminut vuoden piirihallituksessa yhteiskuntasuhteista vastaavana piirihallituksen jäsenenä ja tästä olisikin hyvä jatkaa piirin varajohtajaksi. Piiri on lippukuntia varten ja nyt haastavan vuoden jälkeen haluan olla tukemassa lippukuntia.
 5. Otan kaikki huomioon, osaan johtaa sekä olla johdettavana ja kohdella kaikkia tasapuolisesti, minulta löytyy huumorintajua, omaan hyvät vuorovaikutustaidot ja minulla on hyvä stressinsietokyky.
 6. Niitä on tosi paljon, joten on vaikea valita vain yhtä! Parhaimmat muistot ovat Moomma-alueen vaellukselta kolmen valtakunnan rajalle, koska koko reissu oli succé! Suurleireiltä/suurtapahtumista (Tempus, Roihu, Johtajatulet 17 & 19) on kans hyviä muistoja! Asuin viime vuonna Tukholmassa ja kuulin paikallisesta partiomuseosta jossa päätin sitten puolisoni kanssa köydä, koska hänkin on partiolainen ja museossa sattui olemaan avoimet ovet. Saimmekin "julkkisten" vastaanoton, kun vahtimestarille selvisi, että olemme partiolaisia Suomesta! Hän piti meille yksityisen kierroksen ja pääsimme myös kurkistamaan Ruotsin partiolaisten arkistoon mihin ei kuulemma yleensä päästetä vierailijoita!
 7. Haluaisin, että partio olisi kaikille se paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä.
 8. Sitä miten partiossa teemme yhteistyötä, toimimme ryhmissä sekä opimme tekemällä.

Juulia Tavasti, ehdolla kasvusta vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi

 1. Juulia Tavasti
 2. Olen Limingasta kotoisin, eli kotilippukunta on Limingan Niittykärpät. Asun tällä hetkellä Tampereella, jonne muutin opiskelujen vuoksi.
 3. Piirihallituksen jäsen, kasvu
 4. Asetuin ehdolle tähän pestiin jatkokaudelle. Kaksi vuotta sitten kun minut valittiin sekä pesti että minä olimme uusia piirihallituksessa, joten alussa erityisesti oli paljon hakemista jo pestin sisällönkin puolesta. Nyt kun on päässyt oikeasti tekemisen makuun, haluaisin jatkaa ja päästä paremmin kehittämään toimintaa ja itseäni.
 5. Koen, että yksi vahvuuksistani on kyky ajatella kauemmas tulevaisuuteen. Omasta mielestäni olen, tai ainakin yritän olla, myös tehokas, luotettava ja tiedostan että voin koko ajan kehittyä johtajana.
 6. Hauskoja partiomuistoja on monia, ja suuri osa niistä on myös ollut hauskoja vasta jälkeenpäin... Nyt äkkiseltään tulee mieleen muutamat yöherätykset, joissa olen ollut sekä herätyksen kohteena että herättäjänä. Esimerkiksi kerran veljeni tuli herättämään kaverinsa kanssa meitä vartion yöretkelle karhupukuihin pukeutuneena. Kaiken lisäksi silloinen vartionjohtaja luuli heitä ensin koiriksi.
 7. Haluan, että jokaiselle partiolaiselle partio olisi turvallinen ympäristö, jossa voi toimia omana itsenään. Monessa paikoissa tämä toteutuukin, mutta erityisesti vaihtelevuutta esiintyy jos lähdetään tarkastelemaan tilannetta alueellisesti.
 8. Uskaltamisen ja kokeilemisen kulttuuria; etukäteen ei tarvitse osata ja aina voi hypätä vähän epämukavuusalueelle. Sitä, että partio kehittyy jatkuvasti.

