Tule Partioon!

Oletko kiinnostunut monipuolisesta, luonnonläheisestä ja hauskasta harrastuksesta? Haluatko olla mukana Suomen suurimman nuorisojärjestön toiminnassa? Partio on juuri tätä!

Partio antaa siivet kokeilla paljon erilaisia asioita. Toinen päätyy piirin eräjaoston jäseneksi siinä missä toinen vetää viikkotoimintaa lapsille. Joku taas hioo viestinnän taitojaan moninaisissa viestintäpesteissä ja joku osallistuu ulkomaanprojektiin. Jokainen järjestetty leiri on jollekin kerran elämässä -kokemus, jota ei vaihtaisi pois.
 ​

Miten partiotoimintaan pääsee mukaan?

Pääset mukaan partiotoimintaan liittymällä lippukuntaan. Lippukunnat ovat partion paikallisjärjestöjä, jotka järjestävät partiotoimintaa. Kun olet kiinnostunut partiotoiminnasta, ota yhteyttä lähimpään lippukuntaasi. Partion liity-sivustolla voit hakea lähintä lippukuntaa karttahaun avulla. Piirin sivuilta taas löydät alueittain jaotellun listan lippukunnista ja näiden nettisivuista.

Voit myös olla yhteydessä piiritoimistoon - autamme mielellämme partiosta kiinnostuneita löytämään oman lippukuntansa!

 

Mitä partio maksaa?

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla noin 60 euroa vuodessa saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksu. Jotkut lippukunnat perivät samalla myös oman jäsenmaksunsa.
 
Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Suomen Partiolaisten Partio-lehden sekä Pohjanmaan Partiolaisten Pohjan Puhuri -lehden. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, ja tähän maksuun ei sisälly lehteä.
 
Tietoa jäseneduista löytyy Suomen Partiolaisten sivuilta.

 

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota.

Jäsenmaksuvapautusta anotaan kirjallisesti piirin lomakkeella, jonka voi tulostaa ja täyttää käsin tai täyttää nettilomakkeella ja tulostaa sen jälkeen. Lomakkeita saa myös  Pohjanmaan Partiolasten toimistosta. Kaikki anomukset toimitetaan piiriin toiminnanjohtajalle. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden. Vapautus tulee kuitenkin anoa ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää.