Sykähdys - lippukuntapäivät

Lauantai, 25. maaliskuu 2017 - 9:00 - Sunnuntai, 26. maaliskuu 2017 - 12:00
  •   Ylivieska   •   VaeltajatAikuiset

 

Oletteko valmiina? Sykähdys on täällä!

Sykähdys on lippukunnan toimijoille suunnattu koulutus- ja luentoviikonloppu, jossa pääset keskustelemaan, kehittämään ja ideoimaan lippukuntatoimintaa muiden lippukuntien kanssa. Tarjolla on tuhti kattaus Suomen Partiolaisten sekä piirin edustajia kertomassa uusista tuulista sekä eri alojen ammattilaisia tarjoamassa lippukunnille uutta osaamista.

 

Aikataulu

Pajakuvaukset

 • Pestijärjestelmä lippukunnan tukena.
  Kouluttaja: Jutta Karhu
  Kuinka pesti rakentuu ja miten pestien jatkuvuus turvataan? Keskustelua myös pestikuvauksista ja tasapuolisesta työnjaosta. 
 • Projekti lippukunnassa
  Kouluttaja: Antti Karppi ja Elina Sangi
  Mikä on hyvä tavoite tapahtumalle? Kuinka laaditaan viestintä- ja projektisuunnitelma? Opi hyödyntämään aiempia tapahtumia uuden suunnittelussa. 
 • Varainhankinta ja sidosryhmätoiminta
  Kouluttaja: Kaisa Uusimäki
  Sulkeutuvatko kuntien ja seurakuntien rahahanat? Mistä varoja lippukunnan toimintaan, kalustohankintaan tai projektiin? Miten ja mitä viestiä mahdollisille rahoittajille? Miksi sidosryhmäyhteistyö kannattaa? Jaetaan lippukuntien onnistumisia ja kokemuksia varainhankinnasta, ja mietitään sopivia rahoitusmuotoja lippukuntien tuleviin projekteihin. Pajan valmisteluissa mukana SP.n talousvaliokunnan jäsen Taru Pulkkinen.
 • Lippukuntatuki 101 - perusidea
  Kouluttaja Suomen Partiolaisten puolesta
  Miksi uuteen lippukunnanjohtamismalliin kannattaa lähteä? Miten teidän lippukunnassanne kannattaisi jakaa hommia? Nyt kannattaa kysellä kaikki mahdollinen mieltä askarruttava ja saada parhaat ideat käyttöön vaikka jo täksi kesäksi!
 • Ohjelmajohtaja lippukunnassa
  Kouluttaja Suomen Partiolaisten puolesta
  Lippukunnan toiminta ryhmittäin voi olla hyvinkin nousujohteista, eikä sen tarvitse edes olla hankalaa! Kuuntele ammattilaisen vinkit partio-ohjelman toteuttamiseen.
 • Pestijohtaja lippukunnassa
  Kouluttaja Suomen Partiolaisten puolesta
  Ihmisten johtamiseen liittyy monenlaista, mm. koulutukseen ohjaamista, pestikeskusteluja ja johtajahuoltoa. Ja mistä niitä innokkaita pestiläisiä oikein löytyy? Laitetaanhan nyt nämäkin palikat lippukunnassa järjestykseen!
 • Ryhmänohjaajakoulutus tänään
  Kouluttaja: Pia Aalto
  Rok-kurssia päivitettiin hetki sitten. Tule varmistamaan, että käytössänne on uusin materiaali. Mitä pitää osata, että voi kouluttaa ROKkia? Miten ROKista saa opintopisteitä? Mitä tapahtuu ROKin jälkeen? Paikalla Järvi-Suomen Partiolaisten samoajaexpertti Pia, joka esittelee heillä käytössä olevan jatkorok-kurssin. 
 • K120-lippukunnat
  Tuntuuko, ettei tavallisista aluetapaamisista saa kaikkea tarvitsemaansa matkaan? Tervetuloa keskustelemaan isojen lippukuntien kesken ja suunnittelemaan yhteistyötä jatkoon.
 • Luotsipaja
  Kouluttaja: Sami Alitalo ja Tiia Hyvälä
  Luotsi, kaipaatko vertaistukea, kätten taputuksia, kuulumisia ja ideoiden vaihtamista. Tule kuulemaan Samin ja Tiian tarinoita luotsien partioarjesta. Partiojohtaja, joka ajattelet että lippukunnassasi luotsaus ei toimi, poimi täältä ideat kuinka homman tulisi mennä. Ehkä seuraava pestisi on luotsi!
 • Partion graafinen ilme
  Kouluttaja: Tiia Tuhkasaari
  Partion graafinen ilme - mikä ja miksi? Ota tästä käsitys perusteista ja käytöstä! Partion logo ja missä sitä saa käyttää. Partion fontit ja miten ne saat toimimaan. Viralliset värit koodeineen ja tarinat takana. Entä partiokuvat? Mitä niissä näkee asiaan perehtymätön aikuinen tai partiossa elämänsä mukana ollut?
 • Partioviestinnän uudet välineet
  Kouluttajat: Aapo Vistilä, Sofia Forslund
  Lippukuntatoimija, yritätkö tavoittaa lippukuntasi nuoria savumerkeillä tai kirjekyyhkyillä? Eikö vastausta kuulu? Entä tiedätkö mitä ovat hashtag ja Snapchat? Tässä työpajassa saat tietoa partioviestinnän uusimmista muodoista ja siitä, miten lippukuntasi voi hyödyntää niitä. Opit myös kehittämään  lippukuntasi ulkoista viestintää.
 • Alueellinen vaeltajaohjelma
  Kouluttaja: Satu “Soppa” Kivelä
  Tästä työpajasta on hyötyä ainakin lippukuntavalmentajille, vaeltajille, vaeltajaluotseille ja lippukunnanjohtajille. Tule kuulemaan Sopan toimintamalli vaeltajaohjelman järjestämisestä alueellisesti. Aikuisille ideoita vaeltajaohjelman mahdollistamiseen, vaeltajille ideoita (ja toivottavasti myös kavereita) toteuttamiseen.
 • Kriisiviestintä
  Kouluttaja: Ines Sirén
  Tikku sormessa, eksynyt sudenpentu ja liekehtivä puolijoukkueteltta. Kun se epätodennäköinen sattuu kämpällä, kokouksessa tai leirillä, tiedätkö miten toimia? Työpajassa kerrataan partion kriisiviestintäohjeet erilaisten tilanteiden ja skenaarioiden kautta sekä harjoitellaan erilaisia partion kriisiviestintätilanteita. 

 

Tule mukaan tapaamaan muita, oppimaan uutta sekä vaihtamaan ajatuksia muiden lippukunta-aktiivien ja piirin edustajien kanssa!

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille lippukunnan pestiläisille. Sykähdyksen jälkeen pidetään samassa paikassa piirin kevätkokous sunnuntaina 26.3. klo 13.00 alkaen.

Tapahtumapaikkana on Raudaskylän Kr Opisto, jonne voi majoittua jo perjantaina 24.3.2017.

 

Hinta:

Pe-La yöpyminen, pe iltapala ja la aamun aamupala lisämaksusta 25€

Pelkkä La  (sisältää lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala sekä la -ohjelma) 40€

La-Su yöpymisellä 65€ 

La-Su ilman yöpymistä 55€ (sisältää 2 x lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala, aamupala sekä ohjelma)

Pelkkä Su 20€ (sisältää aamupalan, lounaan ja päivän ohjelman)

 
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Sunnuntai, 12. maaliskuu 2017 - 23:00