PP Lippukuntavalmentaja

Lippukunnanvalmentaja valmentaa ja tukee lippukunnanjohtajia lippukunnan toiminnan johtamisessa, toiminnan kehittämisessä ja ongelmatilanteiden ratkaisemisessa. Valmentaja välittää tietoa piirin ja lippukuntien välillä ja koordinoi alueensa lippukuntien vertaistukea. Tehtäväänsä lippukuntavalmentaja hoitaa kontaktoimalla ja tapaamalla alueensa lippukunnanjohtajia henkilökohtaisesti ja järjestämällä aluekokouksia.

Valmentaja on piirin alueryhmän jäsen, jossa hänen tukenaan ovat muut valmentajat, alueryhmän puheenjohtaja, aluetyöstä vastaava piirihallituksen jäsen ja piiritoimistolta työntekijätuki. Pestin aloitus- ja päättymispäivä sovitaan erikseen.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Olet jo kokenut partiojohtaja ja toiminut lippukunnanjohtajatasoisessa tehtävässä. Partiojohtajan peruskurssi ja turvallisesti yhdessä koulutus on suoritettu. Suoritettu lippukunnanjohtajakoulutus on eduksi. Pestissä toimivalta edellytetään mahdollisuutta käyttää O365 ympäristöä ja osallistua etäkokouksiin.

Tehtävä on merkittävä piiritason pesti, jossa avautuu näköalapaikka oman alueen ja koko Pohjanmaan partiopiirin partiotoimintaan. Jos mentorointi, toiminnan kehittäminen, ohjaaminen ja kouluttaminen ovat vahvuutesi ja haluat jakaa osaamistasi muille, pesti sopii täydellisesti sinulle. Saat valmentajakoulutuksen ja pestin aikana sinulla on mahdollisuus kehittymistäsi tukevaan koulutukseen. Pesti kestää kaksi vuotta, mutta pestissä on mahdollisuus myös jatkopestiin. 

Pestin vaatima ajankäyttö:

  • Aluetapaamisen järjestäminen kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. 
  • Muu yhteydenpito lippukuntiin tarpeen mukaan.
  • Alueen lippukuntavierailut mahdollisuuksien ja tilanteen mukaan.
  • Alueryhmän etäkokoukset (noin 2-3 tuntia) noin neljä kertaa vuodessa.
  • Osallistuminen piirin luottamushenkilöviikonloppuihin keväällä ja syksyllä (Touko- ja Marras-Tuulevat), jotka järjestetään jossain piirin alueella ns. livekokoontumisena.
  • Lisäksi alueryhmä järjestää työpajoja piirin muiden tapahtumien yhteydessä. Piiri korvaa pestiin liittyvät matkakulut.
  • Muut mahdolliset erikseen sovittavat kokoukset, tapahtumat ja koulutukset. 

Lisätiedot

Saat pestiisi tukea alueryhmän puheenjohtajalta, aluetyöstä ja lippukuntatuesta vastaavalta piirihallituksen jäseneltä, muilta ryhmän jäseniltä sekä piirin työntekijöiltä.

Pestin kesto: 2 vuotta 

Lisää tietoa: Alueryhmän puheenjohtaja Henri Korkeaniemi, henri.korkeaniemi@partio.fi

Täytä hakemus