Elina Saloranta, ehdolla koulutuksesta vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi

 1. Elina Saloranta
 2. Olen Kelopojista Oulusta
 3. Piirihallituksen jäsen, koulutus
 4. Haen jatkokaudelle koulutuksesta vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi. Ensimmäinen kauteni oli vain vuoden mittainen ja se on mennyt uuden opetteluun, joten tästä eteenpäin pystyn paremmin tarttumaan uusiin kehittämisen kohtiin. Olen ammatiltani luokanopettaja ja ympäristökasvattaja, joten jo ammattini puolesta tiedän, kuinka tärkeää koulutus meille jokaiselle on. Jo nykyään piirillä on hyvä kattaus erilaisia koulutuksia eri puolilla piirin aluetta. Tätä pitää jatkossakin ylläpitää ja kehittää tukemaan piirin jäsenten tarpeita. Haluaisin olla osaltani mahdollistamassa, että piirin koulutukset ovat jatkossakin laadukkaita ja ne tukevat meidän partiolaisten tarpeita.
 5. Partiossa olen aina halunnut haastaa itseäni. Partiojohtajana en pelkää ottaa vastuuta tai tarttua toimeen erilaisissa projekteissa. Partion kautta olenkin kerryttänyt paljon kokemusta erilaisista projekteista niin omassa lippukunnassa kuin kansainvälisillä leireillä. Näissä partioprojekteissa olen myös päässyt hyödyntämään yhteistyötaitojani, sillä yhdessä tekemällä saadaan paljon enemmän aikaan kuin yksin puurtamalla.
 6. Kerroin tämän saman partiomuiston myös viime vuonna, mutta näin korona-aikana tämä tuntuu vieläkin tärkeämmälle muistolle. Toissa kesänä Amerikan Jamboreella eräänä sateisen harmaana päivänä kävelimme päivälliselle kohti ist-ruokalaa huomataksemme, että ruokalassa on käynnissä bileet. Koko valtava teltta täynnä läpimärkiä partiolaisia jammaili vanhojen hittibiisien tahtiin, ja tanssiva ruokajono mateli kymmeniä high fiveja jakelevan kujan läpi. Tuona iltana hymy oli herkässä ja yhteenkuuluvuuden tunne kaatosateen keskellä oli uskomaton - missä muualla kuin partiossa tämmöistä voisi tapahtua?
 7. Maailma muuttuu ja sen takia myös partion on kehityttävä tukemaan muutoksen aiheuttamia tarpeita. Koulutusta pystytään aina kehittää, jotta se tukisi partiolaisten tarpeita paremmin muuttuvassa maailmassa.
 8. Parasta partiossa on vastuuseen kasvaminen. Jokaisella on mahdollisuus turvallisessa ympäristössä alkaa kantaa pieniä vastuita nuorena ja kasvattaa vastuun määrää taitojen karttuessa. Aikuiset ovat aina nuorempia tukemassa, jolloin turvallisessa ympäristössä pystyy kokeilemaan vastuunottoa ja tekemään myös virheitä oppien niistä. Myös aikuiset voivat partiossa harjoitella vastuunottoa erilaisissa projekteissa ja saada siihen toisilta aikuisilta tukea. Kouluttautuminen tukee osaltaan kykyä vastuunottoon sekä innostaa kokeilemaan asioita, mitä koulutuksissa on oppinut.

Annu Muukari, ehdolla vapaaehtoistuesta vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi

