Pohjanmaan Partiolaiset järjestävät vuoden 2019 maaliskuussa partiotaitojen talvi-SM-kilpailut. Kisojen pääjärjestelyvastuussa toimivat alueet Viis ja Moomma, ja projektin johtajaparina säkenöivät tapahtumajohtaja Antti Takalo & tehtäväjohtaja Sini "Pakki" Liukkonen.

Kilpailun järjestelytoimikunnan pestihaku on avattu ja se on käynnissä toistaiseksi. Järjestelytoimikunnan pestit pyritään täyttämään alkusyksyksi ja lyhyempiaikaiset pestit laitetaan hakuun loppusyksystä. Tehtäviä täytetään liukuvaan tahtiin sopivien henkilöiden löydyttyä, joten älä odota unelmaprojektisi ohi. Muiden aluiden tekijät ovat myös tervetulleita.

Hakulomake löytyy täältä. Lisätietoa pesteistä voi kysyä johtajaparilta (etunimi.sukunimi [at] partio.fi).

 

AVOIMET PESTIT:

Henkilöstöpäällikkö Ratamestari | Huollon kympit | Tiedotus, visuaalisen ilmeen suunnittelu

Talouspäällikkö Huoltopäällikkö Rastipäälliköt | Tiedotuspäällikön kakkonen | Testaajia koekisaan

 


 

PESTIKUVAUKSET

 

HENKILÖSTÖPÄÄLLIKKÖ

 • Pestin kesto: 7/2017 – 4/2019
 • Pesti vaatii sinulta: Perusosaamista pestaamisesta ja sen muonipuolisesta hyödyntämisestä.
 • Tuki: Kilpailuorganisaatio järjestää tarvittaessa henkilökohtaista koulutusta.

Toimit tapahtuman vapaaehtoismestarina. Tehtäviisi kuuluu pestikeskustelujen käyminen tekijöiden kanssa, tekijöiden jaksamisen silmälläpito, rekrytoinnin suunnittelu ja sen toteuttaminen käytännössä, muiden järjestäjien avustaminen ja neuvominen rekrytoimisessa. Pesti vaatii säännöllistä ja pitkäjänteistä tekemistä, jota voi kuitenkin suorittaa itselleen sopivina päivinä ja tunteina. Tekemistä riittää tasaisesti koko projektin ajaksi. Toimit pestissäsi kilpailujen JTMK:n jäsenenä ja osallistut sen kokouksiin. Henkilöstöpäällikkönä pääset syventämään tietoja pestaamisen hyödyistä, ihmisten ohjaamisesta ja vapaaehtoistuesta.

Lisätiedot: Antti Takalo (etunimi.sukunimi [at] partio.fi)

 

RATAMESTARI

 • Pestin kesto: 7/2017 – 4/2019
 • Pesti vaatii sinulta: Aikaisempaa kokemusta suunnistajana ja kisaajana/järjestäjänä. Kokkolan alueen maastojen tunteminen tai mahdollisuus tutustua niihin omatoimisesti helpottaa tehtävääsi.
 • Tuki: Tehtäväryhmä osallistuu ratasuunnitteluun.

Tekeminen painottuu molempien vuosien keskitalveen jättäen lumettomat kuukaudet hyvin tehtävävapaaksi. Kisamaaston ja ratojen alustavia suunnitelmia halutaan sitten, kun tehtävien runko on pääosin kiinteytynyt, eli tulevan vuodenvaihteen tienoilla. Näitä testataan koekisoissa kevättalvella. Olet myös fyysisesti saatavilla sekä kisoissa että parina kuukautena ennen niitä. Olet osa JTMK:ta ja osallistut sen kokouksiin. Pääset oppimaan perusteellisen suunnittelun merkitystä ja ryhmätyötaitoja.

Lisätiedot: Antti Takalo (etunimi.sukunimi [at] partio.fi)

 

 

TALOUSPÄÄLLIKKÖ

 • Pestin kesto: 9/2017 – 4/2019
 • Pesti vaatii sinulta: Kokemusta tapahtuman talouden hoitamisesta.
 • Tuki: JTMK:n lisäksi piiritoimiston työntekijältä.

