PP Piirilehden päätoimittaja


Vastaat neljä kertaa vuodessa ilmestyvästä maailman parhaasta piirilehdestä eli Pohjan Puhurista, joka on ehdottoman pohjalaisen paikallinen, mutta myös suuria partiolinjoja käsittelevä julkaisu. Toimituskunnan kanssa ideoit juttuja, huolehdit että vakiopalstojen sisällöt saapuvat toimitukseen ajoissa sekä editoit sisältöä ja suunnittelet ulkoasua. Kirjoitat pääkirjoituksen ja päätät Puhurin suuret suuntaviivat - tässä pestissä pääset verkostoitumaan, nuuskimaan partiokentän kuulumisia ja pohtimaan, mikä eri-ikäisille partiolaisille ja heidän kotijoukoilleen on tärkeää. Viet myös Pohjan Puhurin jutut verkkoon ja kenties suunnittelet pelkästään sähköisenä toimivaa parasta partiojournalismia! Apunasi ovat taitavat toimittajat, kuvittajat sekä piiritoimisto. Taitosta vastaa erillinen taittaja. Apua saat myös Pohjanmaan Partiolaisten piirihallituksen vimajäseneltä, Puhurin aikaisemmalta päätoimittajalta Inekseltä. Tämä pesti sopii mainiosti myös parin kanssa toteutettavaksi!

Pohjan Puhurin päätoimittajana päätät, mitä pohjalainen partiolainen lukee. Pääset sukeltamaan piirin eri osiin, alueisiin ja toimintoihin sekä etsimään ajattomia, valtakunnallisia partiotrendejä. Opit partiojournalismista, partionippelitiedoista, ihmisistä ja toiminnoista - tämä on todellinen generalistin unelmahomma! Pesti on hyvin täyttäjänsä taitoihin mukautuva - voit päätoimittamisen lisäksi esimerkiksi valokuvata, kuvittaa, kolumnoida tai ryhtyä mainosgraafikoksi. Olet mukana kehittämässä piirin sähköistä ilmaisua sekä kenties vain verkossa toimivia juttutyyppejä. Lisäksi Pohjanmaan Partiolaisten vimaryhmässä on hauskaa!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus


Lehti ilmestyy neljästi vuodessa, minkä lisäksi suositeltavaa on ennen jokaista lehteä pitää juttuja ideoiva toimituskokous tai sulauttaa se piirin viestintäryhmän kokouksiin (1krt/kk). Tehtäviisi kuuluu ideoida juttuja, vastaanottaa ideoita, tsempata ja ideoida kirjoituksia sekä kuvia, oikolukea ja varmistaa toimiston materiaalien ajoissa olo. Osiin tehtävistä voit pestata esimerkiksi toimitussihteerin tai jakaa tehtävät päätoimittajaparisi kanssa. Pesti vaatii ymmärrystä viestinnän ja journalismin eroista, kirjoitus- ja editointitaitoa sekä kykyä tsempata, ideoida ja olla valppaana partiolaisia kiinnostavien aiheita etsien ja lehteä uudistaen. Visuaalinen kiinnostus ja ymmärrys on plussaa!
Pestissä toimivalta edellytetään mahdollisuutta käyttää O365 ympäristöä ja osallistua etäkokouksiin.

Täytä hakemus