Annu Muukari

 1. Annu "Tannu" Muukari
 2. Tulen Seinäjoelta ja lippukuntani on Lakeuden Eräpartio. Lähtöisin olen Maaningalta savolaisesta partioperheestä.
 3. Piirihallituksen jäsen, vapaaehtoistuki
 4. Olen KoGi:n käynyt partionjohtaja, mutta kehittämistehtäväni raportti on vielä palauttamatta. Olen toiminut useissa vapaaehtoisten johtajamispesteissä partiourallani. Tällä hetkellä toimin lippukunnanjohtajana Lakeuden Eräpartiossa, aikaisemmin olen ollut esimerkiksi piirileirin staabissa (Tempus) ja piirinhallituksessa ohjelma- ja koulutusministerinä (PoSaPa). Työssäni seurakunnan diakoniatyössä vastuulleni kuuluu vapaaehtoisten rekrytointi, koulutus, tukeminen ja ohjaaminen. Vapaaehtoistuesta vastaavana piirinhallituksen jäsenenä saan olla partion mahdollistamisen keskuksessa. Meillä ei olisi tälläistä partiotoimintaa ilman kaikkia vapaaehtoisiamme ympäri Suomea.
 5. Partio on aina ollut minulle paikka kokeilla omia rajojaan ja kehittyä ihmisenä. Partionjohtajana haluan tukea ihmisiä kokemaan samaa. Luonteeltani olen rohkea, luova ja innovatiivinen. Toimiessani toisten kanssa olen sosiaalinen, kuunteleva, rohkaiseva ja kannustava.
 6. Ehdottomasti kaksi mieleenpainuvinta muistoani ovat kahdelta eri maailman jamboreelta. Ensimmäinen on Englannista vuodelta 2007: koko leiri oli kokoontunut viettämään scoutiing's sunrise day:n juhlaa. Juhlassa jokainen partiolainen nousi seisomaan ja antoi partiolupauksen uudelleen omalla kielellään. Toinen muisto on Ruotsista vuodelta 2011: olen syntynyt elokuun alussa ja usein viettänyt syntymäpäiviäni partioleireillä, kuten tuonakin vuonna. Syntymäpäiväni iltana vietettiin leirillä koko leirin yhteisiä bileitä päälavalla. Näiden bileiden aikana sain ehkä elämäni eniten syntymäpäivä onnitteluita vierailta ihmisiltä. Kokemus siitä, kuinka jokainen partiolainen on osa yhtä suurta joukkoa, jossa jokaisella on merkitystä, on mieletön.
 7. Haluaisin että partio olisi kuin perhe niille, jotka siinä on mukana. Kaikki tukevat toista ja kokevat itse olevansa tärkeitä! Näillä yhteisöllisyyden ja osallisuuden keinoilla voimme kehittää partiota kohti tavoitetta: "Partio, paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä!" (SP)
 8. Yhdessä tekemistä omalla toiminta-alueella taajamissa ja luonnossa!

Sanna Saarimaa, ehdolla yhteiskuntasuhteista vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi

 1. Sanna Saarimaa
 2. Lippukuntani on Oulunsalon Norret
 3. Piirihallituksen jäsen, yhteiskuntasuhteet
 4. Omaan työhöni liittyy vahvasti vaikuttaminen ja pyrkimys tuoda nuorten ääntä esiin. Teen järjestötyötä valtakunnallisessa vammaisjärjestössä, joten myös järjestötoiminta sekä valtakunnan että alueen tasolla on tuttua. Uskoisin, että minulta löytyy tähän pestiin työni kautta kokemusta ja näkemystä, jotka helpottavat pestin hoitamista. Pidän tärkeänä, että olemme vaikuttamassa kuntien ja maakuntien tasolla alueemme asioihin. Tärkeää on pitää esillä ainakin järjestöjen toimintaedellytyksiin liittyviä asioita ja nuorten kuulemiseen ja osallisuuteen liittyviä asioita. Pestissä innostaa se, että sitä on mahdollista kehittää ja tehdä siitä oman näköinen. Hienoin visio itselleni olisi, että lähitulevaisuudessa alueella ja lippukunnissa olisi löydetty uusia kumppanuuksia tukemaan toimintaa, partiolaiset ovat mukana eri puolilla aluetta asioiden suunnittelussa ja kehittämisessä (esim. kunnissa) ja ennen kaikkea lippukuntien arjessa on mukana aiempaa enemmän vaikuttamiseen liittyvää asiaa ja nuoret partiolaiset toimivat aktiivisesti eri paikoissa: oppilaskunnissa, nuorisovaltuustoissa tai vaikkapa mielenosoituksissa ja erilaisia tempauksia järjestäen.
 5. Tarkastelen asioita monista eri näkökulmista ja etsin uusia toimintatapoja. Ideoin mielelläni uutta ja pidän asioiden hyvästä suunnittelusta.
 6. Kaikki hauska näyttää omissa muistoissani liittyvän jotenkin kokemusten tuskallisuuteen 🙂 No, ainakin tulee mieleen partiotaitokisat, joissa olin pinkissä sarjassa kisaamassa samaan aikaan kuin tarpojaryhmäni toisessa sarjassa. Olin tarpojille painottanut huolellisuutta ja varovaisuutta, mutta halusin selvästi konkretisoida asian opetuksen, sillä lähtötehtävässä sahasin sormeeni kohtuullisen ison loven. Ison tuppelon kanssa jatkoin kisaa ja yritin pysyä pois partioryhmäni näköpiiristä. Tulihan siinä sanomista, se oli ehkä se hauska osuus.
 7. Aikuisrekrykampanjoiden lomassa olisi hyvä vielä kehittää tukea ja koulutuksia vastaamaan uusien aikuisten johtajien tarpeita. Uusilla aikuisilla on monesti osaamista ryhmien ohjaamiseen liittyen, mutta partiotaidoissa kaivataan tukea. Partiossa tulisi edelleen tehdä työtä kaikille avoimen partion eteen. Yhtenä esimerkkinä voisi mainita nuoret, joilla on erilaisia liikkumis- tai toimimisrajoitteita. Toiveeni on, että he pystyisivät myös paremmin olemaan harrastuksessa mukana.
 8. Yhdessä tekeminen ja tekemällä oppiminen ovat partion juttuja, luonnossa toimimista unohtamatta.