Suunnittelet ja seuraat kilpailun talouden toteutumista. Organisoit laskuliikenteen ja teet tilinpäätöksen. Suunnitelmien teko lopputalvesta. Käytännön kirjanpitotyö painottuu muutaman kuukauden ennen ja jälkeen kisojen. Kuulut JTMK:n ja osallistut pyydettäessä kokouksiin. Opit pestissäsi suurtapahtuman organisointia.

Lisätiedot: Antti Takalo (etunimi.sukunimi [at] partio.fi)

 

HUOLTOPÄÄLLIKKÖ

 • Pestin kesto: 9/2017 – 4/2019
 • Pesti vaatii sinulta: Aikaisempaa kokemusta tapahtumien huollosta. Toimit päällikkönä muille kisahuollon osa-alueiden vastuuhenkilöille (kilpailukeskus-, muonitus- ja turvallisuuspäälliköt), joten organisointikyky on suuressa roolissa.
 • Tuki: JTMK

Vastaat kilpailun huollosta ja johdat sen osa-alueiden kymppejä (kilpailukeskus, muonitus, hankinnat, kuljetukset, turvallisuus&EA). Pesti edellyttää säännöllistä yhteydenpitoa alaisiisi koko suunnittelun aikana. Painotukset koekisojen järjestelyissä sekä kisoja edeltävinä kuukausina. Voit itse päättää, keskitytkö alaistesi kanssa käytännön suunnitteluun ensi vuoden kesällä, syksyllä vai alkutalvella. Osallistut olet osa JTMK:ta ja osallistut kokouksiin. Opit ryhmätyöskentelyä, suurtapahtuman organisointia, muiden johtajien johtamista.

Lisätiedot: Antti Takalo (etunimi.sukunimi [at] partio.fi)

 

RASTIPÄÄLLIKÖT

 • Pestin kesto: 9-12/2017 – 3/2019
 • Pesti vaatii sinulta: Rastipäällikkökurssin käymisen - joko aikaisemmin käytynä tai sellaiseen osallistuminen pestin alettua. Aikaisempi kisaamis- tai järjestelykokemus huomattavaksi eduksi.
 • Tuki: Tehtäväryhmäsi johtaja.

Toimit tehtävärastin rastipäällikkönä. Saat valmiin tehtävän papereineen ja suunnittelet kyseisen rastin käytännön toteutuksen. Rekrytoit ja koulutat rastimiehesi, ja osallistut sekä koekisoihin että varsinaisiin kisoihin. Pestiin kuuluu rastin valmistelu ennen koekisoja sekä ennen varsinaisia kisoja; työmäärän pystyy jakauttamaan hyvin itselle sopiviin ajankohtiin, mutta kuitenkin tuleville kahdelle keskitalvelle. Pestiin kuuluu rastimiesten kouluttaminen sekä tarvittaessa osallistut itse viikonlopuksi rastipäällikkökurssille. Osallistut järjestelyn aikana kilpailijana johonkin kisaan. Kisojen jälkeen raportoit lyhyesti kirjallisesti. Opit tilannesoveltamista, ryhmätyötaitoja ja käytännön partio-ohjelman järjestelemistä.

Lisätiedot: Sini Liukkonen (etunimi.sukunimi [at] partio.fi)

 

HUOLLON KYMPPEJÄ
(kilpailukeskus, hankinta, kuljetus, muonitus, turvallisuus ja EA)

 • Pestin kesto: 1/2018-4/2019
 • Pesti vaatii sinulta: Tarvitset perus johtamistaitoja, organisointikykyä ja ongelmanratkaisutaitoja. 
 • Tuki: Huoltopäällikkö on lähin tuki.

Toteutat oman osa-alueesi suunnittelun sekä toiminnan koekisassa että varsinaisessa kilpailussa. Säännöllinen yhteydenpito huoltopäällikköön ja tiimiin. Painotukset koekisojen järjestelyissä sekä kisoja edeltävissä kuukausissa. Pääset kehittymään johtajana, organisoimaan tapahtuman taustatoimintoja sekä tilannejohtajuutta.

