Vinkkejä partiotyön tilastointiin seurakunnalle

31.08.2017 - 14:30   •   Muut asiat

Seurakunnan tukemat lippukunnat ovat saaneet tänä vuonna törmätä uuteen toimintamalliin: toimintansa raportointiin seurakunnalle.

Tilastot auttavat seurakuntia hahmottamaan lippukunnan toiminnan laajuutta ja osallistujamääriä. Lippukunnissa tehdään paljon todella tärkeää ja arvokasta työtä lasten ja nuorten parissa. Siksi on hyvä saattaa seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden tietoon, paljonko lapsia/nuoria on mukana lippukunnan toiminnassa ja miten paljon on retkiä/leirejä/tapahtumia vuoden aikana. 

 

Tilastointi käytännössä

Partiotoiminta tilastoidaan seurakunnan tilastoon, jos seurakunta toimii lippukunnan taustayhteisönä tai avustaa sitä taloudellisesti. Jos luovuttaa vain tilat, silloin ei tilastoida.

Ryhmätoiminta suositellaan tilastoitavaksi kirkkohallituksen ohjeen mukaan vuosittain tai puolivuosittain suoraan Kirkkohallituksen tilastolomakkeilla (nuotta.evl.fi/tilastot). Tilastoinnit kirjaa seurakunnan työntekijä ryhmäkohtaisesti.

Retket, leirit, tapahtumat pitäisi tilastoida mielellään 6 vrk:n sisällä tapahtumasta. Eli tapahtuman jälkeen ilmoitetaan sepolle tapahtuman ajankohta. Esimerkiksi tekstari tai Whatsapp-viesti riittää ja lippukunnan ei tarvitse murehtia tilastoja enää koko vuoden osalta tammikuussa.

Ryhmien ajankohdat ja väkimäärät on hyvä ilmoittaa jo kauden alussa sepolle.

 

Seppo = seurakunnan partiotyöntekijä, yhteyshenkilö. Useimmiten nuorisotyönohjaaja.

 

Ota Seppo mukaan lippukunnan toimintaan

Olisiko teillä kehitettävää lippukunnan ja seurakunnan yhteistyössä? Molemmilla, sekä lippukunnalla että seurakunnalla on varmasti paljon annettavaa toisilleen. Ehkä seppoa voi kysyä joskus mukaan retkelle, leirille tai muihin juttuihin?

Monella Sepolla ei ole omaa partiotaustaa ja siksi hän voi arkailla oman avun tarjoamista partiotyöhön. Kuitenkin heiltä löytyy runsaasti osaamista leirityöstä ja kouluikäisten kanssa toimimisesta, joten hänet kannattaa kutsua reippaasti mukaan.

Seppomestarit Oulun suunnalla: Sanna Parkkinen ja Markku Korhonen. Piirin etelä-osassa Maria Pirttinen.