Noste-merkin suoritusohjeet

Partio on mahtava harrastus ja olisi hienoa saada kerrottua siitä mahdollisimman monelle! Suorittamalla Noste-merkin olet mukana kertomassa hyvästä harrastuksestasi ja saat merkin ommeltavaksi edellisen Mainio Meno -merkin viereen.

 

Merkkiin tarvittavat suoritukset

  • Sudenpennut ja seikkailijat:
    Pakolliset, neljä helppoa ja yksi haastava suoritus.

  • Tarpojat ja sitä vanhemmat:
    Pakolliset, kolme helppoa, kaksi haastavaa sekä yksi hardcore-suoritus.

 

1. Pakolliset suoritukset

  • Osallistun Pohjanmaan Partiolaisten tai Suomen Partiolaisten järjestämään koulutukseen, yhdistyksen kokoukseen tai oman ikäkauteni partiotapahtumaan.
  • Osallistun Pohjanmaan Partiolaisten koko piirille suunnattuun tapahtumaan,  esimerkiksi Myötäpäiville, Roihun Kipinät-tapahtumiin (suuri iltanuotio, sudenpentu-seikkailijakisat) tai oman alueeni yhteiseen tapahtumaan.

 

2. Valinnaiset suoritukset

HELPOT HAASTAVAT HARDCORE
Osallistun lippukunnan tapahtumaan, joka järjestetään jollain näkyvällä paikalla. Päivitän tietoa partiotapahtumasta sosiaaliseen mediaan. Pidän partioaiheisen aamunavauksen, esitelmän tai vastaavan koulussa tai opiskelupaikassa.
Otan valokuvan partiotapahtumassa ja lähetän sen piirin Facebook- tai www-sivujen käyttöön osoitteeseen facebook [at] pohjanmaa.partio.fi. Osallistun ryhmäni pohdintaan siitä, mikä on siisteintä partiossa. Kokoamme niistä viisi parasta ja kerron näistä sosiaalisessa mediassa.  Kirjoitan jutun partiosta tai partiotapahtumasta Pohjan Puhuriin tai tarjoan sitä paikallislehteen.
Osallistun lippukuntani toiminnan markkinointiin esim. jakamalla mainoksia koulussa tai opiskelupaikallani, tai kiinnittämällä niitä sopiville ilmoitustauluille. Osallistun ylisiistin partiohupparin, T-paidan tai muun vaatteen suunnitteluun ryhmälleni tai lippukunnalleni. Teemme valokuvanäyttelyn partiosta ja laitamme sen johonkin sopivaan paikkaan esille (kirjasto, kauppa, taustayhteisön tilat..)
Järjestämme adventtikalenterien myyntitempauksen partioasuissa. Osallistun partioblogin kirjoittamiseen. Osallistun partiosta kertovan videon tekemiseen.
Kutsun kaverin, joka ei ole vielä partiolainen (evp), johonkin partiotapahtumaan tai viikoittaiseen kokoukseen. Teen koulussa tai työpaikallani jotain, mitä olen oppinut partiossa ja kerron muille, missä olen taitoni oppinut. Osallistun partiosynttäreiden toteuttamiseen itselleni, kaverilleni tai kaverin kaverille.
Lähetän kaverille postikortin tai kirjeen jostain partiotapahtumasta. Käyn luovuttamassa verta partioasussa. Osallistun lippukunnan www-sivujen tekemiseen ja/tai ylläpitämiseen.
Käynnistän partioon liittyvän keskustelun välitunnilla, perhe- tai sukujuhlissa, urheilutreeneissä tai muussa vastaavassa paikassa ja kerron harrastuksestani. Harjoittelen kertomaan partiosta. Mietin, miten kertoa partiosta minuutissa, 30 tai 15 sekunnissa ei-vielä-partiolaiselle. Tai miten kerron 3-5 sanalla, mitä partio on ja mitä se minulle merkitsee.

Järjestämme (valitse yksi)

a) partiotapahtuman, johon kutsumme aikuisia, esim. vanhempainilta.

b) partiotaitokisat kavereillemme, jotka eivät ole partiolaisia.

c) partiodiscon tai partioflashmobin.

Osallistun partioviikkoon pukeutumalla partioasuun töissä tai koulussa. Järjestämme kololle avoimien ovien tempauksen, johon kutsumme esim. naapureita ja koululaisia. Esittelen lippukunnan toimintaa harraste- tai muilla messuilla, tai vastaavassa tapahtumassa.
Liityn partioaiheiseen ryhmään tai tykkään partioaiheisesta sivusta Facebookissa, esim. Pohjanmaan Partiolaisten samoajat tai kotilippukunnan sivu. Otan selville mitä tarkoittaa ”partion monimuotoisuus” ja kerron muille, mitä olen saanut selville. Houkuttelen partioharrastuksen lopettaneen takaisin partioon tai osallistumaan johonkin partiotapahtumaan.

 

Noste-merkin voit suorittaa vuoden 2017 loppuun asti. Itse merkit tilataan piiritoimistolta: toimisto [at] pohjanmaa.partio.fi.