Puhuri kokeilee nelinumeroista vuosikertaa - ilmestyy ensi vuoden Partio-lehden välissä

12.12.2017 - 09:30   •   Pohjan PuhuriPiiri tiedottaa

Pohjanmaan Partiolaiset ovat mukana Suomen Partiolaisten pilottihankkeessa, jossa piirilehdet ilmestyvät yhdessä Partio-lehden kanssa. Lukijoille tarjolla on siis tupla-annos partiojournalismia joka ilmestymispäivä!

 

Pohjan Puhuri ilmestyy ensi vuonna kuuden numeron sijaan neljästi. Lehti kannetaan saajien kotiin Partio-lehden välissä. Kokeilu on osa Suomen Partiolaisten pilottihanketta piiri- ja keskusjärjestölehtien yhteislähetyksestä. Pohjanmaan Partiolaisille hanke tarkoittaa selkeää säästöä piirilehden vuosittain nousevissa postituskuluissa, mutta ennen kaikkea hankkeen pyrkimyksenä on turvata Puhurin laadun ja jatkuvuuden turvaaminen.

- Ennen kaikkea haluamme taata, että Puhuri tehdään tulevaisuudessakin laadukkaista materiaaleista, siinä on laaja sisältö ja että se pysyy toimituskunnalleen kohtuullisen kokoisena pestinä, avaa piirin viestinnästä vastaava järjestösihteeri Johanna Kantola.

Lukijalle muutos tulee näkymään harvemman ilmestymistahdin lisäksi ainoastaan pienempänä sivukokona. Partio-lehti on kooltaan Puhuria pienempi, 185 x 255mm kokoinen julkaisu, jonka sisään Puhuri siis tulevaisuudessa sujahtaa. Aiempaa pienempi sivukoko vaikuttaa pienentävästi esimerkiksi käytettyyn fonttiin sekä sivujen asetteluun, mutta alueellinen, monipuolinen sisältö pysyy yhtä suurena.

- Puhurista ei kokeilun myötä tule pelkkää tiedotuslehteä. Harvemman ilmestymistahdin myötä sisältösuunnitteluun tulee kiinnittää huomiota, mutta nelinumeroisetkin piirilehdet ovat osoittautuneet toimiviksi, sanoo Puhurin päätoimittaja Ines Sirén viitaten muun muassa Järvi-Suomen Partiolaisten Liplatukseen sekä Uudenmaan Partiolaisten Pärske-lehteen.

Sivuja uudessa Puhurissa on 36, kannet mukaan luettuna siis 40. Vuoden 2018 lehdet ilmestyvät 15.1., 16.4., 13.8. ja 22.10. Aikataulut sekä tiedot materiaalin toimittamispäivistä löydät osoitteesta pohjanmaa.partio.fi/pohjan-puhuri. Ilmoitusmateriaalia, juttuja tai muuta Puhuriin liittyvää tarjoavien kannattaa kirjata uudet ilmestymisaikataulut ylös jo nyt!

Puhurin sähköinen julkaisuosoite pysyy ennallaan, sen löydät kätevästi täältä. Ensi vuoden aikana tapahtuvan partion verkkosivu-uudistuksen myötä Puhurinkin sisältöjä saattaa löytyä entistä laajemmalti, sillä uusien sivujen yhteyteen on kaavailtu myös partiomedioiden yhteisalustaa. Verkkosivuprojektista löydät lisätietoa täältä.