Partiojohtajan käsikirjan kirjoittajia

Partiojohtajan käsikirja on partion luetuin ja käytetyin julkaisu, joka vaikuttaa johtamiseen ja toimintaan laajalla rintamalla. Käsikirja toimii tukena ja koulutusmateriaalina Partiojohtajan perus- ja jatkokoulutuksissa sekä hakuteoksena jokaiselle partiojohtajalle. 

Nykyinen käsikirja on kirjoitettu kymmenen vuotta sitten. On tullut aikapäivittää kirjaan johtajuuden uusimmat tuulet ja parhaat käytännöt. Päivitysprojektin lopputuloksena on uudistettu Partiojohtajan käsikirja, joka hyödyttää koko partiokenttää ja kehittää johtamista partiossa entisestään. Haemme päivitysprojektiin kirjoittajia. Kirjoittajana pääset osallistumaan uudistetun Partiojohtajan käsikirjan tekemiseen ja saat perehtyä valittuun aiheeseen tai aiheisiin syvemmin.

Partiojohtajan käsikirjan kirjoittajana olet osa vaikuttavaa hanketta, jossa pääset tuottamaan sisältöjä partiojohtajien käyttöön vuosiksi eteenpäin ja tuhansille lukijoille. Kirjoitustyö ajoittuu tammi-elokuulle 2019, jonka aikana ja jälkeen tekstejä toimitetaan ja muokataan. Tavoitteena on julkaista uudistettu Partiojohtajan käsikirja keväällä 2020.


Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Odotamme sinulta rohkeutta ja intoa tarttua uuteenkin kirjoittamisaiheeseen. Osaat hakea uusinta tietoa erilaisista lähteistä ja valita tekstiin oleellisimmat asiat. Olet taitava sanoittamaan asioita selkeästi ja lyhyesti, kiteyttäen perusviestin ymmärrettävästi. Uskallat lähteä mukaan kirjoittajatiimiin ja annat mielelläsi tekstisi muille luettavaksi ja kommentoitavaksi eikä sinulla ole vaikeuksia pysyä annetussa aikataulussa. 

Partiojohtajan käsikirjan kirjoitustiimin jäsenenä pääset osalliseksi isompaan kirjoitusprojektiin ja saat mahdollisuuden kehittyä kirjoittajana. Kirjoitusprojektiin tulee varata aikaa vähintään 10h kuukaudessa tammi-elokuun 2019 välillä. Jokaiselle kirjoittajalle rakennetaan henkilökohtaisesti sopiva pesti kirjoitusaiheen ja kirjoittajan omien toivomusten ja aikataulujen mukaan.Lisäksi pestiin kuuluu yhteen kirjoitusseminaariviikonloppuun osallistuminen.

Lisätiedot

Liitä hakemukseesi tekstinäyte, jossa kerrot partiomaailmassa kohtaamastasi ongelmasta ja sen mahdollisesta ratkaisusta noin 200 sanalla. Tekstin lukija on tyypillinen Partiojohtajan käsikirjan käyttäjä. Lisäksi voit kertoa toiveesi mahdollisesta kirjoitusaiheesta. Partiojohtajan käsikirja tulee muodostumaan partion johtamismallin mukaan (https://www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/johtaminen-partiossa/koulutusmateriaali-johtamisesta-partiossa/ ) ja tarkemmat kappalejaot ja aiheet tulevat myöhemmin.


Hakuaika on 17.12.2018 mennessä.

Täytä hakemus