Lisätiedot: Antti Takalo (etunimi.sukunimi [at] partio.fi)

 

TIEDOTUS, VISUAALISEN ILMEEN SUUNNITTELU

 • Pestin kesto: alkaa heti, päättyy 4/2019
 • Pesti vaatii sinulta: Visuaalisen ilmeen suunnittelijalta vaaditaan jonkinlaista kokemusta (tapahtuma)ilmeen luomisesta sekä valmiuksia käyttää tarvittavia graafisia ohjelmistoja.
 • Tuki: Tiedotuspäällikkö sekä piirin viestinnästä vastaava työntekijä.

Toteutat kilpailun visuaalisen ilmeen, sisältäen ainakin kilpailun logon sekä monella alustalla toimivan graafisen ohjeistuksen monikäyttöisine (printti/verkko) elementteineen. Pesti painottuu syksyyn 2017 jolloin logon sekä visuaalisen ilmeen tulisi pääosin valmistua sekä alkuvuoteen 2018 . 2018-2019 aikana pesti sisältää pieniä tehtäviä, kuten valmiin ilmeen soveltamista uusiin käyttökohteisiin tarpeiden mukaan (esim. käyntikortti, ohjekyltti). Toimit pestissäsi tiedotuspäällikön johtamassa tiedotustiimissä. Kartutat kokemusta usean eri tahon risteyksessä työskentelyä, tapahtuman visuaalista brändäämistä, itsenäistä työskentelyä, oivaltamista, ongelmanratkaisua sekä tietotekniikan soveltamista.

Lisätiedot: Ines Sirén (etunimi.sukunimi [at] partio.fi)

 

TIEDOTUSPÄÄLLIKÖN KAKKONEN

 • Pestin kesto: alkaa sopimuksesta, päättyy 4/2019
 • Pesti vaatii sinulta: Osaatko WordPressiä? Mahtavaa! Taidatko sponsorien hankinnan? Mainiota! Kirjoitatko mielelläsi tiedotteita, hallitsetko somenäkyvyyden suunnittelun, rakastatko oikolukua? Kokemus joltain viestinnän osa-alueelta on suotavaa, mutta pestin sisältö on soviteltavissa: voit joko olla viestinnän mukavuusalueellasi tai opetella kokonaan uusia asioita.
 • Tuki: kilpailun tiedotuspäällikkö, tarvittaessa erillisiä viesintäkoulutusta sekä piirin viestinnästä vastaavalta työntekijältä.

Toimit tiedotuspäällikön parina, apulaisena sekä työparina SM-kisojen viestinnässä. Ajankäyttö riippuu projektin vaiheesta sekä delegointitaidoista. Välillä nopeita nakkeja, välillä pidempiä mikroprojekteja sekä yhteydenpitoa tiedotuspäällikön kanssa. Toimit pestissäsi kilpailujen tiedotustiimissä ja tiedotuksen tehtävät ovat jaettavissa tiedotuspäällikön kanssa, jolloin voit valita mitä ja mistä haluat oppia tapahtumaviestinnän saralla. 

Lisätiedot: Ines Sirén (etunimi.sukunimi [at] partio.fi)

 

TESTAAJIA KOEKISAAN

 • Pestin kesto: 3kk, alkaa tammikuussa 2018
 • Pesti vaatii sinulta: ei lähtötasovaatimuksia.
 • Tuki: Kisojen tehtävänjohtaja

Osallistut vuoden 2018 maalis-huhtikuussa järjestettäviin koekisoihin testikilpailijana. Voit ilmoittautua yksittäisenä henkilönä tai vartiona. Kaikki ikäkaudet orvi-sipu-ruha haussa. Käytännössä siis tulet yhtenä viikonloppuna Kokkolaan kisaamaan ja valmistaudut niihin kuin valmistautuisit varsinaisiin kisoihin. Opit järjestelmällisesti tapahtuvaa arviointia, kisojen järjestämistä ja partio-ohjelman käytännön toteuttamista. Huomio! Koekilpailuun osallitujien toivotaan olevan alueilta 5 ja 6. Koekisaamaan tulevat henkilöt ja vartiota, eivät voi osallistua itse kilpailuun.

Lisätiedot: Sini Liukkonen (etunimi.sukunimi [at] partio.fi)