Syksyllä sudenpentujen ja seikkailijoiden johtajaksi

Oletko lupautunut johtamaan sudenpentuja tai seikkailijoita? Vai ​pohditko vasta lupautuvasi tehtävään eli partiosanalla pestiin? Intoa löytyy, mutta nyt hieman jännittää? Miten pärjätä useamman lapsen kanssa? Miten partio on partiota, eikä vain retki tai tapaaminen? Ei hätää, sudenpentujen ja seikkailijoiden johtajan tehtävään saa koulutusta! Sudenpentujen johtajana toimii Akela ja seikkailijoiden johtajana Sampo. Koulutukset ovat nimeltään Akela- ja Sampokoulutus.

Akela- ja Sampokoulutuksessa kuulet mitä on jäljet, haasteet ja esimerkiksi ilmansuunnat partio-ohjelmassa. Partio-ohjelmaa voi toki opetella ja lukea partio-ohjelman sivuilta , mutta koulutuksessa saat paljon muutakin kuin tuen partio-ohjelman ymmärtämiseen. Koulutuksesta saat apua siihen, miten partiokokous pidetään partiomaisesti ja toiminnallisesti. Yhdessä muiden kurssilaisten kanssa opitaan myös kokouksen rakennetta, turvallisuutta ja sinun omia vahvuuksia akelana tai sampona. Koulutuksissa saa myös hyviä käytännön vinkkejä muilta kurssilaisilta ja kokeneilta kouluttajilta. Ehkä myös uusia partioystäviä.

Vaikka sinua ei jännittäisi aloittaa johtajana tai olet jo mahdollisesti toiminut pestissä, ei kouluttautuminen oli siltikään hukkaan heitettyä aikaa. Todennäköisesti sisäistät silti uusia asioita ja saat hyviä vihjeitä, siitä miten sen oman ryhmän toimintaa voisi saada paremmaksi.

Akela ja Sampo koulutukseen ei tarvita pitkää partiouraa taustalle, mutta mikäli olet ihan uusi partiossa, täytyy sinun käydä Tervetuloa Partioon koulutus etukäteen, jotta sinun on helpompi sisäistää koulutuksessa saatu informaatio. Tervetuloa partioon koulutus (3h) on helppo suorittaa silloin kun sinulle sopii partiomoodlessa  etänä.

Pohjanmaan Partiolaisilla on kaksi koulutusta tänä vuonna.

17.-18.9. Akela- ja Sampokoulutus Kurssikoitos, Rokua. VIP 25.8.

Huomaathan, että tämä koulutus toteutetaan täysin ulkoilmassa, myös ruokailu ja yöpyminen on metsässä.

1.-2.10. Akela- ja Sampokoulutus, Kannus. VIP 15.9. Järjestetään Partio Jylhässä.

Mikäli Pohjanmaan Partiolaisten koulutukset eivät sovi sinulle, mikään ei estä ilmoittautumasta muiden partiopiirien järjestämiin koulutuksiin.

Tarjolla on myös Akela – ja Sampokoulutusta verkkokoulutuksena Suomen Partiolaisten järjestämänä 25.8.-17.9. Verkkokurssin ilmoittautuminen päättyy jo 7.8., joten tähän mukaan ehtimiseen on jo kiire!

Mikäli koulutukset on jo käyty, mutta kaipaat uusia ideoita, laita kalenteriin Akela-Sampo Vihjarit, jotka järjestään Oulussa 15.10. Ilmoittautuminen koulutukseen aukeaa piakkoin!