Saana Korkiala, ehdolla piirin varajohtajaksi

Saana Korkiala

 1. Saana Korkiala
 2. Oulun Pohjan Veikoista
 3. Piirin varajohtaja
 4. Olen tulevaisuusorientoitunut ihminen ja haluan nähdä itselleni rakkaiden asioiden kehittyvän vielä paremmiksi. Olen jo pidempään miettinyt, että meidän piirissä olisi kehittämisen paikkoja, mutta aika ei ole ollut itselleni oikea lähteä mukaan. Nyt aika on oikea ja ehdolla hallitukseen on niin mahtavia tyyppejä, että jo sen vuoksi on pakko lähteä tähän tiimiin! Uskon, että toisin nykyisen hallituksen ulkopuolisena uusia näkemyksiä tulevaan hallitukseen. Toisin johtopariin positiivista energiaa, selkeää johtajuutta, kriittisiä kysymyksiä ja hyviä kaskuja.
 5. Suuret kokonaisuudet ja visiointi, läsnäolo ja toimivan tiimin rakentamien.
 6. Meidän lippukunnassa saa aina makeat naurut, kun osallistuu joka viikkoiseen johtajiston kokoukseen. Meininki on hulvaton ja siinä sivussa käydään hyvää keskustelua tärkeistä asioista. Kun en asunut Oulussa, eniten ikävöin maanantaita klo 18:15. Partiossa hauskinta on aina parhaat tyypit.
 7. Partio on avointa kaikille. Mutta olemme moninaisuuden suhteen jääneet vielä sanojen tasolle pääsemättä ihan käytäntöön asti. Toivoisin, että tekisimme partiossa vielä enemmän, jotta partio olisi harrastuksena saavutettavissa kaikille ja jotta se tuntuisi aidolta vaihtoehdolta kaikille. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, eikä minulla ole tähän valmista ratkaisua.
 8. Parasta partiossa on, etteivät ikä ja partion ulkopuolella haalittu status merkkaa meidän touhuissa mitään. 18-vuotias lukiolainen voi johtaa projektissaan 40-vuotiasta toimitusjohtajaa ilman, että kukaan kyseenalaistaa asetelmaa. Kaikille annetaan tilaa oppia ja kehittyä, ja olemme jokainen vuorollamme johtajia ja johdettavia. Partiossa ymmärretään, että tuorein silmin voi nähdä asiat selkeämmin ja osataan siksi arvostaa nuorten mielipiteitä. Muut voisivat ottaa opikseen meiltä!

