Menestystä Ukko2018 - partiotaitojen sm-kilpailuissa

05.03.2018 - 14:45   •   Kilpailut

Viime viikonloppuna ratkottiin partiotaitojen suomenmestaruuksia talvikisoissa Vantaalla. Pohjalaista kisaperinnettä pidettiin hyvin voimissaan, kun Eräkurkien Laten tervakebab kävi pokkaamassa ruskean sarjan kultamitalin 91.8 pisteellä. Paljon ei jääty järkeen harmaassakaan sarjassa, jossa Ähtärin Eräveikkojen Sappion Veikot 2 nappasivat hopean 86.3 pisteellä ja Halkokaristen Joukahaiset pronssin 84.9. pisteellä.

Pohjan Veikot kävivät varaamassa pronssimitalit niin sinisestä kuin punaisesta sarjasta. Sinisissä kisannut Tarmo kartutti 61.4 pisteen saldon ja punaisissa Sakari 64.2 pistettä.

Laten tervakebabin ei tarvinnut edustaa ruskeassa sarjassa yksinään, vaan pohjalaisten saldoa kävi kartuttamassa kolme muuta vartiota. Seitsämänneksi sijoittunut Teuvo (Pohjan Veikot) nappasi 61.1 pistettä, 11. sijalla Muorit (Limingan Niittykärpät) 44 pistettä ja 12. sijalla Mysteerimajakka (Kokko-Pojat) 39.8 pistettä.

Pohjalaista väriä nähtiin myös vihreässä sarjassa. Pohjan Veikkojen Näätä sijoittui 42 pisteellä kuudenneksi. Sarjan ulkopuolella kisanneet Ähtärin Eräveikkojen Erämölöt tienasivat myös 42 pistettä!​ 

Tällä kertaa piirimestaruuden kiertopalkinto jouduttiin jättämään etelään. Huhu kertoo, että suunnitelmat sen takaisin tienaamiseksi ovat jo käynnissä.