Sonja Karppi, ehdolla partioneuvokseksi

Sonja Karppi

 1. Sonja Karppi
 2. Kannuksesta Kannuksen Korvenkävijöistä
 3. Partioneuvoston jäsen, jäsenkokousedustaja
 4. Koen, että minulla on hyvää kokemusta erilaisista vaikuttamisen mahdollisuuksista. Kokemus mm. kaupungin- ja kirkkovaltuustotyöskentelystä sekä ammattiliitto ja muu yhdistystoiminta on tuonut varmuutta kokoustekniikkaan ja puheenvuorojen puhumiseen. Toimin myös tällä hetkellä Kannuksen seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajana. Mutta erityisesti pitkänlinjan työ lippukunnan kehittämiseen ja kasvuun on yksi saavutukseni yhdessä lippukunnan hallituksen kanssa. Haluan vaikuttaa partion kehittämiseen sekä tulevaisuuteen. Täytyy muistaa myös pienet lippukunnat ja alueet jotta saavutamme kaikki partioon haluavat lapset ja nuoret.
 5. Partionjohtajana olen tasapuolinen ja reilu mutta uskallan puuttua myös epäkohtiin. Haluan kehittää itseäni.
 6. Hauskimpia partiomuistoja on monia, mutta parhaimmat niistä on esimerkiksi Roihulta.
 7. Kehittämiskohteena partiossa on vielä enemmän aikuisten huomioiminen sekä mukaan saanti toimintaan. Ja kuinka me saisimme pysymään nuoret vielä pidempään mukana? Olemalla itse esimerkkinä ja aktiivinen sekä vaikuttamalla tärkeisiin asioihin muutosta voi saavutta!
 8. Partiossa parasta on yhteisöllisyys, sitä ei saa missään nimessä muuttaa.

Toni Sallinen, ehdolla partioneuvokseksi

 1. Toni Sallinen
 2. Pateniemen Polunpolkijoista Oulusta
 3. Partioneuvoston jäsen
 4. Näen partioneuvoston paikkana, jossa on mahdollista kehittää partiotoimintaa valtakunnan tasolla. Olen toiminut monenlaisissa pesteissä sekä lippukunnassa että piirissä ja koen, että minulla olisi kokemusta ja näkemystä edustaa piiriämme partioneuvostossa.
 5. Olen johtajana helposti lähestyttävä ja tasapuolinen kaikille. Annan johdettaville tilaa kasvaa ja kehittyä enkä pelkää heittäytyä itse johdettavaksi. Pidän uusista haasteista ja olen nopea oppimaan.
 6. Hyviä ja hauskoja partiomuistoja on paljon. Yksi mieleenpainuvimmista taitaa olla, kun partiotaitokisojen ylitysrastilla molskahdin veteen ja tämä ikuistettiin Kalevan sivuille.
 7. Partion pitäisi houkutella enemmän aikuisia mukaan toimintaan ja toisaalta saada nuoret pysymään mukana.
 8. Luonnossa toimimista ja sitä, että partio hauska ja monipuolinen harrastus.

Raisa Lindeman, ehdolla varaneuvokseksi

Raisa Lindeman

 1. Raisa Lindeman
 2. Pohjan Veikot Oulussa on kotilippukunta.
 3. Partioneuvoston jäsen, jäsenkokousedustaja
 4. Haen Partioneuvoston varajäseneksi, koska piirin partioneuvoksilla on syytä olla hyvä tyyppi vaihtopenkillä. Seuraan valtakunnan tason partiota tiiviisti ja minulla on kokemusta ja näkemystä sekä piiri- että järjestötasolta. Olen aika monesti menestyksekkäästi hypännyt uusiin tilanteisiin ja saappaisiin lyhyellä varoitusajalla ja se on varmasti taito, josta on varaneuvoksen pestissä hyötyä.
 5. Varmaan suurin vahvuuteni on palo ja rakkaus partiota kohtaan: Haluan mahdollistaa parempaa partiota yhä useammalle. Yleisesti johtajana olen välillä liiankin demokraattinen, mutta osaan kuitenkin pitää ison kuvan ja suunnan mielessä.
 6. Aika monta kertaa on tullut partiossa naurettua vedet silmissä, mutta ne on yleensä lähinnä tilanteen (tai väsymyksen...) takia hauskoja juttuja. Parhaat partiomuistot on suurleireiltä niin koti- kuin ulkomailta: Mahdollisuudet hauskaan kasvaa nopeasti partiolaistiheyden kasvaessa!
 7. Aina voidaan olla avoimempia ja moninaisempia: Mitä useamman lapsen ja nuoren partiokasvatus tavoittaa, sitä parempi tulevaisuuden maailmasta rakentuu. (Oletan, että avoimuus ja moninaisuus johtaa kasvuun.)
 8. Partio eroaa monista muista harrastuksista erityisesti siinä, että partiossa eri ikäiset ihmiset kohtaavat ja ystävystyvät. Iällä ei oikeastaan ole juurikaan merkitystä partiossa ja se on mielestäni harvinaista ja hienoa.

Sonja Karppi, ehdolla jäsenkokousedustajaksi

Sonja Karppi

 1. Sonja Karppi
 2. Kannuksesta Kannuksen Korvenkävijöistä
 3. Jäsenkokousedustaja, partioneuvos
 4. Koen, että minulla on hyvää kokemusta erilaisista vaikuttamisen mahdollisuuksista. Kokemus mm. kaupungin- ja kirkkovaltuustotyöskentelystä sekä ammattiliitto ja muu yhdistystoiminta on tuonut varmuutta kokoustekniikkaan ja puheenvuorojen puhumiseen. Toimin myös tällä hetkellä Kannuksen seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajana. Mutta erityisesti pitkänlinjan työ lippukunnan kehittämiseen ja kasvuun on yksi saavutukseni yhdessä lippukunnan hallituksen kanssa. Haluan vaikuttaa partion kehittämiseen sekä tulevaisuuteen. Täytyy muistaa myös pienet lippukunnat ja alueet jotta saavutamme kaikki partioon haluavat lapset ja nuoret.
 5. Partionjohtajana olen tasapuolinen ja reilu mutta uskallan puuttua myös epäkohtiin. Haluan kehittää itseäni.
 6. Hauskimpia partiomuistoja on monia, mutta parhaimmat niistä on esimerkiksi Roihulta.
 7. Kehittämiskohteena partiossa on vielä enemmän aikuisten huomioiminen sekä mukaan saanti toimintaan. Ja kuinka me saisimme pysymään nuoret vielä pidempään mukana? Olemalla itse esimerkkinä ja aktiivinen sekä vaikuttamalla tärkeisiin asioihin muutosta voi saavutta!
 8. Partiossa parasta on yhteisöllisyys, sitä ei saa missään nimessä muuttaa.
   

Mari Hurskainen, ehdolla jäsenkokousedustajaksi

 1. Mari Hurskainen
 2. Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät
 3. Jäsenkokousedustaja
 4. Haluaisin olla mukana, kun historiallinen päätös peruskirjauudistuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä tehdään. Toimin ohjelmajohtajana ja alueen ohjelmavalmentajana.
  Lippukuntamme on iso ja kuntamme pieni: olen oppinut katsomaan asioita monesta eri näkökulmasta. Olen kirkkovaltuuston jäsen ja toimin myös seurakunnan kasvatustyön johtokunnassa. Minusta positiivinen uskonnonvapaus on tärkeää kaikille lippukunnille taustayhteistöstä riippumatta.
 5. Pystyn hahmottamaan monenlaisten tilanteiden ja haasteiden nykytilakuvauksia sekä tiivistämään ratkaisuvaihtoehtoja päätökseteon tueksi. Olen aikuisena partioon palannut pragmaattinen idealisti, joka toimii niin lippukunta- kuin piiritasollakin ja vähän kansallisestikin.
 6. Olen saanut erikoisia pestinimikjeitä suurleireillä. Tervakselka alakeirin keittiössä olin ylimmäinen munkinhetkuttaja, Roihulla tarpojien elämyslaaksossa lammaskoira.
 7. Haluaisin kehittää ihmisten keskinäistä kunnioitusta. On OK välillä haluta ja voida antaa partiolle erisuuruista ja -tyyppistä panostusta. Emme ole kaikki samasta puusta veistettyjä emmekä samanlaisessa elämäntilanteessa, eikä meidän tarvitse olla.
 8. Partiomenetelmäympyrä on nykyisellään yksinkertaisen kaunis.
 

Sanna Parkkinen, ehdolla jäsenkokousedustajaksi

Sanna Parkkinen

 1. Sanna, SaPa, Parkkinen
 2. Oulusta, lippukunnista LNK,PPP,Norret,KoVe,PoPI....voi valita aina tilanteeseen ja hetkeen sopivan.
 3. Jäsenkokousedustaja
 4. Kokous on ehkä historiallinen. Oma työ ja pesti piirissa katsomuskasvatuksen parissa pyrkii tukemaan lippukuntia toteuttamaan katsomuskasvatusta partiotoiminnassaan. Ehkä juuri siksi haluan olla mukana tekemässä hyviä päätöksiä partioliikkeessä.
 5. Tiedän omat rajani ja tiedän mitä osaan ja hallitsen. Läsnäolo.
 6. No jos hauskuutta mitataan esim. naurulla ja hyvällä ololla, niin ehdottomasti Tempuksen osallistujatiimiin kuuluminen oli sellainen.. Sen ihmiset ja jutut mitä tehtiin, oli parhautta. Naurua, hulluutta ja yhdessä tekemistä ja -jakamista piisas.
 7. Meillä aikuisilla/nuorilla johtajilla on erilaiset elämäntilanteet ja sen myötä erilaiset mahdollisuudet osallistua toimintaan. Positiivista viestintää siitä, että on ok olla välillä tekemättä yhtään mitään ja välillä käydä vaikka yhdessä tilaisuudessa kahvinkeittäjänä tai johtaa laumaa apuna kerran kuukaudessa. Hyväksymistä että on välillä ok myös itse harrastaa partiota eikä vain mahdollistaa sitä muille. Itsekäskin saa olla.
 8. En muuttaisi sitä, että leirillä nostetaan Suomen lippu aamulla ja lasketaan illalla ja pidetään iltanuotio, joka päättyy tarinaan ja sisaruspiiriin. Tätä en muuttaisi mun partiossa.

Henri Korkeaniemi, ehdolla jäsenkokousedustajaksi

 1. Henri Korkeaniemi
 2. Ilkan Partiolaiset, Ilmajoki
 3. Jäsenkokousedustaja
 4. Jäsenkokouksen päätöslistalla on nyt isoja asioita, jotka vaikuttavat lippukuntien arkeen asti. Koen olevani viime vuosien toimintani kautta hyvin piirin lippukuntien pulssilla, sekä huolenaiheista, onnistumisten keinoista että toiveista tulevaisuudessa partion hyvinvoinnin kannalta. Lippukunnat ovatkin partiossa ehdottomasti tärkein toiminnan yksikkö, joiden äänen pitäisi kuulua myös jäsenkokouksessa.
 5. Olen kärsivällinen ja osaan kuulla eri tilanteissa useamman puolen näkemykset. Partion rikkaus vapaaehtoisten tekijöiden järjestönä ovat monenlaiset tekijät ja juuri monenlaisten tekijöiden kanssa yhteistyö on mielestäni oma vahvuuteni.
 6. Aina yhtä vaikea valinta. Tempukselta on valtavasti hyviä muistoja, kuinka monissa kohdissa saatiin pienelläkin tiimillä aikaan paljon ja työn jälki oikeasti näkyi. Lisäksi täytyy mainita Halinallejen retkimatka Kanderstegiin. Lisäksi partiosydän sykkii mieletöntä käyrää ja hyviä muistoja tuotetaan aina Priima-alueen tapahtumissa!
 7. Suomalaisessa partiossa tehdään ja tuotetaan jatkuvasti mahtavaa kasvatustyötä ja esimerkiksi materiaalia sen tueksi. Merkittävin työ kuitenkin tehdään aidolla partiokentällä, eli lippukunnissa. Tärkeä kehittämisen paikka olisikin kehittää keinoja miten voimme entistä paremmin muistaa, antaa arvoa ja tuoda esille lippukunnissamme tehtävää järjestömme ja aatteemme kivijalkatyötä. Samoin liian usein eksyy korviin tarinoita loppuun kulutetuista tai palaneista pestiläisistä sekä lippukunnissa että muilla järjestön tasoilla. Parhaana vapaaehtoistyön teon paikkana mainostettu partio, ei kuitenkaan sellainen ole niin kauan, kuin tekijöiden hyvinvoinnista ei kyetä kattavasti pitämään huolta ja osoittamaan tarvittavaa tukea. Asiasta huolehtiminen ei mielestäni ole retuperällä, mutta kehittämisen ja päivittämisen varaa varmasti on sekä pestaajien ja pestattujen asenteissa, että teoissa.
 8. Minulle partiolaiset ovat aina edustaneet tietynlaista, perustavalaatuista samanhenkisyyttä, riippumatta mistä päin tulemme tai miten partion hyväksi toimimme. Vaikka järjestöä puhuttavat aiheet ovat tunteita herättäviä ja välillä tuntuvat jakavan väkeä eri leireihin, ajatusta yhteisestä partiosta en haluaisi missään nimessä hukata. Partiolaiset tähtäävät, vaikkakin joskus eri reittejä kulkien, kuitenkin kaikki parempaan maailmaan, kuin millaisena sen löysivät. Kun kasvatustoiminnan tavoitteena ovat muun muassa aktiiviset ja ajattelevat kansalaiset, ei luonnollisesti kiperiltä keskusteluilta ja erimielisyyksiltä voida välttyä. Tällöinkin tosin täytyisi keskustelussa olla mukana kunnioitusta molemmin puolin, sekä muistissa yhteinen päämäärä.

Raisa Lindeman, ehdolla jäsenkokousedustajaksi

Raisa Lindeman

 1. Raisa Lindeman
 2. Pohjan Veikot Oulusta
 3. Jäsenkokousedustaja, partioneuvoston jäsen
 4. Jäsenkokoukset ovat juuri sitä, mitä omalta partioltani haluan: ollaan jännittävästi mahdollisen muutoksen reunalla, paikalla on uusia ja vanhoja partiokavereita, B-P-korttia heilutellaan aatteen ollessa vahvasti läsnä, on hyviä ja juhlavia puheita ja makoisat kokouseväät. Jässärikonkarina (mukana eri rooleissa vuodesta 2010) toisin Pohjanmaan delegaatioon näkemystä, osaamista, laajahkon suhdeverkoston ja tietenkin hyviä kaskuja.
 5. Varmaan suurin vahvuuteni on palo ja rakkaus partiota kohtaan: Haluan mahdollistaa parempaa partiota yhä useammalle. Yleisesti johtajana olen välillä liiankin demokraattinen, mutta osaan kuitenkin pitää ison kuvan ja suunnan mielessä.
 6. Aika monta kertaa on tullut partiossa naurettua vedet silmissä, mutta ne on yleensä lähinnä tilanteen (tai väsymyksen...) takia hauskoja juttuja. Parhaat partiomuistot on suurleireiltä niin koti- kuin ulkomailta: Mahdollisuudet hauskaan kasvaa nopeasti partiolaistiheyden kasvaessa!
 7. Aina voidaan olla avoimempia ja moninaisempia: Mitä useamman lapsen ja nuoren partiokasvatus tavoittaa, sitä parempi tulevaisuuden maailmasta rakentuu. (Oletan, että avoimuus ja moninaisuus johtaa kasvuun.)
 8. Partio eroaa monista muista harrastuksista erityisesti siinä, että partiossa eri ikäiset ihmiset kohtaavat ja ystävystyvät. Iällä ei oikeastaan ole juurikaan merkitystä partiossa ja se on mielestäni harvinaista ja hienoa.